• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Training & Events

Hoe gebruik je Windows optimaal in de klas? Hoe creëer je draagvlak voor je ICT-project? Leer meer over deze en andere onderwerpen via onze webinars en trainingen. Of brainstorm met andere onderwijsprofessionals over innovatie in het onderwijs op onze onderwijsevents. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten en data waarop ze plaatsvinden.

Eén van onze webinars gemist? Via webinar gemist kun je alle webinars terugkijken op een tijdstip dat jou schikt.

 
 • Webinar: Veilig beheer met Intune for Education ICT Projectaanpak en Implementaties Een veilige digitale leeromgeving is essentieel voor jouw leerlingen, leerkrachten en de school. Bovendien moet de ICT-omgeving van jouw school gemakkelijk te beheren zijn, zodat je optimale controle over het netwerken devices hebt. Daar ligt jouw uitdaging en taak als ICT-verantwoordelijke. Tijdens dit webinar zullen we laten zien hoe je gemakkelijk devices in de klassen kunt beheren, met de juiste settings en op een laagdrempelige manier met Intune for Education.
  mei
  24

  Webinar: Veilig beheer met Intune for Education

  Een veilige digitale leeromgeving is essentieel voor jouw leerlingen, leerkrachten en de school. Bovendien moet de ICT-omgeving van jouw school gemakkelijk te beheren zijn, zodat je optimale controle over het netwerken devices hebt. Daar ligt jouw uitdaging en taak als ICT-verantwoordelijke. Tijdens dit webinar zullen we laten zien hoe je gemakkelijk devices in de klassen kunt beheren, met de juiste settings en op een laagdrempelige manier met Intune for Education.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Webinar: Laat je inspireren door hoe Wing Kan Lai technologie toepast in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties Ben je nieuwsgierig omdat je ook met technologie wilt gaan werken in de klas? Op zoek naar inspiratie of handigheidjes in Office? Dan kun je deze webinar zeker niet missen. Dit webinar is interessant voor leerkrachten die aan de start staan of al van start zijn met technologie in de klas.
  mei
  24

  Webinar: Laat je inspireren door hoe Wing Kan Lai technologie toepast in de klas

  Ben je nieuwsgierig omdat je ook met technologie wilt gaan werken in de klas? Op zoek naar inspiratie of handigheidjes in Office? Dan kun je deze webinar zeker niet missen. Dit webinar is interessant voor leerkrachten die aan de start staan of al van start zijn met technologie in de klas.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Masterclass 2: Onderwijskundige inrichting van Office 365 Office 365 Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Office 365 is een potentieel rijke leeromgeving, mits goed ingericht, die ingezet kan worden binnen allerlei soorten lessen en kan worden gebruikt door leerkrachten én leerlingen. In deze training leer u welke educatieve functionaliteiten Office 365 biedt, hoe u die optimaal aanpast en inricht op het niveau van de eigen organisatie en hoe u leerkrachten en leerlingen binnen die functies beheert. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  jun
  02

  Masterclass 2: Onderwijskundige inrichting van Office 365

  Specifiek voor PO

  Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Office 365 is een potentieel rijke leeromgeving, mits goed ingericht, die ingezet kan worden binnen allerlei soorten lessen en kan worden gebruikt door leerkrachten én leerlingen. In deze training leer u welke educatieve functionaliteiten Office 365 biedt, hoe u die optimaal aanpast en inricht op het niveau van de eigen organisatie en hoe u leerkrachten en leerlingen binnen die functies beheert. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Masterclass Functioneel beheer Office 365 In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen.
  jun
  08

  Masterclass Functioneel beheer

  Specifiek voor PO

  In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Webinar: Office 365 journaal Office 365 Microsoft is continu bezig met het verbeteren van bestaande functionaliteit en het uitbrengen van nieuwe functionaliteit in Office 365. Sommige nieuwe functionaliteiten worden ruim voordat ze beschikbaar zijn aangekondigd, andere features staan er gewoon ineens in het Office 365 menu. Omdat het lastig is om alle ontwikkelingen bij te houden verzorgen wij periodiek het Office 365 Journaal. In de vorm van een webinar tonen we u de nieuwste mogelijkheden van Office 365. Niet alleen wat de nieuwe features zijn, maar ook waar u ze kunt vinden en hoe u ze gebruikt. Binnen een uur bent u weer helemaal up2date!
  jun
  13

  Webinar: Office 365 journaal

  Microsoft is continu bezig met het verbeteren van bestaande functionaliteit en het uitbrengen van nieuwe functionaliteit in Office 365. Sommige nieuwe functionaliteiten worden ruim voordat ze beschikbaar zijn aangekondigd, andere features staan er gewoon ineens in het Office 365 menu. Omdat het lastig is om alle ontwikkelingen bij te houden verzorgen wij periodiek het Office 365 Journaal. In de vorm van een webinar tonen we u de nieuwste mogelijkheden van Office 365. Niet alleen wat de nieuwe features zijn, maar ook waar u ze kunt vinden en hoe u ze gebruikt. Binnen een uur bent u weer helemaal up2date!
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Office 365 toepassen in de praktijk Office 365 Samen leren en samenwerken in het onderwijs is aan verandering onderhevig. Juist die verandering van samen leren en werken naar de Cloud staat centraal bij deze gratis informatiesessie over Office 365. Laat u inspireren door voorbeelden van het gebruik van Office 365 uit de praktijk. Lees verder voor meer informatie.
  jun
  13

  Office 365 toepassen in de praktijk

  Samen leren en samenwerken in het onderwijs is aan verandering onderhevig. Juist die verandering van samen leren en werken naar de Cloud staat centraal bij deze gratis informatiesessie over Office 365. Laat u inspireren door voorbeelden van het gebruik van Office 365 uit de praktijk. Lees verder voor meer informatie.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Seminar: Datagebruik in het onderwijs: Hoe leren studenten? ICT Projectaanpak en Implementaties Data zijn onmisbaar geworden om kunnen te sturen op studeergedrag, onderwijskwaliteit en op studiesucces. Hogeschool Windesheim organiseert om die reden, samen met SURFacademy, een seminar op 13 juni over het gebruik van data in het onderwijs.
  jun
  13

  Seminar: Datagebruik in het onderwijs: Hoe leren studenten?

