Microsoft vervangt Skype for Business door Teams

Publicatiedatum:

Microsoft Teams is vorig jaar november voor het eerst geïntroduceerd als preview. Sinds maart is het algemeen beschikbaar en op dit moment wordt Microsoft Teams al door 125.000 organisaties wereldwijd gebruikt. Het is daarmee dé applicatie geworden in Office 365 die samenwerken in organisaties ondersteunt.
Zie ons eerdere artikel voor een toelichting van Microsoft Teams.

Teams als dé hub voor Teamwork

Microsoft wil Teams echter nog meer die centrale applicatie laten zijn in de organisatie. Om dit te bewerkstelligen hebben ze deze week op Ignite aangekondigd dat de Skype for Business client volledige geïntegreerd gaat worden in Microsoft Teams. Hiermee wordt naast chatten, ook bellen en online vergaderen vanuit Teams mogelijk. De Skype for Business client blijft voorlopig wel bestaan, er komt zelfs een nieuwe versie, maar is niet meer nodig wanneer je gebruikt maakt van Teams.

Teams voor Onderwijs

Bij de lancering van Microsoft Teams eerder dit jaar, was dit nog niet beschikbaar binnen Onderwijs tenants. Dit had te maken met de overlap in functionaliteit met Classroom. Inmiddels is er een versie van Teams beschikbaar voor onderwijsinstellingen. Classroom verdwijnt hiermee ook. Organisatie die hiervan gebruik maakten moeten nu overstappen naar Teams.

Teams voor onderwijs ziet er iets anders uit dan de reguliere versie en kent een aantal extra mogelijkheden.

Teams voor het Onderwijs kent vier soorten Teams:
1. Standaard Teams 
2. Class Teams
3. PLC Teams
4. Staff Teams

Class Teams bieden naast de standaard functionaliteit een extra mogelijkheid om opdrachten uit te delen. Daarnaast is er een koppeling met Class Notebook.

Professional Learning Community (PLC) Teams bevatten een speciale versie van OneNote, special gericht op onderwijsteams die lesmateriaal ontwikkelen. Hierin kun je als PLC team bijvoorbeeld content opbouwen voor het volgende lesjaar.

Staff Teams zijn speciaal bedoeld voor samenwerking binnen een vaksectie. Een teamleider heeft toegang tot de secties van alle teamleden. De overige teamleden hebben alleen inzicht in hun eigen en de gezamenlijke sectie.

Meer nieuws van Ignite

Naast deze grote wijziging zijn er nog enkele andere aankondigingen gedaan:
• De mogelijkheid is toegevoegd dat externe gebruikers toegang kunnen krijgen tot Microsoft Teams. Samenwerken met mensen buiten uw organisatie is daarmee nog nooit zo eenvoudig geweest.
• Op een later moment komt de mogelijkheid om aan kanalen een eigen rechtenschema toe te kennen.
• Word documenten kunnen direct in Teams bewerkt worden.
• Beheerders krijgen statistieken over het gebruik van Teams.

Al deze aankondigingen zijn zeer recent gedaan en nog niet allemaal beschikbaar.

Wat betekent dit voor mij

Voor veel van deze wijzigingen hoef je technisch niets, of niet veel te doen. Maakt u al gebruik van Microsoft Teams en Skype for Business, dan is het goed om na te denken wat deze komende verandering voor uw organisatie betekent en hoe u deze transitie aan uw gebruikers gaat overbrengen.

Uiteraard helpen wij u graag met het maken van een implementatie- en adoptie strategie. U kunt ons bereiken via 085 - 487 52 17.

Profiel Delta-N

Delta-N

Innovatief Onderwijs mogelijk maken via de inzet van moderne technologie. Dat is waar Delta-N voor staat. Wij zijn een Microsoft specialist met ruime ervaring binnen het onderwijs. Wij zorgen dat ICT oplossingen zoals Office 365 snel en vakkundig geïmplementeerd worden, zodat uw onderwijsinstelling de mogelijkheden optimaal kan benutten.

Profiel Delta-N ›