• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Introductietraining Micro:bit

31 januari 2018, 7 maart 2018, 21 maart 2018, 14.00 - 17.00 uur

Specifiek voor PO

Tijdens deze training introduceren wij u de Micro:bit. Deze minicomputer is ontworpen op initiatief van de BBC, speciaal voor het onderwijs. Scholieren kunnen met dit apparaatje de basis van het programmeren leren.

Tijdens deze training leert u hoe u kunt programmeren met de Micro:bit en hoe u dit apparaatje kunt inzetten in de les. Door middel van demonstraties laten we u in een halve dag de mogelijkheden zien en ook laten we zien welke resources u kunt gebruiken in de les. Zo kunt u hier later mee aan de slag in de klas.

De lesplannen

Na deze introductietraining ontvangt u 10 kant-en-klare lessen. Met dit lespakket kunnen leerlingen meedoen aan de zogenoemde Micro:bit Challenge. Bij elke Challenge moeten leerlingen een probleem oplossen. Bijvoorbeeld: hoe is het klimaat in de omgeving van de school? Leerlingen kunnen vervolgens met een geprogrammeerde Micro:bit naar buiten om de temperatuur te meten, de luchtvochtigheid te bekijken en de windsnelheid te onderzoeken.

Uiteraard zijn de lessen uit de Challenge een basis en gaat het om vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leerkrachten) om de Challenge zo origineel mogelijk te volbrengen.

De Challenge is geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 en 8.

Inbegrepen bij de Micro:bit Training:

  • 1 Class pack, dat bestaat uit 10 Micro:bits, inclusief batterijen en USB-kabels;
  • 10 uitdagende lesplannen.

Praktische informatie

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor leerkrachten die geïnteresseerd zijn in een introductietraining over programmeren in de klas.
Data
Donderdag 14 december 2017
Woensdag 31 januari 2018
Woensdag 7 maart 2018
Woensdag 21 maart 2018

Tijd
14.00 uur tot 17.00 uur.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. Komt u met een collega, dan graag per persoon één inschrijfformulier invullen.

Locatie
IT Randsteden te Amersfoort.

Kosten
€ 450 excl. BTW.

Inschrijven
APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven