Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Iedereen kan coderen. Ook jij!

Altijd al willen leren programmeren? Perfect, want er is een nieuwe Minecraft Designer tutorial gratis beschikbaar op http://code.org/minecraft waarmee je heel eenvoudig een eigen “Minecraft” spel, maakt. En als je als ouder of leraar een beetje van puzzelen houdt, heb je het zo onder de knie. Voor je het weet, bouw je met je kinderen of met de hele klas, een eigen Minecraft wereld waarin je als beginnende programmeur zelf bepaalt hoe het spel eruit komt te zien.

Leren programmeren was nog nooit zo makkelijk

Met de speciale Minecraft Designer tutorial leer je stap voor stap wat programmeren is. De tutorial bestaat uit 12 uitdagingen die je oplost met behulp van het drag-en-drop menu. Zo maak jij je eigen versie van het spel waarbij jij de regels creëert en programmeert. Na een uurtje ben je klaar en kun je je eigen Minecraft-wereld delen op social media.

Tech vaardigheden in ieder beroep

Tijdens het spelen leer je hoe je problemen oplost, kritische keuzes maakt én programmeren. Vaardigheden die met de dag belangrijker worden in een steeds meer door techniek gedreven wereld. In de toekomst zal ieder beroep wel iets van technische vaardigheden vereisen. Wat je met programmeren leert is dus belangrijk en daarnaast ook gewoon heel leuk.

Beginnen aan Minecraft? Zo werkt het

Open Minecraft www.code.org/minecraft, selecteer voor Nederlands en kies voor Minecraft Designer. Je kunt direct beginnen met bouwen. Speel het samen met je kind of met de klas, dan wordt het spelletje nog leuker. Bovendien vangen jij en de kinderen op deze manier twee vliegen in één klap: gamen én leren programmeren. Dus begin snel, de kippen en zombies wachten op je!