• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Training & Events

Hoe gebruik je Windows optimaal in de klas? Hoe creëer je draagvlak voor je ICT-project? Leer meer over deze en andere onderwerpen via onze webinars en trainingen. Of brainstorm met andere onderwijsprofessionals over innovatie in het onderwijs op onze onderwijsevents. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten en data waarop ze plaatsvinden.

Eén van onze webinars gemist? Via webinar gemist kun je alle webinars terugkijken op een tijdstip dat jou schikt.

 
 • Training Office 365 - van aanzetten tot inzetten Office 365 Bent u enthousiast geworden om Office 365 in te voeren binnen uw school? Of bent u reeds kleinschalig begonnen, maar staat u aan de vooravond van een bredere invoering? Dan biedt deze training u een kort en krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar u vanuit ICT-oogpunt rekening mee dient te houden bij het aanzetten en beheren van Office 365. Deze training is te volgen op meerdere data.
  sep
  13

  Training Office 365 - van aanzetten tot inzetten

  Specifiek voor VO,MBO

  Bent u enthousiast geworden om Office 365 in te voeren binnen uw school? Of bent u reeds kleinschalig begonnen, maar staat u aan de vooravond van een bredere invoering? Dan biedt deze training u een kort en krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar u vanuit ICT-oogpunt rekening mee dient te houden bij het aanzetten en beheren van Office 365. Deze training is te volgen op meerdere data.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • OneNote in uw regio Office 365 Wilt u kosteloos kennismaken met OneNote? Wij zijn binnenkort bij u in de regio, waar wij u in één dagdeel alle mogelijkheden laten zien die OneNote u kan bieden. Dit kan op: 20 september in Groningen, 11 oktober in Kerkrade, 6 november in Enschede en 30 november in Amsterdam. Lees verder en schijf je in voor één van deze regio sessies van OneNote.
  sep
  20

  OneNote in uw regio

  Specifiek voor PO

  Wilt u kosteloos kennismaken met OneNote? Wij zijn binnenkort bij u in de regio, waar wij u in één dagdeel alle mogelijkheden laten zien die OneNote u kan bieden. Dit kan op: 20 september in Groningen, 11 oktober in Kerkrade, 6 november in Enschede en 30 november in Amsterdam. Lees verder en schijf je in voor één van deze regio sessies van OneNote.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training Micro:bit ICT Projectaanpak en Implementaties Tijdens een training van een halve dag introduceren wij de Micro:bit. Gedurende deze training leert u hoe u de Micro:bit kunt programmeren, ‘flashen’, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij u hands-on op weg. Daarnaast prikkelen wij uw fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij u welke resources er voor u beschikbaar zijn. De training is te volgen op meerdere dagen.
  sep
  26

  Training Micro:bit

  Specifiek voor VO,MBO

  Tijdens een training van een halve dag introduceren wij de Micro:bit. Gedurende deze training leert u hoe u de Micro:bit kunt programmeren, ‘flashen’, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij u hands-on op weg. Daarnaast prikkelen wij uw fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij u welke resources er voor u beschikbaar zijn. De training is te volgen op meerdere dagen.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Workshop Informatiemanagement in het voortgezet onderwijs ICT Projectaanpak en Implementaties Informatiemanagement helpt scholen om beter opdrachtgever te zijn richting hun ICT-organisatie en -leveranciers. Het helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte vanuit de onderwijsorganisatie en welke eisen er daarom gesteld dienen te worden aan de IT-voorzieningen. Lees er verder over in de volledige beschrijving. De training is te volgen op meerdere dagen.
  sep
  27

  Workshop Informatiemanagement in het voortgezet onderwijs

  Specifiek voor VO,MBO

  Informatiemanagement helpt scholen om beter opdrachtgever te zijn richting hun ICT-organisatie en -leveranciers. Het helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte vanuit de onderwijsorganisatie en welke eisen er daarom gesteld dienen te worden aan de IT-voorzieningen. Lees er verder over in de volledige beschrijving. De training is te volgen op meerdere dagen.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Training: Minecraft in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software, maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht? Deze training is ook beschikbaar op 1 november 2017.
  sep
  27

  Training: Minecraft in de klas

  Specifiek voor VO,MBO

  In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software, maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht? Deze training is ook beschikbaar op 1 november 2017.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training: Minecraft in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan. Deze training kan ook gevolgd worden op 1 november en 11 december 2017.
  sep
  27

  Training: Minecraft in de klas

  Specifiek voor PO

  Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan. Deze training kan ook gevolgd worden op 1 november en 11 december 2017.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training OneNote in de klas Office 365 De training is een combinatie van presentatie, demonstratie en opdrachten uitwerken en is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die effectief en efficiënt OneNote Class Notebook, Sway, Office Mix en Pulse willen inzetten. Deze training is op meerdere data te volgen.
  sep
  28

  Training OneNote in de klas

  Specifiek voor VO,MBO

  De training is een combinatie van presentatie, demonstratie en opdrachten uitwerken en is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die effectief en efficiënt OneNote Class Notebook, Sway, Office Mix en Pulse willen inzetten. Deze training is op meerdere data te volgen.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Basistraining OneNote in de klas - klassikaal Office 365 OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op één plaats. Leer in deze praktische eendaagse training hoe u met OneNote kunt samenwerken met collega’s en leerlingen. Deze training kan je op verschillende data volgen. Lees verder voor meer informatie.
  sep
  28

  Basistraining OneNote in de klas - klassikaal

  Specifiek voor PO

  OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op één plaats. Leer in deze praktische eendaagse training hoe u met OneNote kunt samenwerken met collega’s en leerlingen. Deze training kan je op verschillende data volgen. Lees verder voor meer informatie.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training beheer van (mobiele) devices en gebruikers met EMS Office 365 Wordt u meer en meer geconfronteerd met een toename van mobiele devices binnen uw school of is uw gebruikers -en toegangsbeheer een uitdaging? In deze training leert u hoe de Enterprise Mobility en Security suite van Microsoft u kan helpen bij het managen en beveiligen van deze devices, inclusief het toegangsbeheer van de betreffende gebruikers en het beveiligingsbeleid van uw gegevens. Deze training is op meerdere dagen te volgen.
  okt
  04

  Training beheer van (mobiele) devices en gebruikers met EMS

  Specifiek voor VO,MBO

  Wordt u meer en meer geconfronteerd met een toename van mobiele devices binnen uw school of is uw gebruikers -en toegangsbeheer een uitdaging? In deze training leert u hoe de Enterprise Mobility en Security suite van Microsoft u kan helpen bij het managen en beveiligen van deze devices, inclusief het toegangsbeheer van de betreffende gebruikers en het beveiligingsbeleid van uw gegevens. Deze training is op meerdere dagen te volgen.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training Basis beheer Office 365 In deze training krijgt u een overzicht van alle belangrijke onderdelen van Office 365. Op basis van deze onderdelen krijgt u ook inzicht hoe u Office 365 basaal kunt inrichten en beheren. Deze training is opgebouwd uit een combinatie van informatie, demonstratie en practicumonderdelen, zodat u zelf ervaart wat er allemaal mogelijk is. Het practicum is in de vorm van hands-on activiteiten binnen een echte Office 365 omgeving. Deze training kan ook gevolgd worden op 31 januari, 4 april of 6 juni 2018.
  nov
  15

  Training Basis beheer

  Specifiek voor PO

  In deze training krijgt u een overzicht van alle belangrijke onderdelen van Office 365. Op basis van deze onderdelen krijgt u ook inzicht hoe u Office 365 basaal kunt inrichten en beheren. Deze training is opgebouwd uit een combinatie van informatie, demonstratie en practicumonderdelen, zodat u zelf ervaart wat er allemaal mogelijk is. Het practicum is in de vorm van hands-on activiteiten binnen een echte Office 365 omgeving. Deze training kan ook gevolgd worden op 31 januari, 4 april of 6 juni 2018.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Masterclass Functioneel beheer Office 365 In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen. Deze training is op verschillende dagen te volgen. Lees verder voor de andere data.
  nov
  16

  Masterclass Functioneel beheer

  Specifiek voor PO

  In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen. Deze training is op verschillende dagen te volgen. Lees verder voor de andere data.
  Meer informatie

  Meer informatie
   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven