Gegevensveiligheid; hoe zorg je voor een stevige basis in de organisatie?

14 November 2019, 10.35afbeelding Gegevensveiligheid; hoe zorg je voor een stevige basis in de organisatie?

Het was een verdiepende discussie op 30 oktober 2019 tijdens de Round Table van Switch en Heliview. Het onderwerp was: hoe zorg je voor een stevige basis in je organisatie rond de veiligheid van gegevens? Beslissers rond security in de zorg voerden gedurende vier uur voor een mooie inhoudelijke discussie die inspirerend was en smaakte naar meer.

Lees verder

Grip op Office 365 groups

8 November 2019, 11.32afbeelding Grip op Office 365 groups

Office 365 Groups zijn een belangrijk onderdeel van Office 365. Met de juiste beleid kan de business op een gecontroleerde wijze zelf omgevingen aanmaken en beheren, hetgeen leidt tot minder werkzaamheden voor IT. Helaas kan dit zonder doordachte implementatie leiden tot een chaos waarbij mailadressen worden bezet, dubbelingen ontstaan en er ongewenst toegang wordt verleend aan externen. Om deze reden is het van belang goed en doordacht om te gaan met Office 365 Groups.

Lees verder

Ruimte voor innovatie bij de Marnix Academie

30 October 2019, 13.32afbeelding Ruimte voor innovatie bij de Marnix Academie

De Marnix Academie in Utrecht maakte jaren gebruik van een lokale serverruimte gevuld met eigen hardware. In totaal waren er ruim vijftig virtuele en een aantal fysieke servers aanwezig. “Alle hardware die er stond was ruimschoots afgeschreven en begon tekenen van slijtage te vertonen. We stonden voor een keuze: halen we voor een paar ton nieuwe hardware in huis of brengen we alles naar de cloud?”. Michiel van Geloven, ICT-coördinator en Security Officer a.i., licht toe welke route de Marnix Academie is ingeslagen en hoe Wortell hieraan heeft bijgedragen.

Lees verder

Applicatie moderniseren: wat is de juiste aanpak?

23 October 2019, 11.32afbeelding Applicatie moderniseren: wat is de juiste aanpak?

Eerder bespraken we waarom het cruciaal is verouderde bedrijfsapplicaties aan te pakken. Dit helpt uw organisatie flexibeler, onafhankelijker en meer schaalbaar te worden. Moderniseren is hierbij vaak aantrekkelijker dan vervangen. Maar hoe pakt u zo’n modernisering nu precies aan? In deze blog vertellen we op basis van onze ervaring welke transities er zijn en waarmee u allemaal rekening moet houden.

Lees verder

Doorbreek de ‘afdelingsmuren’

16 October 2019, 13.32afbeelding Doorbreek de ‘afdelingsmuren’

Organisaties bepalen doorgaans één overkoepelend bedrijfsdoel. Van oudsher wordt dit gecommuniceerd naar de verschillende afdelingshoofden of teamleiders, die het vervolgens vertalen naar een eigen doel op afdelingsniveau. Het gevolg: ieder team gaat aan de slag met een interpretatie van de wijze waarop de afdeling moet bijdragen aan het organisatiedoel.

Lees verder