De communicatie van morgen is digitaal

Publicatiedatum: afbeelding bij

In het hedendaagse on-demand onderwijs, waar lesgeven voornamelijk digitaal wordt gedaan, is het logisch dat er een grotere behoefte is aan duidelijke, digitale communicatie. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste bedrijfsinformatie, berichtgeving rondom coronamaatregelen of het online lesgeven. De mogelijkheden van digitale communicatie in het onderwijs ontwikkelen zich gelukkig steeds verder. Dit brengt veel voordelen met zich mee maar ook veel uitdagingen. Hoe groei je als organisatie mee met al deze ontwikkelingen?

Duidelijke berichtgeving is van belang

Corona heeft duidelijk gemaakt dat we niet meer zonder digitale communicatie kunnen. Denk aan alle berichtgevingen rondom de coronamaatregelen, nieuwe huishoudelijke regels of gewoon bedrijfsinformatie. Hoe zorg je ervoor dat alle leerlingen en medewerkers op de hoogte zijn en daarbij kunnen voldoen aan de laatste ontwikkelingen? Dit probleem tackle je door duidelijke digitale communicatie te verwerken in jouw organisatie.

LED-oplossingen gebruiken in het onderwijs

Om digitale communicatie over de gehele organisatie te verspreiden is een overkoepelende oplossing nodig. Dit kan je bewerkstelligen door bijvoorbeeld een digitale nieuwsbrief, sms alerts of informatieschermen te gebruiken. Informatieschermen zijn ten tijde van de pandemie steeds gebruikelijker geworden. Waar ze eerst voornamelijk werden ingezet bij festivals of sportwedstrijden, zie je ze nu overal terug.

  • Het verwelkomen van bezoekers/studenten met bijvoorbeeld indoor led walls.
  • Informatieve bewegwijzering en roosters
  • Het delen van belangrijke informatie, zoals corona-richtlijnen voor de instelling
  • Entertainment, zoals het delen van nieuws, weer en school gerelateerde kwesties

Heb je vooral door corona wat extra informatie- en communicatiekracht nodig? Je kan ook beeldschermen huren voor een bepaalde periode.

Behoudt grip op alle ontwikkelingen

Blijf niet achter alle ontwikkelingen in het onderwijs aanlopen. Dit geldt voor zowel alle ontwikkelingen rondom de pandemie als de ontwikkelingen rondom de digitale transformatie die op volle toeren gaande is. Papieren brieven of posters ophangen is niet meer van deze tijd. Spring aan boord en ga mee met de nieuwe tijd van onderwijs door bijvoorbeeld gebruik te maken van outdoor LED schermen of mobiele LED oplossingen.

Profiel Allrent

Allrent

Wij bieden onze klanten de beschikking over de juiste en optimale invulling van tijdelijke ICT-wensen voor hun organisatie of relaties. Wij verhuren apparatuur voor enkele maanden of voor een paar uur. Of u nu honderden stuks nodig heeft of slechts één.

Profiel Allrent ›