• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Automatisering in het onderwijs: hoe pak je het aan?

Automatisering van documentmanagement

Voor onderwijsinstanties zorgt de digitalisering voor ingrijpende nieuwe mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk gemaakt om digitaal te leren, simulatie onderwijs aan te bieden en digitaal te werken. In de efficiëntie van de bedrijfsvoering kunnen grote stappen gemaakt worden door de mogelijkheid om digitaal te werken. Het brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe worden bijvoorbeeld alle digitale documenten bewaard zodat ze later ook weer vindbaar zijn?

Een grote berg digitale documenten

In het onderwijs wordt er veel gewerkt met digitale documenten. Deze documenten moeten worden opgeslagen voor een meerjarige periode en het opslaan en terugvinden moet dan ook zo weinig mogelijk tijd in beslag nemen. Onderzoek laat zien dat medewerkers in het onderwijs meer dan twee uur per dag bezig zijn met het verzamelen van informatie.

Cloud computing in het onderwijs

Met behulp van cloud computing binnen onderwijsinstellingen wordt het beheren van digitale documenten eenvoudiger gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een document management systeem (DMS) dat een digitale variant is van het fysieke archief.

Automatisering in het onderwijs

In deze whitepaper wordt stilgestaan bij toepassingen die onderwijsinstellingen kunnen gebruiken om het werken met een enorme hoeveelheid digitale documenten te vergemakkelijken. Hier gaat namelijk veel tijd mee verloren dat ergens anders ingezet had kunnen worden. Maakt jouw onderwijsinstelling ook gebruik van een grote hoeveelheid digitale documenten en ben je hier veel tijd mee kwijt? Lees dan deze whitepaper om snel aan de slag te kunnen gaan.

Downloaden
iWRITER

Partner: iWRITER

Branche:Documentmanagement-oplossingenWebsite:http://www.iwriter.nl/branches/onderwijs/Profiel:

iWRITER is ruim 15 jaar specialist op het gebied van documentcreatie en huisstijlbewaking. Wij ontwikkelen en leveren documentmanagement software aan meer dan 150.000 tevreden gebruikers in Europa.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven