• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

CLOUD

Steeds meer onderwijsinstellingen werken, net als bedrijven, in de cloud. Met als voordeel dat onderwijsprofessionals én leerlingen of studenten altijd en vanaf iedere plek toegang hebben tot hun materiaal. Wil je meer weten over de werking van de cloud, de voor- en nadelen en hoe je overstapt op cloud computing? Bekijk een van de webinars over dit onderwerp of lees bij klantverhalen hoe andere onderwijsinstellingen de cloud gebruiken.

Een centrale e-mailhandtekening

Met de Exclaimer e-mailhandtekening kun je eenvoudig alle e-mailhandtekeningen binnen een organisatie managen én ontwerpen. Hoe dit werkt? Dat lees je in dit blog. Jonie legt je uit waarom Exclaimer de handige e-mailtool is voor jouw organisatie.
Lees verder

 

Welke updates en nieuwe ontwikkelingen van Office 365 mag je niet missen?

De ontwikkelingen rondom Office 365 gaan razendsnel. Daarom organiseert Delta-N regelmatig een Office 365 Journaal. Dit is een webinar waarin we je in ongeveer een half uur bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen. Dit Journaal gaat over: de LinkedIn-integratie met Office 365 en Dynamics 365, OneDrive restore en Compliance manager. Daarnaast worden er ook updates gegeven van SharePoint, Microsoft Teams en Planner.
Lees verder

Bekijk video
 

Eenvoudig PowerPoint sjablonen beheren

Het grote voordeel van PowerPoint sjablonen is dat alle medewerkers werken met presentaties in dezelfde huisstijl. Dit betekent echter ook dat, na wijzigingen, het bijwerken van deze sjablonen een belangrijke taak is. In deze blog laat ik zien dat het beheer van PowerPoint sjablonen met iWRITER 365 wordt vereenvoudigd.
Lees verder

 

4 Tips voor werken met Office Templates

Een van de minst gebruikte, of verkeerd toegepaste functie van Microsoft Office is misschien wel de ‘templates’ functie. Echter, wanneer je deze juist toepast kunnen Office templates de gebruiker juist een flinke boost in productiviteit en werkervaring geven. De volgende tips kunnen jouw organisatie helpen bij het gebruiken en toepassen van deze Office templates.
Lees verder

 

ICT-trends in het onderwijs om rekening mee te houden

Hoe kunnen onderwijsinstellingen zich het beste voorbereiden op toekomstige onderwijsinnovaties en belangrijke ICT-trens? Deze whitepaper gaat dieper in op de ICT-trends voor 2018 die er het meeste uit springen. We gaan onder andere in op cloud-technologie, informatiebeveiliging, software & integratie, ICT-leiderschap & beleidsvorming en documentmanagement & archivering. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.
Lees verder

Downloaden
 

Digitale transformatie - Van krijt naar cloud

Je kunt er niet meer omheen. Elke school heeft ermee te maken, de digitale transformatie. Boeken zijn tablets geworden, pennen maken plaats voor het toetsenbord en een schoolbord wordt niet meer beschreven met krijt. Het is een ontwikkeling die doorgaat en nog lang niet stopt!
Lees verder

 

Nieuw in Office 365: Microsoft Whiteboard Preview

Microsoft Whiteboard is een digitale canvas waar je ideeën en andere content kunt plaatsen om zo creatief samen te werken. Deze app is gebouwd voor personen die binnen hun rol eerst gedachten dienen uit te tekenen alvorens met het definitieve ontwerp te komen voor bijvoorbeeld een nieuw product of proces. Lees er meer over in de blog.
Lees verder

 

Huisstijlmanagement trends voor 2018

Het belang van de huisstijl als onderdeel van de branding neemt alsmaar toe. De huisstijl dient als belangrijk middel om je corporate identity te onderscheiden van de concurrentie. Maar hoe kun je je als organisatie nu het beste onderscheiden? Lees hier over de nieuwe trends op het gebied van huisstijlkenmerken en huisstijlbewaking.
Lees verder

 

Te weinig kennis van digitale fraude

De preventie van digitale fraude laat nog te wensen over. In deze infographic laat SPEYK zien wat de gemiddelde schade per fraudesoort is, wat de meest voorkomende digitale fraude is en hoe je het kunt voorkomen. Bekijk de infographic hier!
Lees verder

 

Drie vragen aan… ethisch hacker Jan van Kampen

NS, de Efteling en de rijksoverheid. Een paar organisaties die ethisch hacker Jan van Kampen heeft geholpen bij het testen van de veiligheid van hun applicaties of websites. Met zijn 26 jaar oogt de afgestudeerd informatica-student misschien wel jong, maar op ethisch hackgebied is hij inmiddels best een oude rot in het vak. Drie vragen aan de innovatieve ondernemer over zijn drijfveren, zijn belangrijkste hack en zijn visie op hacken op school.
Lees verder

