• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Tabijn: Leerresultaten rapporten met Sharepoint

Het bewaken van leerresultaten en vorderingen bij Tabijn

De scholen van Tabijn werken met eigentijdse middelen en moderne lesmethodes. ICT speelt hierin een centrale rol. De leerkrachten stimuleren nieuwsgierigheid, ontwikkeling en zelfstandigheid van kinderen. Voorheen werden rapportages van leerlingen individueel vergaard uit meerdere onderliggende informatiesystemen. Dit is een arbeidsintensieve klus welke elke kwartaal of jaar moet plaatsvinden. Ook was er geen goed centraal management overzicht mogelijk op stichtingsniveau en de onderliggende scholen van de stichting.

De dashboard oplossing die Diva heeft gebouwd is gebaseerd op Performance Point 2010 Services die in SharePoint 2010 Enterprise word meegeleverd. Deze service biedt mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens uit meerdere bronnen om deze vervolgens in een grafisch aantrekkelijke weergave (dashboard) af te beelden.

Door implementatie van het Dashboard heeft Tabijn nu in een paar eenvoudige clicks een helder en grafisch overzicht hoe de stichting presteert, waarbij het mogelijk is om per school in te zoomen. Hierdoor kunnen er sneller en adequater management beslissingen worden genomen die ten goede komen aan de stichting en onderliggende scholen.

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven