• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Training & Events

Hoe gebruik je Windows optimaal in de klas? Hoe creëer je draagvlak voor je ICT-project? Leer meer over deze en andere onderwerpen via onze webinars en trainingen. Of brainstorm met andere onderwijsprofessionals over innovatie in het onderwijs op onze onderwijsevents. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten en data waarop ze plaatsvinden.

Eén van onze webinars gemist? Via webinar gemist kun je alle webinars terugkijken op een tijdstip dat jou schikt.

 
 • Webinar gemist: De meerwaarde van Azure voor het basisonderwijs Cloud In deze webcast krijg je om te beginnen een algemene inleiding op Azure. Chris van der Schaft, systeembeheerder bij Skipov basisonderwijs, vertelt waarom zij de overstap naar Azure hebben gemaakt, wat ze hiervoor nodig hadden en wat het hun in de praktijk heeft opgeleverd. Jarno Klompenhouwer, licentiemanager van APS IT-diensten, geeft informatie over de licentie en antwoord op veel spelende vragen.
  GEM.
   

  Webinar gemist: De meerwaarde van Azure voor het basisonderwijs

  Specifiek voor PO,SO

  In deze webcast krijg je om te beginnen een algemene inleiding op Azure. Chris van der Schaft, systeembeheerder bij Skipov basisonderwijs, vertelt waarom zij de overstap naar Azure hebben gemaakt, wat ze hiervoor nodig hadden en wat het hun in de praktijk heeft opgeleverd. Jarno Klompenhouwer, licentiemanager van APS IT-diensten, geeft informatie over de licentie en antwoord op veel spelende vragen.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist: Toepassen van Office 365 in het onderwijs Office 365 In deze webcast wordt toegelicht wat de toegevoegde waarde is van Office 365 voor het primair- en voortgezet onderwijs. Maurits Knoppert, leerkracht op de O.G. Heldringschool Den Haag en consultant bij APS IT-diensten, bespreekt aan de hand van zijn ervaringen hoe Office 365 kan worden ingezet. Paulien Lakeman, relatiemanager bij SLBdiensten, geeft haar visie op de verdere digitalisering van het onderwijs en de rol van Office 365.
  GEM.
   

  Webinar gemist: Toepassen van Office 365 in het onderwijs

  Specifiek voor PO,VO

  In deze webcast wordt toegelicht wat de toegevoegde waarde is van Office 365 voor het primair- en voortgezet onderwijs. Maurits Knoppert, leerkracht op de O.G. Heldringschool Den Haag en consultant bij APS IT-diensten, bespreekt aan de hand van zijn ervaringen hoe Office 365 kan worden ingezet. Paulien Lakeman, relatiemanager bij SLBdiensten, geeft haar visie op de verdere digitalisering van het onderwijs en de rol van Office 365.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist: Grip op het gebruik van ICT in de klas met ClassPolicy Windows In deze webcast maak je kennis met ClassPolicy. Dolf Gagestein, oud-leerkracht en nu trainer en consultant bij APS IT-diensten, bespreekt hoe je ClassPolicy kan toepassen in de klas. Daarnaast deelt leerkracht en ICT-coördinator Bart Roumen zijn praktijkervaringen en laat zien hoe hij ClassPolicy toepast in de klas. In dit webinar krijg je ideeën en handvatten aangereikt om met ClassPolicy aan de slag te gaan!
  GEM.
   

  Webinar gemist: Grip op het gebruik van ICT in de klas met ClassPolicy

  Specifiek voor PO

  In deze webcast maak je kennis met ClassPolicy. Dolf Gagestein, oud-leerkracht en nu trainer en consultant bij APS IT-diensten, bespreekt hoe je ClassPolicy kan toepassen in de klas. Daarnaast deelt leerkracht en ICT-coördinator Bart Roumen zijn praktijkervaringen en laat zien hoe hij ClassPolicy toepast in de klas. In dit webinar krijg je ideeën en handvatten aangereikt om met ClassPolicy aan de slag te gaan!
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist: Microsoft Azure: wat kan ik er mee en hoe houd ik de kosten beheersbaar? Cloud Op donderdag 19 januari 2017 organiseerde SURFmarket, samen met Microsoft, een webinar over de mogelijkheden van Microsoft Azure. Er is speciale aandacht voor het beheersen van de kosten en het inzetten van de mogelijkheden in de les.
  GEM.
   

  Webinar gemist: Microsoft Azure: wat kan ik er mee en hoe houd ik de kosten beheersbaar?

  Specifiek voor WO

  Op donderdag 19 januari 2017 organiseerde SURFmarket, samen met Microsoft, een webinar over de mogelijkheden van Microsoft Azure. Er is speciale aandacht voor het beheersen van de kosten en het inzetten van de mogelijkheden in de les.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist: Spelenderwijs leren met Minecraft Education ICT Projectaanpak en Implementaties In deze webcast maak je kennis met Minecraft. Richard Meijer, IT- opleider en eigenaar van IT Randsteden, bespreekt hoe je deze technologie kan inzetten om je lesprogramma te verrijken. Daarnaast zal Melanie Bishop, van APS IT-diensten, meer vertellen over de licentiestructuur van Minecraft. Op deze manier krijgt u ideeën en handvatten aangereikt om met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan!
  GEM.
   