  Specifiek voor HBO,WO

  Data zijn onmisbaar geworden om kunnen te sturen op studeergedrag, onderwijskwaliteit en op studiesucces. Hogeschool Windesheim organiseert om die reden, samen met SURFacademy, een seminar op 13 juni over het gebruik van data in het onderwijs.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Training: Minecraft in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software, maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht?
  jun
  14

  Training: Minecraft in de klas

  Specifiek voor VO,MBO

  In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software, maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht?
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training: Minecraft in de klas ICT Projectaanpak en Implementaties Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan. Deze training kan ook gevolgd worden op 14 juni 2017.
  jun
  14

  Training: Minecraft in de klas

  Specifiek voor PO

  Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan. Deze training kan ook gevolgd worden op 14 juni 2017.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training OneNote in de klas Office 365 De training is een combinatie van presentatie, demonstratie en opdrachten uitwerken en is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die effectief en efficiënt OneNote Class Notebook, Sway, Office Mix en Pulse willen inzetten.
  jun
  14

  Training OneNote in de klas

  Specifiek voor VO,MBO

  De training is een combinatie van presentatie, demonstratie en opdrachten uitwerken en is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die effectief en efficiënt OneNote Class Notebook, Sway, Office Mix en Pulse willen inzetten.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Training OneNote in de klas - klassikaal Office 365 OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op één plaats. Leer in deze praktische eendaagse training hoe u met OneNote kunt samenwerken met collega’s en leerlingen.
  jun
  14

  Training OneNote in de klas - klassikaal

  Specifiek voor PO,VO,MBO

  OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op één plaats. Leer in deze praktische eendaagse training hoe u met OneNote kunt samenwerken met collega’s en leerlingen.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Securitydag ICT Projectaanpak en Implementaties Op donderdag 15 juni organiseert SLBdiensten hun jaarlijkse Securitydag, waar ze u en uw collega’s van harte voor uitnodigen. Informeert u vooral de mensen die verantwoordelijk zijn op dit gebied, SLBdiensten heeft een mooi programma met sterke sprekers voor u samengesteld.
  jun
  15

  Securitydag

  Specifiek voor VO,MBO

  Op donderdag 15 juni organiseert SLBdiensten hun jaarlijkse Securitydag, waar ze u en uw collega’s van harte voor uitnodigen. Informeert u vooral de mensen die verantwoordelijk zijn op dit gebied, SLBdiensten heeft een mooi programma met sterke sprekers voor u samengesteld.
  Meer informatie

  Inschrijven
   
 • Masterclass 1: Informatie vinden en presenteren in Office 365 Office 365 Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Gegevens en informatie zoals binnen Office 365 (SharePoint en OneDrive) opgeslagen zijn, kunnen vinden/zoeken, ordenen en presenteren in de vorm van overzichten, tabellen of dashboards aan bijvoorbeeld management, directie of groepen belanghebbenden. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  jun
  16

  Masterclass 1: Informatie vinden en presenteren in Office 365

  Specifiek voor PO

  Leer in één dag wat Office 365 op specifieke onderdelen nog meer te bieden heeft! Gegevens en informatie zoals binnen Office 365 (SharePoint en OneDrive) opgeslagen zijn, kunnen vinden/zoeken, ordenen en presenteren in de vorm van overzichten, tabellen of dashboards aan bijvoorbeeld management, directie of groepen belanghebbenden. In de experttrainingen krijgt u inzicht en vaardigheden aangeleerd die u op expertniveau leren Office 365 aan te passen en in te richten.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Training Office 365 - van aanzetten tot inzetten Office 365 Bent u enthousiast geworden om Office 365 in te voeren binnen uw school? Of bent u reeds kleinschalig begonnen, maar staat u aan de vooravond van een bredere invoering? Dan biedt deze training u een kort en krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar u vanuit ICT-oogpunt rekening mee dient te houden bij het aanzetten en beheren van Office 365.
  jun
  20

  Training Office 365 - van aanzetten tot inzetten

  Bent u enthousiast geworden om Office 365 in te voeren binnen uw school? Of bent u reeds kleinschalig begonnen, maar staat u aan de vooravond van een bredere invoering? Dan biedt deze training u een kort en krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar u vanuit ICT-oogpunt rekening mee dient te houden bij het aanzetten en beheren van Office 365.
  Meer informatie

  Meer informatie
   
 • Inspiratiemiddag Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in? ICT Projectaanpak en Implementaties Welke trends kunnen bijdragen aan onderwijsinnovatie? En hoe gaan instellingen om met nieuwe innovaties en tegen welke issues lopen zij aan? Tijdens de SURFacademy-bijeenkomst 'Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?’ Op 20 juni in Utrecht wijden wij hier een middag aan.
  jun
  20

  Inspiratiemiddag Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?

  Specifiek voor HBO,WO

  Welke trends kunnen bijdragen aan onderwijsinnovatie? En hoe gaan instellingen om met nieuwe innovaties en tegen welke issues lopen zij aan? Tijdens de SURFacademy-bijeenkomst 'Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?’ Op 20 juni in Utrecht wijden wij hier een middag aan.
  Meer informatie

  Inschrijven
   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven