Digitaal onderwijs in het VO optimaal voorbereiden

Vermijd deze 3 valkuilen en ga voor succes

Vermijd deze 3 valkuilen en ga voor succes

Technologie maakte de laatste decennia ons leven een stuk eenvoudiger, het is daarom niet meer dan normaal dat ook in het onderwijs technologie een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan nieuwe lesmethodes of onderwijs op afstand. Toch zien we in de praktijk dat de ICT-infrastructuur van veel onderwijsinstellingen de snelle technologische ontwikkelingen niet kan bijbenen. Dit veroorzaakt irritaties bij studenten en docenten en in het slechtste geval valt er wel eens een les uit. Deze whitepaper zet 3 valkuilen voor digitaal onderwijs op een rij en helpt je bij het inrichten van een veilig en betrouwbaar ICT-landschap.

Voordelen van digitaal onderwijs

De digitalisering van het onderwijs heeft veel voordelen. Zo kan onderwijs op afstand een oplossing zijn voor krimpregio’s waar onderwijsinstellingen moeite hebben om klassen te vullen. Het delen van lesmateriaal of samenwerken aan een opdracht wordt ook een stuk eenvoudiger als alles in de cloud staat. Niet alleen is digitaal onderwijs efficiënter, het is bovendien ook een stuk leuker voor leerling en docent dankzij interactieve opdrachten of lespakketten op maat. Maar welke factoren zorgen ervoor dat het toch lastig is om dit te realiseren?

Deze valkuilen maken je het leven zuur:

  1. Exponentiële groei dataverkeer
  2. Te veel wifi-apparaten op het netwerk
  3. Cybersecurity blijft lastig

Hoe vermijd je deze valkuilen voor digitaal onderwijs

Benieuwd hoe je deze 3 belemmeringen aanpakt en hoe je jouw klaslokaal goed voorbereid op verdere digitalisering van het onderwijs? Ga aan de slag met de adviezen van Switch IT Solutions en zorg voor een toekomstbestendige IT-omgeving in jouw onderwijsinstelling.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom TrendsDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Hoe werd de Universiteit van Maastricht gehackt?!

De Universiteit Maastricht was dé hack van 2019. Hoe wisten de cybercriminelen hier binnen te dringen en hoe gingen ze te werk? Wil je weten welke technieken ze gebruikten én welke tools jij kunt inzetten om cyberleed te voorkomen? Lees in deze casus hoe de hackers met één gerichte phishingmail toegang kregen tot het hele netwerk.

Lees verder

Trends :  Succesvol starten met Microsoft Teams

Om efficiënter te kunnen samenwerken, kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor het samenwerkingsplatform Teams. Zie het als een virtueel koffiehok om de voortgang van een project te bespreken of als een netwerk vol relevante content. Het succes van deze tool hangt natuurlijk grotendeels af van de voorbereiding en de uitrol binnen jouw instelling. Maak van jouw implementatie een succes door eerst deze webcast te bekijken.

Lees verder

Digitalisering :  RUG secretariaat werkt digitaal

Het is een bekend probleem bij veel organisaties: stress voor vergaderingen omdat notulen, dossiers en allerhande notities overal en nergens staan. Daar heeft het bestuurssecretariaat van het College van Bestuur van de RUG geen last meer van. Hier vergaderen ze nu volledig digitaal! Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.