  Webinar gemist: Spelenderwijs leren met Minecraft Education

  Specifiek voor PO,VO,MBO

  In deze webcast maak je kennis met Minecraft. Richard Meijer, IT- opleider en eigenaar van IT Randsteden, bespreekt hoe je deze technologie kan inzetten om je lesprogramma te verrijken. Daarnaast zal Melanie Bishop, van APS IT-diensten, meer vertellen over de licentiestructuur van Minecraft. Op deze manier krijgt u ideeën en handvatten aangereikt om met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan!
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - EMS voor het managen en beveiligen van devices Cloud Wordt je meer en meer geconfronteerd met een toename van mobiele devices binnen jouw school of is je gebruikers -en toegangsbeheer een uitdaging? Volg dit webinar op 22 november om 15:00 uur en leer hoe de Enterprise Mobility en Security suite jouw kan helpen bij het managen en beveiligen van deze devices.
  GEM.
   

  Webinar gemist - EMS voor het managen en beveiligen van devices

  Specifiek voor VO,MBO

  Wordt je meer en meer geconfronteerd met een toename van mobiele devices binnen jouw school of is je gebruikers -en toegangsbeheer een uitdaging? Volg dit webinar op 22 november om 15:00 uur en leer hoe de Enterprise Mobility en Security suite jouw kan helpen bij het managen en beveiligen van deze devices.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - De nieuwe mogelijkheden van Office 365 Education E5 Office 365 Op donderdag 17 november organiseerde SURFmarket, in samenwerking met Microsoft, een webinar met aandacht voor de nieuwe mogelijkheden van Office 365 Education E5. Met speciale aandacht voor bellen, vergaderen en data analyseren. Kijk hier het webinar terug!
  GEM.
   

  Webinar gemist - De nieuwe mogelijkheden van Office 365 Education E5

  Specifiek voor HBO,WO

  Op donderdag 17 november organiseerde SURFmarket, in samenwerking met Microsoft, een webinar met aandacht voor de nieuwe mogelijkheden van Office 365 Education E5. Met speciale aandacht voor bellen, vergaderen en data analyseren. Kijk hier het webinar terug!
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - De nieuwe leermiddelen en certificeringen Microsoft Imagine Academy Office 365 Op donderdag 17 november organiseerden SURFmarket en SLBdiensten een webinar over de nieuwste examens binnen Imagine Academy en aanvullend lesmateriaal. In het webinar werd speciaal gekeken naar de praktische invulling voor het mbo en hbo door docenten met jarenlange ervaring in ICT-onderwijs .
  GEM.
   

  Webinar gemist - De nieuwe leermiddelen en certificeringen Microsoft Imagine Academy

  Specifiek voor VO,MBO,HBO

  Op donderdag 17 november organiseerden SURFmarket en SLBdiensten een webinar over de nieuwste examens binnen Imagine Academy en aanvullend lesmateriaal. In het webinar werd speciaal gekeken naar de praktische invulling voor het mbo en hbo door docenten met jarenlange ervaring in ICT-onderwijs .
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar Gemist - OneNote in het onderwijs Office 365 In deze presentatie leggen we uit hoe je een OneNote Class Notebook aanmaakt en hoe deze effectief kan worden gebruikt in de klas. Tevens laten we een aantal manieren zien waarop je lesmateriaal kunt aanmaken, waarbij we ook voorbeelden laten zien met behulp van Sway en Office Mix.
  GEM.
   

  Webinar Gemist - OneNote in het onderwijs

  In deze presentatie leggen we uit hoe je een OneNote Class Notebook aanmaakt en hoe deze effectief kan worden gebruikt in de klas. Tevens laten we een aantal manieren zien waarop je lesmateriaal kunt aanmaken, waarbij we ook voorbeelden laten zien met behulp van Sway en Office Mix.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar Gemist - Microsoft certificeringen op school ICT Projectaanpak en Implementaties Dit webinar wordt gepresenteerd door Ymke Manders (Productmanager Leren & Certificeren bij SLBdiensten en Slim.nl) en door Andres Taveras Figuereo, MOS en MTA docent én stagebegeleider aan het ROC van Amsterdam/ MBO College. Dit webinar is zowel interessant voor mensen die interesse hebben in Microsoft certificering, maar nog niet actief zijn, als voor scholen die al wel actief zijn met Microsoft certificering.
  GEM.
   

  Webinar Gemist - Microsoft certificeringen op school

  Specifiek voor VO,MBO,HBO,WO

  Dit webinar wordt gepresenteerd door Ymke Manders (Productmanager Leren & Certificeren bij SLBdiensten en Slim.nl) en door Andres Taveras Figuereo, MOS en MTA docent én stagebegeleider aan het ROC van Amsterdam/ MBO College. Dit webinar is zowel interessant voor mensen die interesse hebben in Microsoft certificering, maar nog niet actief zijn, als voor scholen die al wel actief zijn met Microsoft certificering.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar Gemist - Anthony Salcito over Onderwijs en de rol van Technologie ICT Projectaanpak en Implementaties De overstap naar de cloud levert organisaties een flink aantal vragen op. Hoe staat het met de compliancy, security en privacy als u data overbrengt naar “de Cloud”? Vallen ze bijvoorbeeld nog onder Nederlandse wetgeving? Wat zijn eigenlijk de verantwoordelijkheden van een onderwijsinstelling ten aanzien van privacy- en security-zaken als het gaat om data van leerlingen en medewerkers en hoe voldoet Microsoft daaraan?
  GEM.
   

