De ideale digitale werkplek voor studenten en docenten

3 onmisbare ingrediënten voor de moderne werkplek

De ideale digitale werkplek voor studenten en docenten

Virtual reality, big data, learning analytics en gamification: het zijn maar enkele trends die onze maatschappij en ons werk ingrijpend veranderen. Het onderwijs is daar geen uitzondering op. Wil een onderwijsinstelling optimaal gebruik maken van deze moderne technologieën? Dan moet de IT-afdeling de werkplekken zó inrichten dat studenten en docenten ermee aan de slag kunnen.

Student staat centraal

Interessant en motiverend onderwijs, daar gaat het om. Een traditioneel klaslokaal met daarin 30 leerlingen die aan dezelfde opdracht werken, het past niet meer in onze visie van modern onderwijs. Onderwijs is flexibel en student-gestuurd; IT bezorgt docenten alle tools die ze nodig hebben om lessen te verrijken met bijvoorbeeld gamifaction. Deze whitepaper laat zien welke ingrediënten absoluut niet mogen ontbreken bij het inrichten van zo’n moderne digitale werkplek.

1. Beheer werkplekken op alle devices

Net zoals in het bedrijfsleven verwachten we in het onderwijs steeds meer vrijheid in de keuze van de gebruikte devices. Sommige leerlingen zweren in de klas bij hun Chromebooks, anderen verkiezen een MacBook. Tablets en smartphones zijn dan weer handig wanneer studenten samenwerken aan een thuisopdracht. Een behoorlijke uitdaging voor de IT-afdeling om dat allemaal in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat iedereen de benodigde tools en apps ter beschikking heeft. Hierdoor zien we dat bij veel onderwijsinstellingen deze vrijheid wordt beperkt en wordt vastgehouden aan oude hard- en software. In de whitepaper lees je dat deze flexibiliteit helemaal niet zo veraf is dan je denkt!

Hoe ga je aan de slag met de digitale werkplek?

Technologie is een essentieel onderdeel geworden van goed onderwijs. Ben je benieuwd naar de belangrijkste onderdelen van zo’n digitale werkplek? Ga dan snel aan de slag met de basisingrediënten uit deze whitepaper en krijg iedereen enthousiast voor verandering!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom School van de toekomst bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

School van de toekomst :  De ideale werkplek creëren voor het onderwijs

Onderwijsinstellingen willen graag aan de slag met moderne, digitale werkplekken maar worden vaak gehinderd door legacy-systemen of traditioneel ingesteld IT-beleid. Deze whitepaper vertelt hoe de ideale, moderne werkplek eruitziet en aan welke eisen deze moet voldoen. En belangrijker nog: hoe ga je aan de slag met het inrichten van zo’n werkplek voor jouw leraren en leerlingen? Je leest het hier.

Lees verder

Partner

Wortell

Wij helpen organisaties voorop te lopen door de slimme inzet van technologie zodat zij de (nieuwe) consument en medewerkers kunnen blijven bedienen.

Profiel Wortell ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.