Training Office 365 – recente ontwikkelingen in het onderwijs

Microsoft heeft veel focus op het onderwijs. Het afgelopen jaar hebben we veel onderwijs specifieke ontwikkelingen gezien in het platform (bijvoorbeeld Intune for education en Windows 10 S), innovatieve toepassingen (bijvoorbeeld 3D programma’s, Minecraft en Hololens) maar vooral ook nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor in het klaslokaal (zoals Microsoft Teams en OneNote).

Office 365 is een platform dat voortdurend door Microsoft wordt doorontwikkeld met ook een focus op het onderwijs (Office 365 Educatie). Hierdoor ontstaan nieuwe kansen om Office 365 slim in te zetten binnen je school en de klas.

Deze training richt zich op personen die binnen de school actief betrokken zijn bij het bepalen en implementeren van nuttige toepassingen van Office 365 en behoefte hebben om de mogelijkheden (en meerwaarde) van recente ontwikkelingen binnen het platform te begrijpen in de specifieke context van het onderwijs.

Tijdens de training komen de volgende zaken aan de orde:

 1. Het afgelopen jaar en de toekomst
  Wat is er het afgelopen jaar gebeurd, de visie van Microsoft en een blik op de toekomst.
 1. Nieuw of veranderd in Office 365
  De nieuwe toepassingen op de Office 365 startpagina, het eigen maken van het Office 365 menu en de nieuwe apps en inzicht in de mogelijkheden van Synigo Pulse (een dashboardlaag over Office 365 heen).
 1. Specifieke ontwikkelingen voor Office 365 Educatie
  De nieuwste ontwikkelingen in Microsoft Teams, OneNote Class Notebook en Microsoft Translator, inclusief de meerwaarde van de manier van werken op jullie school.
 1. Roadmap voor Office 365 & Educatie
  De geplande Office 365 ontwikkelingen die op de roadmap staan van Microsoft om nog beter voorbereid te zijn op de toekomstige updates.

Voor wie

Deze training is interessant voor elke school die de overstap naar Office 365 al heeft gemaakt, maar ernaar streeft om het maximale uit het office 365 platform te kunnen blijven halen. De deelnemer heeft al de nodige kennis en ervaring opgedaan met het inzetten van Office 365 binnen de school en is dus functioneel al redelijk tot goed bekend met de basismogelijkheden van Office 365.

Wat kan je na afloop van de training

 • Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het Office 365 platform en hoe deze specifiek voor het onderwijs kunnen worden ingezet en ingesteld.
 • Je hebt inzicht in de functionaliteiten en mogelijkheden van een aantal voor het onderwijs relevante tools.
 • Je bent op de hoogte van de roadmap voor Office 365 Educatie en daarmee beter voorbereid op toekomstige updates.

Waar en wanneer

Locatie: kantoor Slim in de klas, Vierwindenstraat 149, 1013 LA Amsterdam
Tijden: 9:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur)
Datum: donderdag 8 november 2018

Kosten

De kosten bedragen € 435 per deelnemer exclusief btw en inclusief lunch en uitgebreide hand out.

NB: als je beschikt over een vouchercode is deelname gratis.

Over de trainer

De training wordt verzorgd door ervaren consultants van Breinwave. Breinwave is een partner van Slim in de klas en SLBdiensten en gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij het invoeren en benutten van Microsoft Cloud-oplossingen, met een specifieke focus op het onderwijs.

Vragen en maatwerk

Heb je een vraag over de bovenstaande training? We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken via training@slimindeklas.nl of (020) 420 13 96.

Het is overigens ook mogelijk om deze training op locatie te geven, al dan niet aangepast aan de specifieke situatie bij jou op school (maatwerk).

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 8 november 2018
Thema: VO/MBO: Office 365
Kosten: € 435 exclusief btw
Locatie: kantoor Slim in de klas, Vierwindenstraat 149, 1013 LA Amsterdam

Profiel SLBdiensten

SLBdiensten

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.

Profiel SLBdiensten ›