• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Training & Events

Hoe gebruik je Windows optimaal in de klas? Hoe creëer je draagvlak voor je ICT-project? Leer meer over deze en andere onderwerpen via onze webinars en trainingen. Of brainstorm met andere onderwijsprofessionals over innovatie in het onderwijs op onze onderwijsevents. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten en data waarop ze plaatsvinden.

Eén van onze webinars gemist? Via webinar gemist kun je alle webinars terugkijken op een tijdstip dat jou schikt.

 
 • Micro:bit Challenge & Training ICT Projectaanpak en Implementaties Wilt je aan de slag met de Micro:bit? Dan is deze Challenge én training ideaal voor jouw om te volgen. De Micro:bit Challenge (op verschillende dagen) met 10 challenges in 10 weken organiseren wij om uw lessen nog uitdagender te maken. Uw leerlingen leren op een leuke en uitdagende manier te programmeren zonder dat zij enige voorkennis hiervoor nodig hebben. Tegelijk leren zij de basis van het programmeren te begrijpen en worden zij uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken. Lees verder voor de verschillende data.
  mei
  17

  Micro:bit Challenge & Training

  Specifiek voor VO,MBO

  Wilt je aan de slag met de Micro:bit? Dan is deze Challenge én training ideaal voor jouw om te volgen. De Micro:bit Challenge (op verschillende dagen) met 10 challenges in 10 weken organiseren wij om uw lessen nog uitdagender te maken. Uw leerlingen leren op een leuke en uitdagende manier te programmeren zonder dat zij enige voorkennis hiervoor nodig hebben. Tegelijk leren zij de basis van het programmeren te begrijpen en worden zij uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken. Lees verder voor de verschillende data.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Masterclass 2: Onderwijskundige inrichting van Office 365 Office 365 Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Office 365 is een potentieel rijke leeromgeving, mits goed ingericht, die ingezet kan worden binnen allerlei soorten lessen en kan worden gebruikt door leerkrachten én leerlingen. In deze training leer u welke educatieve functionaliteiten Office 365 biedt, hoe u die optimaal aanpast en inricht op het niveau van de eigen organisatie en hoe u leerkrachten en leerlingen binnen die functies beheert. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  jun
  02

  Masterclass 2: Onderwijskundige inrichting van Office 365

  Specifiek voor PO

  Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Office 365 is een potentieel rijke leeromgeving, mits goed ingericht, die ingezet kan worden binnen allerlei soorten lessen en kan worden gebruikt door leerkrachten én leerlingen. In deze training leer u welke educatieve functionaliteiten Office 365 biedt, hoe u die optimaal aanpast en inricht op het niveau van de eigen organisatie en hoe u leerkrachten en leerlingen binnen die functies beheert. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Masterclass Functioneel beheer Office 365 In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen.
  jun
  08

  Masterclass Functioneel beheer

  Specifiek voor PO

  In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training: Minecraft in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software, maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht?
  jun
  14

  Training: Minecraft in de klas

  Specifiek voor VO,MBO

  In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software, maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht?
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training: Minecraft in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan. Deze training kan ook gevolgd worden op 14 juni 2017.
  jun
  14

  Training: Minecraft in de klas

  Specifiek voor PO

  Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan. Deze training kan ook gevolgd worden op 14 juni 2017.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training OneNote in de klas Office 365 De training is een combinatie van presentatie, demonstratie en opdrachten uitwerken en is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die effectief en efficiënt OneNote Class Notebook, Sway, Office Mix en Pulse willen inzetten.
  jun
  14

  Training OneNote in de klas

  Specifiek voor VO,MBO

  De training is een combinatie van presentatie, demonstratie en opdrachten uitwerken en is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die effectief en efficiënt OneNote Class Notebook, Sway, Office Mix en Pulse willen inzetten.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Training OneNote in de klas - klassikaal Office 365 OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op één plaats. Leer in deze praktische eendaagse training hoe u met OneNote kunt samenwerken met collega’s en leerlingen.
  jun
  14

  Training OneNote in de klas - klassikaal

  Specifiek voor PO,VO,MBO

  OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op één plaats. Leer in deze praktische eendaagse training hoe u met OneNote kunt samenwerken met collega’s en leerlingen.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Masterclass 1: Informatie vinden en presenteren in Office 365 Office 365 Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Gegevens en informatie zoals binnen Office 365 (SharePoint en OneDrive) opgeslagen zijn, kunnen vinden/zoeken, ordenen en presenteren in de vorm van overzichten, tabellen of dashboards aan bijvoorbeeld management, directie of groepen belanghebbenden. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  jun
  16

  Masterclass 1: Informatie vinden en presenteren in Office 365

  Specifiek voor PO

  Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Gegevens en informatie zoals binnen Office 365 (SharePoint en OneDrive) opgeslagen zijn, kunnen vinden/zoeken, ordenen en presenteren in de vorm van overzichten, tabellen of dashboards aan bijvoorbeeld management, directie of groepen belanghebbenden. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training Office 365 - van aanzetten tot inzetten Office 365 Bent u enthousiast geworden om Office 365 in te voeren binnen uw school? Of bent u reeds kleinschalig begonnen, maar staat u aan de vooravond van een bredere invoering? Dan biedt deze training u een kort en krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar u vanuit ICT-oogpunt rekening mee dient te houden bij het aanzetten en beheren van Office 365.
  jun
  20

  Training Office 365 - van aanzetten tot inzetten

  Bent u enthousiast geworden om Office 365 in te voeren binnen uw school? Of bent u reeds kleinschalig begonnen, maar staat u aan de vooravond van een bredere invoering? Dan biedt deze training u een kort en krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar u vanuit ICT-oogpunt rekening mee dient te houden bij het aanzetten en beheren van Office 365.
  Meer informatie

  Meer informatie
   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven