Een werkplek waarmee je wél alles kan wat je wilt? Don’t settle for less!

19 February 2020, 16.41afbeelding Een werkplek waarmee je wél alles kan wat je wilt? Don’t settle for less!

Digitaal werken wordt medewerkers soms wel heel lastig gemaakt. Waar je van huis uit gewend bent elke app en elk apparaat te gebruiken die je wilt, heb je als medewerker vooral vaak met beperkingen te maken. Zoals werken met verouderde devices, rigide systemen waarop inloggen lastig is, steeds opnieuw moeten inloggen, niet zelf programma’s mogen installeren of verwijderen en verplicht werken met voorgeschreven software (ook al werkt het niet naar behoren en zijn er betere alternatieven). Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws. Dit kan beter. Veel beter. En ook nog eens op een manier dat de IT-beheerorganisatie er blijer van wordt.

Lees verder

Zo omarmen je medewerkers verandering wel

5 February 2020, 16.32afbeelding Zo omarmen je medewerkers verandering wel

In zijn vorige twee blogs over adoptie, vertelde Marc Both, Business Consultant bij MostWare, waarom aandacht voor adoptie zo belangrijk is bij verandering en hoe je het kunt meten en verbeteren. In deze blog legt hij uit hoe je optimale adoptie bereikt door het inzetten van champions.

Lees verder

Hoe ‘botter’, hoe beter…

29 January 2020, 10.00afbeelding Hoe ‘botter’, hoe beter…

De opmars van chatbots is niet te stuiten. Gelukkig maar, want de geautomatiseerde gesprekspartner c.q. virtuele assistent heeft ons leven in korte tijd al een stuk makkelijker gemaakt. Niet alleen in tekst, zoals bij automatische statusberichten van online bestellingen, maar ook spraakgestuurd, zoals met Google Home, Siri van Apple en Amazons Alexa. Ook in het bedrijfsleven liggen de mogelijkheden voor het oprapen.

Lees verder

Hoe Microsoft Teams razendsnel platform Slack achter zich liet

23 January 2020, 09.37afbeelding Hoe Microsoft Teams razendsnel platform Slack achter zich liet

Slack ken je vast wel. In de afgelopen jaren maakte dit platform een einde aan de tijden waarin je e-mail keihard nodig had om samen te werken. Je kon veel sneller reageren en hoefde minder te schakelen tussen programma’s op je computer. Enorm handig! En toch is Microsoft deze oplossing nu alweer voorbijgestreefd. Binnen een paar maanden liet het Slack achter zich. Hoe? Door Teams te introduceren.

Lees verder