• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Training Micro:bit

31 januari 2018

Specifiek voor VO,MBO

Programmeerlessen kan je nog uitdagender maken met de Micro:bit. Wil je aan de slag met de deze minicomputer? Dan is deze training ideaal voor jou om te volgen.

Download alle informatie over deze training als PDF.

Werk je op een instelling in het voortgezet onderwijs of mbo? Lees dan ook zeker onderaan deze pagina de informatie over onze STEAM Cup Challenge.

Wat kun je na afloop van de training?

Gedurende deze training van een halve dag leer je hoe je met de Micro:bit kunt programmeren, ‘flashen’, welke sensoren aanwezig zijn en krijg je hands-on tips. Daarnaast prikkelen wij je fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij je welke resources er voor jou beschikbaar en relevant zijn.

Lesplannen

Na de training ontvang je tien lesplannen met daarin informatie en opdrachten. Hiermee helpen wij je op weg om nieuwe functies en toepassingen te ontdekken. Dit vormt een stevige basis. Voor verdieping zullen docenten en leerlingen zelf creatief aan de slag moeten. Een mooie bijkomstigheid is dat de lesplannen opgeslagen kunnen worden zodat ze ook voor gebruik in de toekomst geschikt zijn.

Waar en wanneer?

  • Datum: 31 januari
  • Tijd: 14:00 - 17:00 uur
  • Locatie: IT Randsteden Amersfoort: Hoefseweg 1, 3821 AE Amersfoort

Kosten

€ 450,= p.p. ex. BTW voor een halve dag training

Voor wie?

De Training Micro:bit is geschikt voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die kennis willen maken met de Micro:bit en deze willen inzetten in hun lessen. Programmeerkennis is hierbij niet noodzakelijk, maar interesse in nieuwe technologie komt wel van pas.

Waarom deze training?

De Training Micro:bit organiseren wij om je lessen nog uitdagender te maken. Je leerlingen leren zo op een leuke en uitdagende manier te programmeren zonder dat zij enige voorkennis hebben. Tegelijk leren zij de basis van het programmeren en worden zij uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken.

Trainingsmaterialen

  • 1 klassenpakket: 10 x Micro:bit, 10 x battery pack, 10 x USB kabel, 1 x Neopixel ring
  • 10 lesplannen

Maatwerk of meer informatie?

Onze Productmanager Training & Advies, beantwoordt graag al je vragen. Ook is een training op locatie of ander maatwerk in sommige gevallen mogelijk (bijvoorbeeld tijdens een studiedag/themadag). Je kunt ons bereiken per via training@slimindeklas.nl of via telefoonnummer (020) 420 13 96.

Registerleraar

De training is gevalideerd door Registerleraar.nl. (drie registeruren)

Over de trainers

De training wordt verzorgd door IT-Randsteden. Zij verzorgen diverse trainingen voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor docenten. IT-Randsteden is één van de eerste partners van de Micro:bit Education Foundation in Nederland en verzorgt trainingen voor leerkrachten vanaf de lancering van het apparaat. Zij stimuleert hiermee dat de Micro:bit direct kan worden gebruikt tijdens de lessen. IT Randsteden won de Microsoft Educatie Partnership of the Year Award in 2015.

STEAM Cup Challenge

Vanaf september 2017 is het mogelijk deel te nemen aan de STEAM Cup Challenge. Docenten kunnen zich met hun klas opgeven voor deze spannende wedstrijd, speciaal voor het VO en MBO. Het is een ludieke manier om een start te maken met Micro:bit, oorspronkelijk ontworpen voor jongeren in opdracht van de BBC.

Samen met je klas werk je toe naar de hoofdopdracht: bedenk en creëer een oplossing voor een duurzaamheidsprobleem met behulp van deze minicomputer. Je klas neemt het in de challenge op tegen ruim 200 andere klassen uit het hele land en maakt kans op prachtige prijzen voor de klas én de school.

Bij de het programma inbegrepen is de Micro:bit training, tien Micro:bits, additionele sensoren en tien lesplannen. Bovendien word je als docent begeleid via diverse webinars en een gebruikersgemeenschap op Yammer, waar je voor vragen, inspiratie en updates over het project terecht kunt. » Meer informatie.

Inschrijven
SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven