Seminar: De educatiewerkplek 2020

Optimaliseren, beveiligen én kosten besparen met nieuwe technologie

Onderwijsinstellingen kennen een aantal specifieke uitdagingen op IT gebied. Verschillende typen gebruikers verwachten andere faciliteiten en vergen een andere security aanpak. Denk aan studenten met een eigen device, docenten die op verschillende plekken werken en kantoormedewerkers met een vastere werkplek.

Daarbij komt het brede pakket aan toepassingen dat voor deze verschillende gebruikers ontsloten moet worden. Van verouderde legacy applicaties tot moderne SaaS oplossingen. Hoe richt je als onderwijsinstelling je IT infrastructuur zo in dat iedere gebruiker optimaal wordt ondersteund en beveiligd met een moderne werkplek? Met een vereenvoudigde beheeromgeving en tegen lagere kosten? Een aantal nieuwe technologieën maken het mogelijk.

In deze kennissessie op 28 maart brengen Microsoft en Wortell aan de hand van een aantal nieuwe technologieën en praktijkvoorbeelden de huidige mogelijkheden voor onderwijsinstellingen onder de aandacht. Aan bod komen daarbij onder meer:

  • Hoe Remote Desktop Modern Infra (RDmi) ingezet kan worden om alle applicaties (ook legacy) altijd en overal gebruikt kunnen worden.
  • Praktijkverhaal over de moderne educatie werkplek bij de HAS en HMC
  • Hoe organiseer je BYOD optimaal, veilig en stabiel voor studenten?
  • De Digitale Leer en Werkomgeving en de rol die Office 365 hierin speelt
  • Kennis delen tussen de aanwezige educatie instellingen

We sluiten de ochtend af met een lunch.

Lees meer over het programma

Locatie: Schipholweg 641, 1175 KP Lijnden
Datum: Donderdag 28 maart 2019
Tijd: 09:30 uur – 13:00 uur
Toegang: gratis

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 28 maart 2019 - 09.30 – 13.00 uur
Thema: Cloud
Kosten: Gratis
Locatie: Schipholweg 641, 1175 KP Lijnden