Online basistraining vernieuwend onderwijs met Microsoft 365

 • Tijdens deze training leer je welke toepassingen Microsoft 365 biedt om lessen te verrijken en ICT-vaardigheden van leerlingen te ondersteunen.
 • We gaan actief aan de slag met Teams lesgroepen, OneNote klasnotitiekblok en meer om zo zelf te ervaren hoe je deze toepassingen inzet in de klas.
 • Ook Forms, Sway, de insluitende lezer, Office Lens, het maken van instructievideo's met PowerPoint en Stream komen aan bod!

Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen waarmee leerlingen ICT-vaardigheden kunnen ontwikkelen en waarmee leerkrachten hun onderwijs kunnen verrijken en ondersteunen. Het gaat om toepassingen uit Microsoft 365 waar je al over beschikt en welke je zonder extra kosten mag gebruiken. Tijdens deze training gaan we aan de slag met deze onderdelen die je lessen kunnen ondersteunen, denk aan Teams Lesgroepen, OneNote Klasnotitieblok, Forms, Sway, de Insluitende lezer en Skype.

Deze training vindt online plaats via Microsoft Teams.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leerkrachten, (bovenschoolse) ICT-coördinatoren, intern begeleiders, digi-coaches en ICT-beleidsmedewerkers.

Doel van de training

Het doel van de training is om je te laten zien hoe je onderwijsgereedschappen inzet in de klas. Je maakt onder andere kennis met: Teams Lesgroepen, OneNote Klasnotitieblok, Forms, Sway, de Insluitende lezer, Skype, WhiteBoard, Intelligent PowerPoint, Translator en Flipgrid. Ook leer je omgaan met de Microsoft Educator Community en word je ‘Certified Microsoft Innovative Educator’.

Resultaten van de training Onderwijsgereedschappen in Microsoft 365

Aan het einde van de dag:

 • Teams lesgroepen: je weet hoe je Teams inzet als startpunt voor de samenwerking in de klas en je school. Ook weet je hoe je opdrachten aan de klas kunt geven;
 • OneNote Klasnotitieblok: je weet hoe je opdrachten deelt, samenwerkt en opdrachten nakijkt via OneNote en krijgt informatie om na de training verder te verdiepen in de vele mogelijkheden van OneNote;
 • Forms: je weet hoe je een formulier of toets maakt;
 • Sway: je weet hoe je Sway gebruikt voor een nieuwsbrief of instructiemateriaal. Ook weet je hoe leerlingen gebruik kunnen maken van Sway;
 • Insluitende lezer: je weet de toepassing te gebruiken om de leesvaardigheden van de leerlingen te verbeteren;
 • Office Lens: je weet hoe je teksten en afbeeldingen inscant en direct in andere apps gebruikt;
 • PowerPoint: je leert (instructie)video’s op te nemen en weet welke nieuwe mogelijkheden er zijn wat betreft Microsoft Translate, presentatiehulp en PowerPoint Live;
 • Stream: je weet hoe je in Stream een kanaal ingericht en hoe je rechtstreeks video’s opneemt;
 • Samenwerken met Whiteboard;
 • Flipgrid: je weet hoe je kunt werken met videointeractie;
 • Skype: via de Microsoft Educator Community kun je een gesprek plannen met mensen over de hele wereld, bijvoorbeeld om Mystery Skype te spelen.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

Training op maat

Deze training kan ook in een middag of tijdens een studiedag aan je hele team worden gegeven. Ook kan de training opgenomen worden in jullie professionaliseringsacademie. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 4 en 11 november 2020, 13.00 - 16.30 uur
Thema: Microsoft 365
Kosten: € 299,00
Locatie: Online via Microsoft Teams

Profiel APS IT-diensten

APS IT-diensten

APS IT-diensten is al ruim 25 jaar de vertrouwde partner op het gebied van software en online diensten voor het basis- en speciaal onderwijs. Wij zorgen ervoor dat ICT betaalbaar is voor scholen en behartigen hun belangen richting leveranciers. Door de schaal waarop we opereren, voor bijna 100% van alle basisscholen in Nederland, zijn we in staat ongekende kortingen te realiseren op software en online diensten. Met onze trainingen, advies en contentplatform helpen we ze om optimaal gebruik te maken van die ICT. 

Profiel APS IT-diensten ›