• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Learning analytics in het hoger onderwijs: kansen & uitdagingen

Hoe data de kwaliteit van het hoger onderwijs kunnen verbeteren

Veel data worden tegenwoordig bijgehouden in een app. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het energieverbruik in huis of het dataverbruik van mobiel internet. Inzicht is het toverwoord van de datarevolutie. Inzicht in deze data zorgt voor nog meer efficiëntie op de werkvloer. Dit gaat op voor veel organisaties, maar ook bij onderwijsinstellingen. Het zou toch een gemiste kans zijn als onderwijsinstellingen deze waardevolle informatie links laten liggen?

Big data in het onderwijs

Data ligt in het hoger onderwijs voor het oprapen. Vanaf het moment dat een student zich oriënteert op de website tot de registratie als alumnus, laat hij een digitaal spoor na. Alles wat een onderwijsinstelling nog te doen staat is het koppelen van de systemen. Uiteraard is het verzamelen, analyseren en rapporteren van data uit leeromgevingen niet zo simpel als het doet voorkomen. Tegen welke uitdagingen lopen onderwijsinstellingen aan op het gebied van learning analytics?

De uitdagingen van learning analytics in het hoger onderwijs

Learning analytics kost de nodige tijd en energie, maar het biedt ook inspirerende en nieuwe mogelijkheden. De uitdagingen die bij learning analytics komen kijken zijn:

  • Didactische uitdagingen
  • Technologische uitdagingen
  • Privacy en andere ethische uitdagingen

Lees meer over deze uitdagingen in de volledige whitepaper.

De potentie van learning analytics voor het hoger onderwijs

Veel onderwijsinstellingen zijn al gestart met learning analytics. Wanneer ga jij beginnen? Deze whitepaper geeft je een goed overzicht van de kansen en uitdagingen die komen kijken bij learning analytics. Ben je nog niet helemaal zeker over je plant van aanpak? In deze whitepapers worden een aantal tips gegeven voor docenten en instellingen die willen starten met dit project.

Downloaden
SURFmarket

Partner: SURFmarket

Website:http://www.surfmarket.nlProfiel:

Voordelige, legale software tegen gunstige voorwaarden voor het hele hoger onderwijs en onderzoek, hoe zou dat zijn? Vanuit die gedachte is SURFmarket in 1991 opgericht als ICT-marktplaats. Door het onderwijs zelf, om namens de bij SURF aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-aanbieders. Doordat wij ICT op grote schaal kunnen inkopen zijn wij een interessante partner voor onderwijsinstellingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven