• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

SOCIALE NETWERKEN

Hoe maak je als onderwijsinstelling optimaal gebruik van alle nieuwe mogelijkheden van online samenwerken? Welke sociale netwerken zijn het meest geschikt voor onderwijsprofessionals of leerlingen en studenten? Kijk hier voor verschillende kennisdocumenten, en rapporten.

Huisstijlmanagement trends voor 2018

Het belang van de huisstijl als onderdeel van de branding neemt alsmaar toe. De huisstijl dient als belangrijk middel om je corporate identity te onderscheiden van de concurrentie. Maar hoe kun je je als organisatie nu het beste onderscheiden? Lees hier over de nieuwe trends op het gebied van huisstijlkenmerken en huisstijlbewaking.
Lees verder

 

Automatische handtekening in Outlook

Wist je dat je met een uitbreiding op iWRITER 365 net zo snel en gemakkelijk e-mails kunt opstellen als documenten in Word? In deze blog legt iWRITER je uit hoe je dat doet.
Lees verder

 

Oog voor adoptie. Zo belangrijk.

Door de verandering in behoeftes van mensen en nieuwe mogelijkheden door technologie is niet alleen de inzet van ‘nieuwe’ of slimmere ICT belangrijk. Een nieuwe werkwijze die mogelijk wordt gemaakt door de implementatie van technologie slaagt alleen door óók oog te hebben voor adoptie en ontwikkeling.
Lees verder

 

Video’s in het onderwijs: 4 fases met tips

Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van video’s in het onderwijs. Om het overzicht te behouden is het goed om de 4 fasen in deze checklist aan te houden. De fasen zijn: ontwerp, ontwikkeling, productie en implementatie/evaluatie. Aan de hand van deze fasen worden tips en aandachtspunten besproken. De checklist is een bron van inspiratie, deze moet je nog wel aanpassen aan je eigen situatie.
Lees verder

Downloaden
 

Open en online onderwijs heeft de toekomst

Steeds meer onderwijsinstellingen krijgen te maken met open en online onderwijs. Dit is niet nieuw, open universiteiten maken er al jaren gebruik van, maar onderwijs instellingen gaan het nu op grote schaal inzetten. Waar krijgen ze dan mee te maken? Waarom is het zo belangrijk voor scholen? Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Op al deze vragen krijg je in vijf hoofdstukken antwoord.
Lees verder

Downloaden
 

Veilig mobiel werken en leren. Enterprise Mobility Suite.

Enterprise Mobility Suite is een groep producten die email en andere bedrijfsgegevens op mobiele apparaten beveiligt. De Microsoft Enterprise Mobility-oplossingen zijn nauw geïntegreerd met Microsoft Office. Deze oplossing levert beheerde mobiele productiviteit met Microsoft Office op verschillende apparaten.
Lees verder

 

Leren in de klas op ieder device en elk platform

James Gill, een docent in het onderwijs, is samen met zijn leerlingen een reis gaan maken in Office 365 met als visie om zijn leerlingen meer online te laten werken. Lees in dit artikel meer over de reis die James heeft gemaakt en wat hij allemaal tegen is gekomen op het gebied van Office 365, OneNote in de klas, Office Lens en het online samenwerken van de leerlingen.
Lees verder

Downloaden
 

Bouw eenvoudig een social media sharing site

Social media wordt steeds meer gebruikt door organisaties als communicatiemiddel. Met social media kunnen instellingen gemakkelijk content verspreiden naar een grote groep. Met SharePoint 2013 oftewel ContosoTube kunnen instellingen gemakkelijk een social media sharing site bouwen waarmee ze berichten en video’s in eigen stijl kunnen verspreiden.
Lees verder

Downloaden
 

Tabijn: Leerresultaten rapporten met Sharepoint

Met behulp van een degelijk kwaliteitsmeetsysteem bewaken de Tabijn scholen de leerresultaten en vorderingen van elke leerling. De wens van Tabijn was om de performance van de organisatie actief te monitoren op verschillende management aspecten en daar waar nodig bij te sturen.
Lees verder

Downloaden
 

School van de toekomst bouwen

Technologische ontwikkelingen veranderden het dagelijkse leven, de economie en het beroepsleven aanzienlijk in de afgelopen decennia. Toch is onderwijs in al die tijd vrijwel hetzelfde gebleven. Deze visionaire whitepaper gaat in op Het Nieuwe Leren en daarmee op een nieuw model: De School van de Toekomst.
Lees verder

Downloaden
 

Tabijn rapporteert leerresultaten met SharePoint

Met behulp van een degelijk kwaliteitsmeetsysteem bewaken de Tabijn scholen de leerresultaten en vorderingen van elke leerling. De wens van Tabijn was om de performance van de organisatie actief te monitoren op verschillende management aspecten en daar waar nodig bij te sturen.
Lees verder

Downloaden
 

Visie op de School van de Toekomst

De School van de Toekomst: hoe ziet die eruit? Met de komst van het internet en de voortdurende stroom van technologische innovaties, zijn scholen sterk aan het veranderen. Dit visionaire document neemt u mee naar de school van de toekomst. Wat voor leermaterialen zijn er? Welke managementkwaliteiten zijn er nodig? Antwoord op deze vragen krijgt u in deze whitepaper.
Lees verder

Downloaden
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven