6 do’s bij het introduceren van een nieuwe Office 365 tool

15 February 2019, 11.23afbeelding 6 do’s bij het introduceren van een nieuwe Office 365 tool

Als digital workplace manager wil je tools aanbieden die door de organisatie omarmd worden. Je hebt de perfecte tool voor je collega’s geselecteerd en het voorbereidende werk gedaan. De plannen zijn er, de visie is uitgezet en het management staat achter je. Nu volgt het moment dat je de tool gaat introduceren. Maar wat zijn de do’s bij het introduceren van een nieuwe tool? We hebben de zes belangrijkste voor je opgesomd!

Lees verder

Slimme school heeft ruimte zat!

15 February 2019, 09.27afbeelding Slimme school heeft ruimte zat!

De school barst uit z’n voegen. Er moet gewoekerd worden met kamers en vleugels om alle lessen, vergaderingen, spullen en faciliteiten voldoende ruimte te geven. Kopieerhokken en kantoortjes krijgen noodgedwongen een nieuwe bestemming, medewerkers moeten hun verlangen naar een stille werkplek maar opgeven. Er is gewoon geen plek meer. De hoogste tijd voor verbouwing of nieuwbouw! Of is het misschien vooral zaak om slimmer om te gaan met de beschikbare ruimte?

Lees verder

Microsoft wil meer emotie in technologie: "The kids are not allright"

14 February 2019, 16.50afbeelding Microsoft wil meer emotie in technologie: "The kids are not allright"

Door nieuwe technologie kunnen leerlingen veel beter dan vroeger hun vaardigheden ontwikkelen. Maar door moeheid, verveling en stress blijft ondertussen veel potentieel onbenut. 70 procent van de tijd zijn leerlingen niet bij de les, laat staan dat zij in staat zijn om nieuwe dingen te leren. Tijdens de internationale onderwijs- en technologiebeurs BETT 2019 presenteerde Microsoft-topman Anthony Salcito de onderwijsvisie van het technologiebedrijf, dat gericht is op het verbeteren van het emotionele welzijn van leerlingen. Lees meer in de blog.

Lees verder

5 adviezen om de digitale werkplek van 2019 te faciliteren

1 February 2019, 15.40afbeelding 5 adviezen om de digitale werkplek van 2019 te faciliteren

De digitale werkplek ontwikkelt zich steeds verder en het belang ervan wordt groter voor medewerkers. Office 365 ontwikkelt zich continu door. Door de komst van Artificial Intelligence wordt de medewerker veel sneller ondersteund in repetitieve taken. Als IT-manager of digital workplace manager ben jij verantwoordelijk voor het faciliteren van de digitale werkplek.

Lees verder

Social intranet: standaard of maatwerk?

30 January 2019, 11.00afbeelding Social intranet: standaard of maatwerk?

Social intranet, er zijn genoeg varianten, soorten, maten, functionaliteiten en platformen. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een standaard oplossing of software zelf te (laten) bouwen. Maar aan welke keuze doe je goed? We hebben de voor- en nadelen van een standaard social intranet op een rij gezet.

Lees verder