AVG 'train-de-trainer'

Op 25 mei 2018 is de Europese wetgeving op de privacy in werking getreden. Deze wet zorgt ervoor dat organisaties, groot of klein, beter zorg gaan dragen voor persoonsgegevens die verzameld worden.

De meeste datalekken vinden plaats door slordigheden van gebruikers. Denk aan wachtwoorden niet goed opbergen of een usb-stick laten slingeren. Met betrekking tot de AVG is het dus meer dan ooit belangrijk om bewustwording te creëren in uw organisatie. Daar is deze training voor bedoeld. In de vorm van een train-de-trainer sessie laten we u zien hoe u uw collega's bewust kunt maken en geven we u handvatten (letterlijk ook middels een hand-out) om uw collega’s te informeren over de AVG.

Wat wordt er behandeld?

We gaan globaal bespreken wat de wet inhoudt voor scholen en voor het bestuur en daarnaast specifiek wat dit betekent voor leerkrachten Ook gaan we dieper in op wat een datalek is, hoe u dit kunt voorkomen en wat te doen als het toch gebeurt. Zo zult u samen met collega's bewuster bezig zijn met het verzamelen van data. Want dáár gaat het uiteindelijk om.

We gaan tijdens de training in op de volgende vragen:

  • Wat mogen we wel en niet delen?
  • Wat doen we met fotomateriaal van de leerlingen?
  • Welke gegevens mag je wel/niet overdragen aan anderen (denk aan intern of met andere bedrijven)?

Praktische informatie

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor degene die op school verantwoordelijk is voor alles omtrent de AVG en die de scholing van collega's over dit onderwerp op zich zal nemen.

Datum en tijd

Maandag 12 november 2018 van 14:00 uur tot 16:30 uur

Wilt u zich inschrijven? Klik dan op deze link.

Locatie
De training vindt plaats op ons kantoor van APS IT-diensten in Utrecht. Klik hier voor de adresgegevens.

Kosten voor de training
€ 275,= p.p. ex. BTW

Maatwerk

Heeft u interesse in de training zoals deze, maar wilt u deze volledig toespitsen op uw instelling? Neem dan contact op met de manager trainingen via 030 – 2856664 voor de mogelijkheden.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 12 november 2018 van 14:00 uur - 16:30 uur
Thema: PO: AVG in het onderwijs
Kosten: € 275,= p.p. ex. BTW
Locatie: APS IT-diensten in Utrecht

Profiel APS IT-diensten

APS IT-diensten

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.

Profiel APS IT-diensten ›