Cybersecurity: medewerkers zijn nog steeds de zwakste schakel

Tijd om het kennisniveau te verhogen

Cybersecurity: medewerkers zijn nog steeds de zwakste schakel

Tijd voor een confronterende waarheid: jouw medewerkers zijn de zwakste schakel in jouw security-beleid. Dat is niet leuk om te horen, maar helaas is het een feit wat ook bij hackers bekend is. Nemen we dan Chazia Mourali-gewijs afscheid van iedereen die onvoorzichtig is? Je bent de zwakste schakel. Tot ziens! Nee, gelukkig niet. Maar het is wel nodig om het bewustzijn in de organisatie te vergroten en te zorgen voor een betere bescherming. Cybercriminelen blijven zich ontwikkelen en worden elke dag slimmer, scholen mogen daarin niet achterblijven.

Het probleem met phishing

Phishing is een techniek waarmee cybercriminelen zich toegang verschaffen tot jouw computers, netwerk en data. Je krijgt bijvoorbeeld een e-mail van de bank waarin staat dat je jouw accountgegevens moet controleren, je klikt op de link in de e-mail en komt op een website met het logo van jouw bank. Je voert jouw gebruikersnaam en wachtwoord in en verifieert jouw gegevens. Een dag later is jouw rekening leeggehaald en worden jouw inlogcodes te koop aangeboden op het dark web. Want gebruik je niet stiekem hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites? Wie denkt dat dit alleen consumenten overkomt, heeft het mis. Ook bedrijven en scholen worden dagelijks bestookt met phishingmails. Denk maar aan de Universiteit Maastricht die onlangs nog slachtoffer werd van zo’n aanval.

Aanvalsplan tegen phishingaanvallen

In deze whitepaper gaan we aan de hand van 4 stappen aan de slag met het opstellen van een aanvalsplan tegen phishing. Ons aanvalsplan bestaat uit:

  1. Predict: wie wil mij nou aanvallen?
  2. Prevent: de juiste interventie op de juiste plek
  3. Detect: oren en ogen openhouden
  4. Respond: scenario’s voor verschillende incidenten in kaart brengen

Phishing: de menselijke factor aanpakken

Benieuwd hoe je jouw onderwijsinstelling beter beschermt tegen phishing? Wil je aan de slag met het opstellen van een aanvalsplan en wil je jouw medewerkers beter wapenen tegen het gevaar van phishing? Download dan snel deze praktische whitepaper!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Delta-N

Innovatief Onderwijs mogelijk maken via de inzet van moderne technologie. Dat is waar Delta-N voor staat. Wij zijn een Microsoft specialist met ruime ervaring binnen het onderwijs. Wij zorgen dat ICT oplossingen zoals Office 365 snel en vakkundig geïmplementeerd worden, zodat uw onderwijsinstelling de mogelijkheden optimaal kan benutten.

Profiel Delta-N ›
 
 

Downloaden: Cybersecurity: medewerkers zijn nog steeds de zwakste schakel

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.