Basistraining: Endpoint Manager (voorheen Intune)

Inleiding

  • Leer hoe je apparaten van Windows, Apple en Android vanuit de cloud beheert met Endpoint Manager (voorheen Intune);
  • Leer de samenhang met andere Microsoft-onderdelen kennen zoals met je AD-inrichting;
  • Deze training is ook interessant als je gebruikmaakt van een netwerkbeheerder!

De coronamaatregelen tijdens onze trainingen

Bij alle maatregelen heeft de Rijksoverheid aangegeven dat trainingsbureaus net als scholen hun activiteiten mogen voortzetten. We hebben uitgebreide maatregelen genomen om 1,5e meter afstand te borgen en een veilige trainingsomgeving te creëren. Zo zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig en één trainer. Elke deelnemer heeft zijn eigen tafel met spatscherm. Ons leslokaal is ruim genoeg om met 10 deelnemers 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. De ruimte wordt grondig schoongemaakt na iedere training en er zijn handdesinfectiepompjes aanwezig.

Met Endpoint Manager (voorheen Intune) beheer je apparaten binnen het schoolnetwerk via de cloud. Zo houd je de regie over hardware en kun je deze zelf eenvoudig beheren. Je kan dit beheer uitbesteden aan netwerkleveranciers of zelf invullen. Tijdens deze basistraining Endpoint Manager (voorheen Intune) leer je in één dag wat de cloud-versie van Endpoint Manager en Endpoint Manager (voorheen Intune) for Education voor je onderwijsinstelling te bieden hebben en hoe je apparaten van Windows, Apple of Android vanuit de cloud beheert.

Doel van de Intune-training

Het doel van deze training om is erachter te komen wat Endpoint Manager (voorheen Intune) te bieden heeft voor je onderwijsorganisatie en hoe je het als je beheerder inzet. Welke keuzes maak je hierin en wat mogen gebruikers bijvoorbeeld wel en niet op hun apparaat.

Maken jullie gebruik van een netwerkbeheerder? In dat geval heb je na deze dag genoeg kennis om wensen en mogelijkheden in kaart te brengen om een beheerder te kunnen aansturen.

Doelgroep

Beheerders Microsoft 365 en werkplek beheerders

Resultaten van de basistraining Endpoint Manager (voorheen Intune)

Na de training weet je:

  • wat Intune inhoudt, wat Azure AD Premium is en welke licenties je nodig hebt;
  • hoe je een invoerstrategie voor Endpoint Manager (voorheen Intune) bepaalt en welke stappen er vooraf gezet dienen te worden;
  • hoe je zorgt voor een goede AD-inrichting en wat er komt kijken bij de inrichting van Endpoint Manager;
  • in welke situaties je welke apparaten met Endpoint Manager of Endpoint Manager for Education kunt beheren;
  • hoe je een juiste keuzes voor je omgeving maakt.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 11 november 2020, 9.00 tot 17.00 uur
Thema: Apparaatbeheer
Kosten: € 495,00
Locatie: APS IT-diensten in Utrecht

Profiel APS IT-diensten

APS IT-diensten

APS IT-diensten is al ruim 25 jaar de vertrouwde partner op het gebied van software en online diensten voor het basis- en speciaal onderwijs. Wij zorgen ervoor dat ICT betaalbaar is voor scholen en behartigen hun belangen richting leveranciers. Door de schaal waarop we opereren, voor bijna 100% van alle basisscholen in Nederland, zijn we in staat ongekende kortingen te realiseren op software en online diensten. Met onze trainingen, advies en contentplatform helpen we ze om optimaal gebruik te maken van die ICT. 

Profiel APS IT-diensten ›