  Webinar Gemist - Anthony Salcito over Onderwijs en de rol van Technologie

  De overstap naar de cloud levert organisaties een flink aantal vragen op. Hoe staat het met de compliancy, security en privacy als u data overbrengt naar “de Cloud”? Vallen ze bijvoorbeeld nog onder Nederlandse wetgeving? Wat zijn eigenlijk de verantwoordelijkheden van een onderwijsinstelling ten aanzien van privacy- en security-zaken als het gaat om data van leerlingen en medewerkers en hoe voldoet Microsoft daaraan?
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar Gemist - Juridische aspecten van de cloud Cloud De overstap naar de cloud levert organisaties een flink aantal vragen op. Hoe staat het met de compliancy, security en privacy als u data overbrengt naar “de Cloud”? Vallen ze bijvoorbeeld nog onder Nederlandse wetgeving? Wat zijn eigenlijk de verantwoordelijkheden van een onderwijsinstelling ten aanzien van privacy- en security-zaken als het gaat om data van leerlingen en medewerkers en hoe voldoet Microsoft daaraan?
  GEM.
   

  Webinar Gemist - Juridische aspecten van de cloud

  De overstap naar de cloud levert organisaties een flink aantal vragen op. Hoe staat het met de compliancy, security en privacy als u data overbrengt naar “de Cloud”? Vallen ze bijvoorbeeld nog onder Nederlandse wetgeving? Wat zijn eigenlijk de verantwoordelijkheden van een onderwijsinstelling ten aanzien van privacy- en security-zaken als het gaat om data van leerlingen en medewerkers en hoe voldoet Microsoft daaraan?
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Registreren van Microsoft-serverlicenties ICT Projectaanpak en Implementaties Vrijdag 20 november van 11:00 tot 12:30 organiseerden wij een exclusief webinar over de registratie van de serverlicenties die onderdeel uitmaken van uw Microsoft overeenkomst. In deze webcast komen de serverlicentieregels uitgebreid aan de orde. Daarnaast geeft trainer Jelle Kooi (Didactive) uitleg over de Cliënt Access Licenties (CAL's) die tot het basispakket behoren.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Registreren van Microsoft-serverlicenties

  Vrijdag 20 november van 11:00 tot 12:30 organiseerden wij een exclusief webinar over de registratie van de serverlicenties die onderdeel uitmaken van uw Microsoft overeenkomst. In deze webcast komen de serverlicentieregels uitgebreid aan de orde. Daarnaast geeft trainer Jelle Kooi (Didactive) uitleg over de Cliënt Access Licenties (CAL's) die tot het basispakket behoren.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Microsoft Cloud: Zwitsers zakmes in onderwijs Cloud Microsoft Azure is een Zwitsers zakmes die binnen het onderwijs nog relatief onbekend is. In dit webinar worden aan de hand van onderwijs use cases, gebaseerd op functionaliteiten en technologie, de mogelijkheden van dit Zwitsers zakmes bekeken.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Microsoft Cloud: Zwitsers zakmes in onderwijs

  Microsoft Azure is een Zwitsers zakmes die binnen het onderwijs nog relatief onbekend is. In dit webinar worden aan de hand van onderwijs use cases, gebaseerd op functionaliteiten en technologie, de mogelijkheden van dit Zwitsers zakmes bekeken.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Office 365 in het onderwijs; wat is de meerwaarde? - VO/MBO sessie Office 365 Office 365 is zeer geschikt voor onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van de voordelen van werken en leren in de cloud. Office 365 maakt het samenwerken binnen en buiten de klas eenvoudig, zowel voor leerlingen, studenten en docenten.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Office 365 in het onderwijs; wat is de meerwaarde? - VO/MBO sessie

  Specifiek voor VO,MBO

  Office 365 is zeer geschikt voor onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van de voordelen van werken en leren in de cloud. Office 365 maakt het samenwerken binnen en buiten de klas eenvoudig, zowel voor leerlingen, studenten en docenten.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Geef je leerlingen een 10! Windows In de praktijk is te zien dat steeds meer scholen ervoor zorgen dat hun leerlingen over 21st Century Skills beschikken. Windows 10 biedt daarvoor een stevig fundament, zowel voor als achter de schermen. Wat kunnen de nieuwste IT-ontwikkelingen voor u als onderwijsinstelling en als docent betekenen? Wat zijn de mogelijkheden in de praktijk.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Geef je leerlingen een 10!

  In de praktijk is te zien dat steeds meer scholen ervoor zorgen dat hun leerlingen over 21st Century Skills beschikken. Windows 10 biedt daarvoor een stevig fundament, zowel voor als achter de schermen. Wat kunnen de nieuwste IT-ontwikkelingen voor u als onderwijsinstelling en als docent betekenen? Wat zijn de mogelijkheden in de praktijk.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Office 365 in het onderwijs; wat is de meerwaarde? – PO sessie Office 365 Office 365 is zeer geschikt voor onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van de voordelen van werken en leren in de cloud. Office 365 maakt het samenwerken binnen en buiten de klas eenvoudig, zowel voor leerlingen, studenten en docenten.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Office 365 in het onderwijs; wat is de meerwaarde? – PO sessie

  Specifiek voor PO

  Office 365 is zeer geschikt voor onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van de voordelen van werken en leren in de cloud. Office 365 maakt het samenwerken binnen en buiten de klas eenvoudig, zowel voor leerlingen, studenten en docenten.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Office 365 in het onderwijs; wat is de meerwaarde? - HBO/WO sessie Office 365 Office 365 is zeer geschikt voor onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van de voordelen van werken en leren in de cloud. Office 365 maakt het samenwerken binnen en buiten de klas eenvoudig, zowel voor leerlingen, studenten en docenten.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Office 365 in het onderwijs; wat is de meerwaarde? - HBO/WO sessie

  Specifiek voor HBO,WO

  Office 365 is zeer geschikt voor onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van de voordelen van werken en leren in de cloud. Office 365 maakt het samenwerken binnen en buiten de klas eenvoudig, zowel voor leerlingen, studenten en docenten.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar - Interactief leren met innovatieve tools Windows Het onderwijs blijft innoveren. Trends als ‘Flipping the classroom’ worden al een bekend begrip in onderwijsland en doen de manier van lesgeven volledig veranderen. Al deze ontwikkelingen vragen om tools waarmee het eenvoudiger wordt lessen interactiever te maken en leerlingen gerichter te ondersteunen. Tijdens dit webinar bespreekt Robin Smorenberg vanuit de praktijk de mogelijkheden van tools als Office Mix en apps als OneNote Class Notebook Creator in het onderwijs.
  GEM.
   

  Webinar - Interactief leren met innovatieve tools

  Het onderwijs blijft innoveren. Trends als ‘Flipping the classroom’ worden al een bekend begrip in onderwijsland en doen de manier van lesgeven volledig veranderen. Al deze ontwikkelingen vragen om tools waarmee het eenvoudiger wordt lessen interactiever te maken en leerlingen gerichter te ondersteunen. Tijdens dit webinar bespreekt Robin Smorenberg vanuit de praktijk de mogelijkheden van tools als Office Mix en apps als OneNote Class Notebook Creator in het onderwijs.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Werken met Office 365 ProPlus voor PO Office 365 Met Student Advantage krijgen uw leerlingen zowel op school als thuis toegang tot de volledige versies van de Office programma’s. Joris Rutten ( Office Product Marketing Manager bij Microsoft) en Melanie Bishop ( Licentiemanager bij APS IT-diensten) zullen tijdens dit webinar meer vertellen over de voordelen van het Student Advantage-programma.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Werken met Office 365 ProPlus voor PO

  Specifiek voor PO

  Met Student Advantage krijgen uw leerlingen zowel op school als thuis toegang tot de volledige versies van de Office programma’s. Joris Rutten ( Office Product Marketing Manager bij Microsoft) en Melanie Bishop ( Licentiemanager bij APS IT-diensten) zullen tijdens dit webinar meer vertellen over de voordelen van het Student Advantage-programma.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Succesvol werken met Office 365 dankzij het Student Advantage-programma Office 365 Student Advantage is een initiatief van Microsoft, waarbij de nieuwste versie van Office beschikbaar is voor leerlingen en studenten. Als een instelling de Microsoft School- of Campusovereenkomst afneemt (via SLBdiensten), mogen studenten van deze instelling Office Pro Plus, de nieuwste versie van Office, gratis installeren op 5 vaste en 5 mobiele apparaten. Op deze wijze worden onderwijsinstellingen geholpen om de studieresultaten van de studenten te verbeteren en de studenten worden in staat gesteld om zich nog beter voor te bereiden op de toekomst. Het student advantage programma draagt bij aan het succes van elke docent en elke student! Hoe, dat staat centraal in dit webinar.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Succesvol werken met Office 365 dankzij het Student Advantage-programma

  Specifiek voor VO,MBO

  Student Advantage is een initiatief van Microsoft, waarbij de nieuwste versie van Office beschikbaar is voor leerlingen en studenten. Als een instelling de Microsoft School- of Campusovereenkomst afneemt (via SLBdiensten), mogen studenten van deze instelling Office Pro Plus, de nieuwste versie van Office, gratis installeren op 5 vaste en 5 mobiele apparaten. Op deze wijze worden onderwijsinstellingen geholpen om de studieresultaten van de studenten te verbeteren en de studenten worden in staat gesteld om zich nog beter voor te bereiden op de toekomst. Het student advantage programma draagt bij aan het succes van elke docent en elke student! Hoe, dat staat centraal in dit webinar.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Aan de slag met Windows 8 tablets in de klas – wat heb je nodig? Windows Dit webinar gaat in op wat er allemaal komt kijken bij de introductie van tablets in het primair onderwijs. Leerkracht Robin Staal van De Oostwijzer in Zoetermeer vertelt over zijn investering in termen van kennis en tijd en zijn ervaringen met de ICT-integratie van de tablet in zijn school. Onderzoeker Gregor Hendrikse van VKA vertelt over de integratie van de Windows 8 tablet in de ICT-omgeving van de scholen en de werking van de reeds aangeschafte (methode)software en nieuwe applicaties van de scholen.
  GEM.
   

  Aan de slag met Windows 8 tablets in de klas – wat heb je nodig?

  Dit webinar gaat in op wat er allemaal komt kijken bij de introductie van tablets in het primair onderwijs. Leerkracht Robin Staal van De Oostwijzer in Zoetermeer vertelt over zijn investering in termen van kennis en tijd en zijn ervaringen met de ICT-integratie van de tablet in zijn school. Onderzoeker Gregor Hendrikse van VKA vertelt over de integratie van de Windows 8 tablet in de ICT-omgeving van de scholen en de werking van de reeds aangeschafte (methode)software en nieuwe applicaties van de scholen.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Hoe werkt Doe IT! Windows  Kun je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar geschikte onderwijstools of -apps? Vanaf nu kun je gratis gebruik maken van de Onderwijs en Innovatie Tool ‘Doe IT!’ van Microsoft. In deze webcast bespreekt Robin Smorenberg de mogelijkheden van Doe IT! voor het onderwijs.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Hoe werkt Doe IT!

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar geschikte onderwijstools of -apps? Vanaf nu kun je gratis gebruik maken van de Onderwijs en Innovatie Tool ‘Doe IT!’ van Microsoft. In deze webcast bespreekt Robin Smorenberg de mogelijkheden van Doe IT! voor het onderwijs.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Windows 8 Tablets in de klas Windows Kiezen voor een Windows 8 tablet in het basisonderwijs? Wat is daarvan de meerwaarde? En wat zijn de effecten van het gebruik van de tablet in de klas op de leerkracht en de leerlingen? Een basisschool en onderzoeker van de pilot met Windows 8 tablets delen in dit webinar hun bevindingen. Bekijk Deel 1!
  GEM.
   

  Webinar gemist - Windows 8 Tablets in de klas

  Kiezen voor een Windows 8 tablet in het basisonderwijs? Wat is daarvan de meerwaarde? En wat zijn de effecten van het gebruik van de tablet in de klas op de leerkracht en de leerlingen? Een basisschool en onderzoeker van de pilot met Windows 8 tablets delen in dit webinar hun bevindingen. Bekijk Deel 1!
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - De toepasbaarheid van Office 365 in het onderwijs Office 365 De voorbeelden zijn ontelbaar en op diverse sites kun u van alles vinden over het gebruik van Office in de klas. Alleen hoe zet u dat nu slim in? Hoe zet u Office in om uw taken als leerkracht te ondersteunen en uw lessen zo dynamisch, aantrekkelijk en informatief mogelijk te krijgen?
  GEM.
   

  Webinar gemist - De toepasbaarheid van Office 365 in het onderwijs

  Specifiek voor

  De voorbeelden zijn ontelbaar en op diverse sites kun u van alles vinden over het gebruik van Office in de klas. Alleen hoe zet u dat nu slim in? Hoe zet u Office in om uw taken als leerkracht te ondersteunen en uw lessen zo dynamisch, aantrekkelijk en informatief mogelijk te krijgen?
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Microsoft IT Academy en MOS examens met leerlingen Office 365 Goede ICT vaardigheden worden steeds belangrijker voor leerlingen en studenten. Hun toekomstige opleiders en werkgevers stellen daaraan steeds strengere eisen. Hun kansen stijgen als die vaardigheden aantoonbaar zijn met een internationaal erkend certificaat. Ilonka van der Knaap, Coördinator Microsoft IT Academy, Anna van Rijn College, laat u tijdens dit webinar zien waarom het nodig is om de Office vaardigheden bij leerlingen en docenten te vergroten en hoe ze dit op het Anna van Rijn College aanpakken.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Microsoft IT Academy en MOS examens met leerlingen

  Specifiek voor

  Goede ICT vaardigheden worden steeds belangrijker voor leerlingen en studenten. Hun toekomstige opleiders en werkgevers stellen daaraan steeds strengere eisen. Hun kansen stijgen als die vaardigheden aantoonbaar zijn met een internationaal erkend certificaat. Ilonka van der Knaap, Coördinator Microsoft IT Academy, Anna van Rijn College, laat u tijdens dit webinar zien waarom het nodig is om de Office vaardigheden bij leerlingen en docenten te vergroten en hoe ze dit op het Anna van Rijn College aanpakken.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Als docent werken met Office in de klas Office 365 De voorbeelden zijn ontelbaar en op diverse sites kun u van alles vinden over het gebruik van Office in de klas. Alleen hoe zet u dat nu slim in? Hoe zet u Office in om uw taken als leerkracht te ondersteunen en uw lessen zo dynamisch, aantrekkelijk en informatief mogelijk te krijgen?
  GEM.
   

  Webinar gemist - Als docent werken met Office in de klas

  Specifiek voor

  De voorbeelden zijn ontelbaar en op diverse sites kun u van alles vinden over het gebruik van Office in de klas. Alleen hoe zet u dat nu slim in? Hoe zet u Office in om uw taken als leerkracht te ondersteunen en uw lessen zo dynamisch, aantrekkelijk en informatief mogelijk te krijgen?
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Leerlingen laten leren met Office in de klas Office 365 Het gebruik in het onderwijs is natuurlijk tamelijk specifiek, maar in het onderwijs kan dezelfde software dienen voor zowel efficiencyverbetering als ondersteuning van het onderwijs in de klas. In dit webinar laat Eric Redegeld zien hoe zijn leerlingen sneller en efficiënter kunnen leren met Office in de klas.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Leerlingen laten leren met Office in de klas

