• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

EduConnector: de intelligente onderwijskoppeling

Veel scholen staan voor de uitdaging om een efficiënte koppeling tussen de schooladministratie en het complete pakket aan diensten (waaronder e-mail, draadloos netwerk, documentenstructuur en clouddiensten) te realiseren. De oplossing wordt geboden met de EduConnector, slim bedacht door De Wal ICT.
De EduConnector is een onderwijskoppeling die scholen tijdrovende administratie uit handen neemt. Dat scheelt manuren, geld en ergernis.

De ICT-infrastructuur op scholen kent meerdere applicaties voor verschillende gebruikersgroepen. Leerlingen en docenten zijn bijvoorbeeld vanuit de schooladministratie (zoals Magister of SOM) gekoppeld met de elektronische leeromgeving (zoals N@tschool of It’s Learning). Of met andere applicaties en webdiensten, waaronder Office 365, Google Apps en Aura. Als er een mutatie optreedt – een nieuwe leerling, een andere docent, een naamswijziging, een zittenblijver - is de beheerder wel even bezig om die wijziging in de verschillende applicaties te zetten. Het risico dat er daarbij een storende fout insluipt, is groot. En dat kan weer tot een hoop ergernis leiden.

Met de EduConnector, geheel in eigen beheer ontwikkeld door De Wal ICT, behoort de tijdrovende klus van mutatieverwerking en het aanmaken van gebruikersaccounts tot de verleden tijd. De EduConnector maakt namelijk de koppeling van de schooladministratie naar Active Directory en de bekendste applicaties en webdiensten. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing: het beheer wordt immers een stuk eenvoudiger, wat tijd en gedoe scheelt. Zo kunnen scholen zich nog meer focussen op de didactische doelen.

Een groeiend aantal onderwijsinstellingen in het VO maakt inmiddels gebruik van de intelligente EduConnector. Deze is echter ook heel geschikt voor het PO.

Meer weten?
Neem contact op met De Wal ICT via 026 363 7440 of download het document

Lees ook meer informatie over EduConnector in:
Uw school als datacenter voorbij
Uw school als ICT service provider

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven