Documentmanagement: waarom het zo belangrijk is

Effectief documentmanagement in het onderwijs

Effectief documentmanagement in het onderwijs

De documentstroom bij onderwijsinstellingen is enorm. Belangrijke documenten wil je snel en makkelijk terug kunnen vinden. Documenten moeten worden gedeeld, zodat mensen er samen in kunnen werken. Maar de documenten moeten ook correct worden gearchiveerd, dit is zelfs verplicht volgens de wet en regelgeving.

Effectief documentmanagement

Het opslaan, beheren en volgen van documenten noemen we documentmanagement. Documentmanagement is effectief als er geen documenten kwijtraken, ze de juiste informatie bevatten én op tijd beschikbaar zijn. Met de digitaliseringsslag in het onderwijs, investeren steeds meer instellingen in documentmanagementsoftware. Op deze manier kunnen onderwijsinstellingen het proces optimaliseren.

Steeds meer verspreiding van werk

Ook in het onderwijs werken collega’s op diverse locaties aan verschillende projecten. Dit kan resulteren in dubbel werk, maar ook dat werknemers op zoek zijn naar dezelfde informatie. In het onderwijs is verspreiding van werk meer regel dan uitzondering. Door deze verspreiding gebruikt elke locatie of vestiging haar eigen standaarddocumenten. Dit resulteert in een wildgroei aan documenten en sjablonen.

Waarom is documentmanagement belangrijk voor onderwijsinstellingen? Lees in deze whitepaper een aantal redenen waarom jouw onderwijsinstelling hierin moet investeren. Deze whitepaper gaat onder andere dieper in op:

  • Opslag en beheer van documenten
  • Documenten ordenen
  • Effectief documentmanagement

Download de whitepaper en ga vandaag nog aan de slag met documentmanagement.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

iWRITER

iWRITER is ruim 20 jaar specialist op het gebied van documentcreatie en huisstijlbewaking. Wij ontwikkelen en leveren documentmanagement software aan meer dan 150.000 tevreden gebruikers in Europa.

Profiel iWRITER ›
 
 

Downloaden: Documentmanagement: waarom het zo belangrijk is

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.