  Specifiek voor

  Het gebruik in het onderwijs is natuurlijk tamelijk specifiek, maar in het onderwijs kan dezelfde software dienen voor zowel efficiencyverbetering als ondersteuning van het onderwijs in de klas. In dit webinar laat Eric Redegeld zien hoe zijn leerlingen sneller en efficiënter kunnen leren met Office in de klas.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Inzet van een interactieve cloud-based leeromgeving - MBO Cloud Met het platform Azure en Office 365 van Microsoft beschikt het onderwijs over tools voor kennisdelen en communicatie, terwijl tegelijkertijd de organisatie versterkt wordt. In deze webcast wordt ingegaan op diverse scenario’s die ingezet kunnen worden voor MBO-instellingen.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Inzet van een interactieve cloud-based leeromgeving - MBO

  Specifiek voor

  Met het platform Azure en Office 365 van Microsoft beschikt het onderwijs over tools voor kennisdelen en communicatie, terwijl tegelijkertijd de organisatie versterkt wordt. In deze webcast wordt ingegaan op diverse scenario’s die ingezet kunnen worden voor MBO-instellingen.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Inzet van een interactieve cloud-based leeromgeving voor het HBO/WO Cloud Met het platform Azure en Office 365 van Microsoft beschikt het onderwijs over tools voor kennisdelen en communicatie, terwijl tegelijkertijd de organisatie versterkt wordt. In deze webcast wordt ingegaan op diverse scenario’s die ingezet kunnen worden voor HBO- en WO-instellingen.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Inzet van een interactieve cloud-based leeromgeving voor het HBO/WO

  Specifiek voor

  Met het platform Azure en Office 365 van Microsoft beschikt het onderwijs over tools voor kennisdelen en communicatie, terwijl tegelijkertijd de organisatie versterkt wordt. In deze webcast wordt ingegaan op diverse scenario’s die ingezet kunnen worden voor HBO- en WO-instellingen.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Azure als cloudplatform voor het onderwijs Cloud Moderne IT-omgevingen van organisaties vereisen oplossingen die sneller, goedkoper en met een grotere mate van flexibiliteit op mondiale schaal kunnen worden geleverd. Deze webcast gaat in op het gebruik en de inzet van Windows Azure in het onderwijs!
  GEM.
   

  Webinar gemist - Azure als cloudplatform voor het onderwijs

  Specifiek voor

  Moderne IT-omgevingen van organisaties vereisen oplossingen die sneller, goedkoper en met een grotere mate van flexibiliteit op mondiale schaal kunnen worden geleverd. Deze webcast gaat in op het gebruik en de inzet van Windows Azure in het onderwijs!
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Interactie en structuur met OneNote in de klas Big Data OneNote is een programma wat deel uitmaakt van Microsoft Office. Hoewel OneNote een handige en veelzijdige tool kan zijn voor onderwijsgevenden is het nog redelijk onbekend. In dit webinar laat leerkracht Pim Staals u zien wat OneNote is en hoe het programma u in uw taak als leerkracht kan ondersteunen als tool voor klassenorganisatie maar ook interactief les te geven.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Interactie en structuur met OneNote in de klas

  Specifiek voor

  OneNote is een programma wat deel uitmaakt van Microsoft Office. Hoewel OneNote een handige en veelzijdige tool kan zijn voor onderwijsgevenden is het nog redelijk onbekend. In dit webinar laat leerkracht Pim Staals u zien wat OneNote is en hoe het programma u in uw taak als leerkracht kan ondersteunen als tool voor klassenorganisatie maar ook interactief les te geven.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Windows XP Migratie Windows Veel onderwijsinstellingen werken nog met Windows XP. Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf dat moment worden er geen beveiligings-updates meer verstuurd en is er ook geen support meer beschikbaar. Vanuit beveiligingsoogpunt is het goed te overwegen te migreren vanaf Microsoft XP. Wilt u zich goed voorbereiden op de migratie naar Windows 7 of 8? Kijk dan dit webinar terug. In iets minder dan een uur wordt u volledig op de hoogte gebracht van wat er allemaal komt kijken bij een migratie vanaf Windows XP.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Windows XP Migratie

  Specifiek voor

  Veel onderwijsinstellingen werken nog met Windows XP. Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf dat moment worden er geen beveiligings-updates meer verstuurd en is er ook geen support meer beschikbaar. Vanuit beveiligingsoogpunt is het goed te overwegen te migreren vanaf Microsoft XP. Wilt u zich goed voorbereiden op de migratie naar Windows 7 of 8? Kijk dan dit webinar terug. In iets minder dan een uur wordt u volledig op de hoogte gebracht van wat er allemaal komt kijken bij een migratie vanaf Windows XP.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Draagvlak voor mijn ICT project in het onderwijs ICT Projectaanpak en Implementaties ‘Draagvlak’ bepaalt in hoge mate of een project slaagt. Systemen kunnen we werkend opleveren, maar het rendement op de investering wordt pas behaald als gebruikers er mee aan de slag gaan. Clem Schouten introduceert de essenties van veranderkunde en helpt u met praktische tips om meer draagvlak te realiseren voor uw eigen project.
  GEM.
   

