• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Inspiratiemiddag Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?

20 juni 2017, 12.00 - 16.30 uur

Specifiek voor HBO,WO

Welke trends kunnen bijdragen aan onderwijsinnovatie? En hoe gaan instellingen om met nieuwe innovaties en tegen welke issues lopen zij aan? Tijdens de SURFacademy-bijeenkomst 'Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?’ Op 20 juni in Utrecht wijden wij hier een middag aan.

Innovatie in het onderwijs

Technologische ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden. En innovatie gaat snel, dus waar spring je als onderwijsinstelling op in? En waarom lukt de ene innovatie wel en de andere niet? Wilfred Rubens, Jelmer de Ronde en de 5 projectleiders van de Innovation Challenge zorgen voor een inspirerende middag met stof tot nadenken en nieuwe ideeën. Ook is er voldoende ruimte voor vragen en discussie tijdens het innovatiecafé.

Winnaars Innovation Challenge delen hun ervaringen

Eind juni eindigen de innovatie-experimenten van de Innovation Challenge 2016/2017. De Erasmus Universiteit Rotterdam, Fontys Hogescholen, de Hanzehogeschool Groningen, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leiden ontvingen een geldbedrag en kregen 6 maanden om hun experiment uit te voeren. Tijdens de inspiratiemiddag presenteren zij de resultaten van hun experimenten, en vertellen waarom ze voor een bepaalde technologie kozen en wat er allemaal bij de implementatie komt kijken.

Programma

12.00 uur Inloop & lunch
12.30 uur Opening
12.35 uur

Trends en impact door Wilfred Rubens, technology enhanced learning

Op basis van het SURF-trendrapport neemt Wilfred Rubens ons mee in de wereld van trends. Wat komt er kijken bij de implementatie van nieuwe innovaties en wat zijn de gevolgen als je wel of niet inspringt op een trend?

13.20 uur

Issues rond innovatie door Jelmer de Ronde, SURFnet

SURFnet experimenteert met een nieuwe innovatieaanpak. De centrale vraag daarbij is: hoe kan SURFnet innovatief zijn en zijn medewerkers stimuleren nieuwe ideeën en diensten te bedenken die onderwijsinstellingen verder helpen? In dit onderdeel komt aan bod hoe deze nieuwe aanpak binnen SURFnet ontwikkeld wordt.

13.40 uur

 Inspiratie Innovation Challenge
2 winnaars van de Innovation Challenge 2016 spreken over hun innovatieve projecten.

14.15 uur Pauze
14.45 uur

Inspiratie Innovation Challenge
3 winnaars van de Innovation Challenge 2016 spreken over hun innovatieve projecten.

15.35 uur

Innovatiecafé onder leiding van Remco Rutten, SURFnet
In gesprek met innovatielabs over innovatie en de bijbehorende issues.

16.15 uur Round-up van de middag door Ivo Reints, SURFnet
16.30 uur

Afsluiting en borrel
Tijdens de borrel kun je de demo’s van de 5 Innovation Challenge-projecten bekijken.

 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die bezig is met innovatie in het onderwijs. Specifiek verwelkomen wij mensen van innovatielabs van onderwijsinstellingen.

Inschrijven
SURFmarket

Partner: SURFmarket

Website:http://www.surfmarket.nlProfiel:

Voordelige, legale software tegen gunstige voorwaarden voor het hele hoger onderwijs en onderzoek, hoe zou dat zijn? Vanuit die gedachte is SURFmarket in 1991 opgericht als ICT-marktplaats. Door het onderwijs zelf, om namens de bij SURF aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-aanbieders. Doordat wij ICT op grote schaal kunnen inkopen zijn wij een interessante partner voor onderwijsinstellingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven