Documentmanagement: waarom het zo belangrijk is

Effectief documentmanagement in het onderwijs

Effectief documentmanagement in het onderwijs

De documentstroom bij onderwijsinstellingen is enorm. Belangrijke documenten wil je snel en makkelijk terug kunnen vinden. Documenten moeten worden gedeeld, zodat mensen er samen in kunnen werken. Maar de documenten moeten ook correct worden gearchiveerd, dit is zelfs verplicht volgens de wet en regelgeving.

Effectief documentmanagement

Het opslaan, beheren en volgen van documenten noemen we documentmanagement. Documentmanagement is effectief als er geen documenten kwijtraken, ze de juiste informatie bevatten én op tijd beschikbaar zijn. Met de digitaliseringsslag in het onderwijs, investeren steeds meer instellingen in documentmanagementsoftware. Op deze manier kunnen onderwijsinstellingen het proces optimaliseren.

Steeds meer verspreiding van werk

Ook in het onderwijs werken collega’s op diverse locaties aan verschillende projecten. Dit kan resulteren in dubbel werk, maar ook dat werknemers op zoek zijn naar dezelfde informatie. In het onderwijs is verspreiding van werk meer regel dan uitzondering. Door deze verspreiding gebruikt elke locatie of vestiging haar eigen standaarddocumenten. Dit resulteert in een wildgroei aan documenten en sjablonen.

Waarom is documentmanagement belangrijk voor onderwijsinstellingen? Lees in deze whitepaper een aantal redenen waarom jouw onderwijsinstelling hierin moet investeren. Deze whitepaper gaat onder andere dieper in op:

  • Opslag en beheer van documenten
  • Documenten ordenen
  • Effectief documentmanagement

Download de whitepaper en ga vandaag nog aan de slag met documentmanagement.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  RUG secretariaat werkt digitaal

Het is een bekend probleem bij veel organisaties: stress voor vergaderingen omdat notulen, dossiers en allerhande notities overal en nergens staan. Daar heeft het bestuurssecretariaat van het College van Bestuur van de RUG geen last meer van. Hier vergaderen ze nu volledig digitaal! Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Lees verder

Digitalisering :  Digitaal onderwijs in het VO optimaal voorbereiden

De missie van het VO is duidelijk, jongeren klaarstomen voor de volgende stap in hun leven. En daar maakt technologie inmiddels een belangrijk onderdeel van uit. Hoe zorg je ervoor dat het IT-landschap van jouw onderwijsinstelling klaar is voor digitaal onderwijs? Maak een start door de 3 valkuilen in deze whitepaper te lezen, zo hoef je daar in ieder geval niet tegenaan te lopen!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.