  Draagvlak voor mijn ICT project in het onderwijs

  Specifiek voor

  ‘Draagvlak’ bepaalt in hoge mate of een project slaagt. Systemen kunnen we werkend opleveren, maar het rendement op de investering wordt pas behaald als gebruikers er mee aan de slag gaan. Clem Schouten introduceert de essenties van veranderkunde en helpt u met praktische tips om meer draagvlak te realiseren voor uw eigen project.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Office 365 in de onderwijspraktijk Office 365 In dit webinar put Albert Schot uit zijn rijke onderwijservaring en neemt u mee langs verschillende Office 365 projecten. Office 365 for Edcuation biedt immers grote mogelijkheden voor beter samenwerken in het onderwijs. Centraal staat steeds de vraag: "Doen we het zelf of kiezen we voor een beheerde (managed) variant"?
  GEM.
   

  Office 365 in de onderwijspraktijk

  Specifiek voor

  In dit webinar put Albert Schot uit zijn rijke onderwijservaring en neemt u mee langs verschillende Office 365 projecten. Office 365 for Edcuation biedt immers grote mogelijkheden voor beter samenwerken in het onderwijs. Centraal staat steeds de vraag: "Doen we het zelf of kiezen we voor een beheerde (managed) variant"?
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Wijzigingen en mogelijkheden van de Microsoft IT Academy voor ICT docenten Office 365 Stichting NASC heeft in 2012 voor de ROC-ICT opleidingen een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor uw onderwijsinstelling recht heeft op 500 Microsoft Office Specialist examens en 500 Microsoft Technology Associate examens voor uw leerlingen. Dat betekent dat leerlingen en docenten internationaal erkende certificaten kunnen halen voor alle bekende Microsoft producten.
  GEM.
   

  Wijzigingen en mogelijkheden van de Microsoft IT Academy voor ICT docenten

  Specifiek voor

  Stichting NASC heeft in 2012 voor de ROC-ICT opleidingen een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor uw onderwijsinstelling recht heeft op 500 Microsoft Office Specialist examens en 500 Microsoft Technology Associate examens voor uw leerlingen. Dat betekent dat leerlingen en docenten internationaal erkende certificaten kunnen halen voor alle bekende Microsoft producten.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Migreren naar Office 365 for Education Office 365 Heeft u besloten dat Microsoft Office 365 for Education de juiste keuze is voor uw organisatie? Dan hebben wij goed nieuws: vanaf nu is Office 365 for Education voor het onderwijs beschikbaar. Om u goed te informeren hierover organiseerden wij speciaal voor alle IT Managers en/of systeembeheerders een gratis webinar op donderdag 28 juni. Het webinar werd verzorgd door Ferjan Ormeling, Unified Communications specialist bij Microsoft.
  GEM.
   

  Migreren naar Office 365 for Education

  Specifiek voor

  Heeft u besloten dat Microsoft Office 365 for Education de juiste keuze is voor uw organisatie? Dan hebben wij goed nieuws: vanaf nu is Office 365 for Education voor het onderwijs beschikbaar. Om u goed te informeren hierover organiseerden wij speciaal voor alle IT Managers en/of systeembeheerders een gratis webinar op donderdag 28 juni. Het webinar werd verzorgd door Ferjan Ormeling, Unified Communications specialist bij Microsoft.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Opleiden en certificeren voor Microsoft Office met de IT Academy Office 365 Tijdens dit webinar krijgt u niet alleen inzicht in het brede aanbod aan het gratis cursusmateriaal van de IT Academy, maar besteden we ook aandacht aan certificering. We leggen uit hoe u vrij eenvoudig examens MOS op uw instelling af kunt nemen zodat uw leerlingen en collega’s de opgedane kennis officieel kunnen maken en zich daarmee kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt en van hun studiegenoten.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Opleiden en certificeren voor Microsoft Office met de IT Academy

  Specifiek voor VO,MBO

  Tijdens dit webinar krijgt u niet alleen inzicht in het brede aanbod aan het gratis cursusmateriaal van de IT Academy, maar besteden we ook aandacht aan certificering. We leggen uit hoe u vrij eenvoudig examens MOS op uw instelling af kunt nemen zodat uw leerlingen en collega’s de opgedane kennis officieel kunnen maken en zich daarmee kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt en van hun studiegenoten.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • E-learning voor Office 365 for Education Office 365 Hans van der Meer, expert op het gebied Microsoft IT Academy en Office365, neemt u in dit webinar mee door alle mogelijkheden van de e-learning en het ondersteuningsprogramma van Technologie&Onderwijs.
  GEM.
   

  E-learning voor Office 365 for Education

  Specifiek voor

  Hans van der Meer, expert op het gebied Microsoft IT Academy en Office365, neemt u in dit webinar mee door alle mogelijkheden van de e-learning en het ondersteuningsprogramma van Technologie&Onderwijs.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Demo van de Surface RT en Windows 8.1 Windows Naast een aantal Windows 8.1 functies en Office 365 applicaties, zoals OneNote en PowerPoint, worden er in deze demonstratie ook een aantal verschillende apps gedemonstreerd. Ook komt onder meer het gemak van ‘Touch’ aan bod en het synchroniseren via SkyDrive, zodat elk device dezelfde instellingen gebruikt.
  GEM.
   

  Demo van de Surface RT en Windows 8.1

  Specifiek voor

  Naast een aantal Windows 8.1 functies en Office 365 applicaties, zoals OneNote en PowerPoint, worden er in deze demonstratie ook een aantal verschillende apps gedemonstreerd. Ook komt onder meer het gemak van ‘Touch’ aan bod en het synchroniseren via SkyDrive, zodat elk device dezelfde instellingen gebruikt.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - ICT Business Cases ICT Projectaanpak en Implementaties Het is belangrijk goed te kunnen bepalen hoeveel een investering in nieuwe ICT gaat kosten en gaat opleveren. De ‘Business case’ speelt een grote rol bij het voorbereiden en nemen van beslissingen. Dit webinar geeft inzicht in methoden om die financiele onderbouwing te maken aan de hand van praktijk voorbeelden uit primair, middelbaar, beroeps- en hoger onderwijs.
  GEM.
   

