5 problemen in het onderwijs opgelost met kunstmatige intelligentie

AI haalt de druk van de ketel

5 problemen in het onderwijs opgelost met kunstmatige intelligentie

Het onderwijs in Nederland is de afgelopen twintig jaar slechter geworden. De prestaties van leerlingen dalen en de kwaliteitsverschillen tussen scholen groeien. Daarnaast zijn er te weinig leraren en een te hoge werkdruk. De overheid en het onderwijs lijken niet in staat deze problemen op te lossen. Maar wat is dan wel de oplossing? Data en AI zijn wellicht niet dé oplossing maar kunnen zeker helpen bij een deel van de problemen. Het kan herhalende, eenvoudige en administratieve taken overnemen waardoor docenten zich meer kunnen richten op persoonlijke aandacht. Benieuwd hoe? In deze whitepaper lees je vijf mogelijkheden van het gebruik van AI in het onderwijs.

Leerlingen verwachten een digitale benadering

De interesse van scholieren in schoolvakken is de afgelopen jaren flink afgenomen. Waarschijnlijk komt dat omdat de Netflixende en Youtubende digitale generatie de aansluiting mist met de traditionele lesmethoden. Tijd om daar iets aan te doen. Omdat ze opgroeiden met de mogelijkheden van digitale technologie, verwachten de studenten van nu een digitale manier van onderwijs. Data en AI maken het mogelijk om het onderwijs beter te laten aansluiten op de individuele leerbehoeften van studenten. Dat kan bijvoorbeeld met online leermateriaal, blended onderwijs, learning analytics, adaptief onderwijs en digitale toetsen.

Hoe zet jij AI in binnen het onderwijs?

Kunstmatige intelligentie kan helpen met een deel van de problemen die spelen in het onderwijs, wil jij weten hoe? Download deze whitepaper en ontdek vijf mogelijkheden van het gebruik van AI in het onderwijs. Wie weet is er een die jouw onderwijsinstelling verder helpt.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij helpen organisaties voorop te lopen door de slimme inzet van technologie zodat zij de (nieuwe) consument en medewerkers kunnen blijven bedienen.

Profiel Wortell ›
 
 

Downloaden: 5 problemen in het onderwijs opgelost met kunstmatige intelligentie

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.