Wifi-lek: wie gluurt er met jou mee?

Publicatiedatum:

Afgelopen dagen was het in het nieuws, een wifi-lek dat diverse netwerken heeft geraakt. Hierdoor is het mogelijk dat kwaadwillenden kunnen meegluren met wat jij op het internet doet.

WPA2, Wifi Protected Access, beveiligt miljoenen Nederlandse draadloze netwerken. Het lek, genaamd Krack, doet zich voor in WPA2 en maakt misbruik van de uitwisseling van een digitale sleutel tussen de router en het verbonden apparaat. Hierdoor is het mogelijk om mee te kijken op andere netwerken, zoals bijvoorbeeld de jouwe.

Wat kun je hieraan doen?

Belangrijk is het updaten van de apparaten waarmee je met het wifi-netwerk verbindt. Denk hierbij aan je laptop, smartphone of tablet. Maar devices zoals gameconsoles en beveiligingscamera’s moet je ook meenemen in de updates. Op deze manier kan er geen misbruik gemaakt worden via het Wifi-lek.

Microsoft heeft een Windows-update uitgebracht die gebruikers beschermt tegen het Wifi-lek. Deze wordt automatisch geinstalleerd als gebruikers ‘automatische updates’ hebben ingeschakeld. (bron: RTLnieuws)

Wil je ondersteuning bij het beveiligen van jouw systemen en devices? Dan helpt SPEYK je graag verder. Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor optimale security van jouw organisatie. Of vraag een ICT Security Check aan en ontdek hoe goed jouw systeem beveiligd is.

Profiel SPEYK

SPEYK

Je dagelijkse onderwijs slimmer, efficiënter én leuker maken. Jou voeden met ontwikkelingen in onderwijs & ICT. Samen blijven bouwen aan een toekomstbestendige school. Samen zorgen voor continuïteit en ontwikkeling binnen je school. SPEYK heeft de kennis en kunde van ICT binnen het onderwijs en heeft oog op jouw schooldoelen en primaire processen. Met meer dan 35 ervaren en enthousiaste medewerkers ondersteunen wij je vanuit het midden van het land: Veenendaal.

Profiel SPEYK ›