  Webinar gemist - ICT Business Cases

  Specifiek voor

  Het is belangrijk goed te kunnen bepalen hoeveel een investering in nieuwe ICT gaat kosten en gaat opleveren. De ‘Business case’ speelt een grote rol bij het voorbereiden en nemen van beslissingen. Dit webinar geeft inzicht in methoden om die financiele onderbouwing te maken aan de hand van praktijk voorbeelden uit primair, middelbaar, beroeps- en hoger onderwijs.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Leerkrachten werken slimmer samen met SharePoint Sociale Netwerken In deze webinar bespreekt Maurits Knoppert - Onderwijskundig ICT-er - hoe de implementatie van Office 365 is verlopen bij de O.G. Heldringschool. Maurits Knoppert neemt de kijker aan de hand en laat zien wat het resultaat is van de implementatie van Office 365 en SharePoint.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Leerkrachten werken slimmer samen met SharePoint

  Specifiek voor

  In deze webinar bespreekt Maurits Knoppert - Onderwijskundig ICT-er - hoe de implementatie van Office 365 is verlopen bij de O.G. Heldringschool. Maurits Knoppert neemt de kijker aan de hand en laat zien wat het resultaat is van de implementatie van Office 365 en SharePoint.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Studenten als supportteam bij de migratie naar Office 365 Office 365 Nico Juist, Aart van Amersfoort en Karim Boulahfa van de Hogeschool Leiden bespreken in deze webcast de migratie naar een Office 365 mac omgeving. Om de migratie naar Office 365 te begeleiden is er besloten studenten in te zetten als supportteam bij het begin van het nieuwe collegejaar.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Studenten als supportteam bij de migratie naar Office 365

  Specifiek voor

  Nico Juist, Aart van Amersfoort en Karim Boulahfa van de Hogeschool Leiden bespreken in deze webcast de migratie naar een Office 365 mac omgeving. Om de migratie naar Office 365 te begeleiden is er besloten studenten in te zetten als supportteam bij het begin van het nieuwe collegejaar.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Lync in het BO met (begaafde) kinderen Sociale Netwerken Rein Kroon - bovenschools ICT-coördinator bij stichting Proo - bespreekt in dit webinar hoe de zij Lync inzetten in het basisonderwijs met (hoogbegaafde) kinderen. In dit webinar is er ook een live demonstratie van de werking van Lync.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Lync in het BO met (begaafde) kinderen

  Specifiek voor

  Rein Kroon - bovenschools ICT-coördinator bij stichting Proo - bespreekt in dit webinar hoe de zij Lync inzetten in het basisonderwijs met (hoogbegaafde) kinderen. In dit webinar is er ook een live demonstratie van de werking van Lync.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Gemakkelijker communiceren met Lync Sociale Netwerken Rob Vos - verantwoordelijk voor de informatisering en automatiseringsafdeling - bespreekt in dit webinar de keuze voor Office 365 for Education, Sharepoint en Lync op het Deltion College. Daarnaast behandeld hij ook vragen en gaat hij in op de toekomst van het Deltion College.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Gemakkelijker communiceren met Lync

  Specifiek voor

  Rob Vos - verantwoordelijk voor de informatisering en automatiseringsafdeling - bespreekt in dit webinar de keuze voor Office 365 for Education, Sharepoint en Lync op het Deltion College. Daarnaast behandeld hij ook vragen en gaat hij in op de toekomst van het Deltion College.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   
 • Webinar gemist - Umbraco CMS als forefront voor SharePoint 2010 ICT Projectaanpak en Implementaties Het Montessori College kent, verschillende databases. Er zijn bibliotheken, stagebegeleidersdatabases, roostersystemen, ouderinformatieplatformen en meer. Hieruit is de wens ontstaan om deze platformen aan elkaar te knopen. Maar hoe knoop je deze databases allemaal aan elkaar? Uiteindelijk is SharePoint 2010 het schakelplatform geworden tussen deze databases, met een eenvoudige eenmalige login. Na deze keuze bleek dat het CMS ook verouderd was dat deze vervangen moest worden. Hierbij werd de keuze gemaakt tussen Wordpress en Umbraco.
  GEM.
   

  Webinar gemist - Umbraco CMS als forefront voor SharePoint 2010

  Specifiek voor

  Het Montessori College kent, verschillende databases. Er zijn bibliotheken, stagebegeleidersdatabases, roostersystemen, ouderinformatieplatformen en meer. Hieruit is de wens ontstaan om deze platformen aan elkaar te knopen. Maar hoe knoop je deze databases allemaal aan elkaar? Uiteindelijk is SharePoint 2010 het schakelplatform geworden tussen deze databases, met een eenvoudige eenmalige login. Na deze keuze bleek dat het CMS ook verouderd was dat deze vervangen moest worden. Hierbij werd de keuze gemaakt tussen Wordpress en Umbraco.
  Meer informatie

  Nu terugkijken
   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven