7 x beter aan de slag met digitale devices op school

Hoe koop je de beste digitale apparatuur?

Hoe koop je de beste digitale apparatuur?

Leren op maat, resultaatgericht (samen)werken en kostenbeheersing; we willen het allemaal in het voortgezet onderwijs. Het juiste digitale gereedschap in de vorm van een laptop of tablet is daarbij essentieel. Voor jezelf een goede tablet of laptop uitzoeken kan al een hele toer zijn, laat staan voor een klas, een school of een scholengemeenschap. Deze whitepaper biedt grip en begeleidt het proces in 7 praktische stappen.

Op zoek naar het beste voor je leerlingen

Bij elk project vormt een goede voorbereiding de basis. Hoe kunnen leerlingen hun device zorgeloos gebruiken? Waar moet bijvoorbeeld de projectgroep uit bestaan? Met welke zaken moet je nog meer rekening houden? Doen alle scholen verplicht mee? Om welke leergang(en) gaat het? Hoeveel gebruikers/leerlingen zijn er? Hoeveel jaar moeten devices meegaan? Deze en meer vragen zul je je moeten stellen en beantwoorden.

Hoe krijgen leerlingen de devices van school?

Er zijn verschillende manieren waarop leerlingen en hun ouders of verzorgers de devices en toebehoren kunnen bestellen. Dit kan via een betrouwbaar en herkenbaar platform: een webshop van jouw school. Hoe richt je zoiets goed in? Daar blijken verschillende oplossingen voor te zijn. Welke dat zijn, lees je in de whitepaper.

De juiste keuzes

Daarnaast zijn nog talloze onderdelen binnen zo’n project die in het stappenplan ruimschoots aan bod komen. Denk onder andere aan:

  • Financiering
  • Assortiment en advies
  • Logistieke diensten

Maak van je project een succes
Een van de belangrijkste onderdelen van dit project is communicatie. Hoe zorg je ervoor dat ouders en verzorgers goed voorgelicht zijn over de invoering van devices? Met een e-mailtje ben je er natuurlijk niet. De invoering van digitale devices op school is een groot project met veel valkuilen. Zorg dat jouw project een succes wordt en download Aan de slag met devices in mijn school! Maar hoe?

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Mediawijsheid21st Century SkillsSchool van de toekomstBeheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mediawijsheid :  Succesvol starten met Microsoft Teams

Om efficiënter te kunnen samenwerken, kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor het samenwerkingsplatform Teams. Zie het als een virtueel koffiehok om de voortgang van een project te bespreken of als een netwerk vol relevante content. Het succes van deze tool hangt natuurlijk grotendeels af van de voorbereiding en de uitrol binnen jouw instelling. Maak van jouw implementatie een succes door eerst deze webcast te bekijken.

Lees verder

Mediawijsheid :  Webcast: Persoonsgegevens veilig in Office 365

25 mei is de AVG in gegaan. Hoe zorg jij er voor dat ook jouw organisatie veilig omgaat met persoonsgegevens die verzameld worden? Deze webcast gaat in op de AVG voor het primaire onderwijs. In Office 365 zitten veel functies die je kunnen helpen bij het handhaven van de AVG-regels. In dit webinar kom je meer te weten over deze functies en hoe je hiermee een datalek kunt voorkomen. Bekijk de video!

Lees verder

21st Century Skills :  De ideale werkplek creëren voor het onderwijs

Onderwijsinstellingen willen graag aan de slag met moderne, digitale werkplekken maar worden vaak gehinderd door legacy-systemen of traditioneel ingesteld IT-beleid. Deze whitepaper vertelt hoe de ideale, moderne werkplek eruitziet en aan welke eisen deze moet voldoen. En belangrijker nog: hoe ga je aan de slag met het inrichten van zo’n werkplek voor jouw leraren en leerlingen? Je leest het hier.

Lees verder

21st Century Skills :  Webcast: Persoonsgegevens veilig in Office 365

25 mei is de AVG in gegaan. Hoe zorg jij er voor dat ook jouw organisatie veilig omgaat met persoonsgegevens die verzameld worden? Deze webcast gaat in op de AVG voor het primaire onderwijs. In Office 365 zitten veel functies die je kunnen helpen bij het handhaven van de AVG-regels. In dit webinar kom je meer te weten over deze functies en hoe je hiermee een datalek kunt voorkomen. Bekijk de video!

Lees verder

School van de toekomst :  De ideale digitale werkplek voor studenten en docenten

Om de onderwijsinstelling klaar te stomen voor het onderwijs van de toekomst is het belangrijk dat je een digitale werkplek inricht die innovatie mogelijk maakt. In deze whitepaper lees je welke 3 stappen jou helpen bij het inrichten van deze ideale digitale werkplek. Zo open je de deur voor gamification, virtual reality en zet je echt stappen richting student-gestuurd onderwijs.

Lees verder

Beheer :  Een veiligere Microsoft 365 omgeving met Secure Score

Het aantal cyberaanvallen ligt dit jaar bijna twee keer zo hoog dan vorig jaar. Security hoort dus bovenaan de agenda te staan van iedere onderwijsinstelling. Met Microsoft Secure Score zie jij direct hoe goed jouw organisatie is beveiligd. In deze webcast laat security consultant Melle van Rapid Circle jou zien wat Secure Score is, wat het doet en waarom het een goed idee is om er mee aan de slag te gaan.

Lees verder

Beheer :  Digitaal onderwijs dat ook echt werkt

Het digitaal onderwijs is geen hype, maar een blijvertje. Het digibord doet steeds meer zijn intrede en ook computerprogramma’s kunnen heel leerzaam zijn. Kinderen worden zo op de digitale wereld voorbereid en het leren wordt ook leuker. Maar dan moeten alle digitale hulpmiddelen wel werken. 5 tips om nog beter digitaal onderwijs te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.