 

Voldoen aan GDPR met de Microsoft Cloud

De Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) of ook wel GDPR, is de afgelopen maanden een veel besproken onderwerp. Vanaf 25 mei 2018 kun je zware boetes verwachten als je niet aan deze wetgeving voldoet. Wat is het en wat zijn de belangrijkste veranderingen voor het onderwijs? Bekijk de webcast en je bent weer helemaal op de hoogte!
Lees verder

Bekijk video
 

Automatische handtekening in Outlook

Wist je dat je met een uitbreiding op iWRITER 365 net zo snel en gemakkelijk e-mails kunt opstellen als documenten in Word? In deze blog legt iWRITER je uit hoe je dat doet.
Lees verder

 

Wifi-lek: wie gluurt er met jou mee?

Afgelopen dagen was het in het nieuws, een wifi-lek dat diverse netwerken heeft geraakt. Hierdoor is het mogelijk dat kwaadwillenden kunnen meegluren met wat jij op het internet doet. Wat kun je hieraan doen? Lees er meer over in de blog.
Lees verder

 

De AVG is geen reden tot paniek

Als onderwijsinstelling heeft u een grote verantwoordelijkheid op het gebied van privacy. U heeft te maken met de gegevens van uw medewerkers én die van uw leerlingen. Vooral de gegevens van uw leerlingen zijn erg privacygevoelig, want het gaat niet alleen om de NAW-gegevens, maar ook om hun prestaties en welbevinden. Wees gerust, er is geen reden tot paniek! Het onderwijs in Nederland is van hoog niveau en u heeft nog ruim de tijd om uw onderwijsinstelling in overeenstemming met de AVG te brengen. In deze blog vertellen wij u graag meer over waar u rekening mee moet houden.
Lees verder

 

Microsoft vervangt Skype for Business door Teams

Microsoft Teams is vorig jaar november voor het eerst geïntroduceerd als preview. Sinds maart is het algemeen beschikbaar en op dit moment wordt Microsoft Teams al door 125.000 organisaties wereldwijd gebruikt. Het is daarmee dé applicatie geworden in Office 365 die samenwerken in organisaties ondersteunt.
Lees verder

 

Office 365 Update

Vier keer per jaar verzorgen wij onder de naam Office 365 Journaal een webinar waarin wij de belangrijkste nieuwe mogelijkheden van Office 365 doorlopen. Heb je het Journaal van September gemist? In dit artikel gaan we kort in op de belangrijkste onderwerpen.
Lees verder

 

Nieuwe portal en talen in Microsoft Forms

Op 24 mei zijn er nieuwe updates geïntroduceerd in Microsoft Forms. SPEYK informeert je hierover zodat jij optimaal gebruik kunt maken van de features in Office 365 for Education.
Lees verder

 

Doordacht werken in Microsoft Teams!

Microsoft Teams is een productiviteitstool van Microsoft om eenvoudig samen te werken. Voordat je met een nieuwe tool gaat werken, raden we je aan eerst na te denken. Ofwel doordacht starten met een nieuwe werkmethode. Met wie start je een team (intern/extern/functies etc.)? En wat doe je als je eenmaal in een team zit? In deze blog een aantal voorbeelden om in Teams te werken als communicatiemiddel en als samenwerkingsplatform.
Lees verder

 

Daarom werken met OneNote

In de basis is het niet meer dan een programma om notities mee te maken. Maar het is zo uitgebreid dat het je ECHT helpt om je werk en notities makkelijker te maken. Noteer niet op papierenblokken of een worddocument. Je doet dit in veel gevallen veel makkelijker via OneNote. Zeker omdat je er vanaf elk device bij kunt!
Lees verder

 

Ransomware: herken de gevaren

Een mondiale virusaanval was wederom het gesprek van de dag. Ditmaal onder de noemer WannaCry. We gaan hier vaker mee te maken krijgen. Wees je ervan bewust dat je hier als bedrijf of school op moet anticiperen, zodat je je kunt wapenen. Vrijwel iedereen geeft wel eens gehoord van de term ransomware. Maar wat is het nu eigenlijk? Lees hierover verder in de blog.
Lees verder

 

Uniforme communicatie is een must voor elke onderwijsinstelling

In een concurrerende onderwijsmarkt is het voor onderwijsinstellingen belangrijker dan ooit om zich te onderscheiden. Maar hoe zorg je voor een eenduidige en professionele uitstraling van je communicatie uitingen? Deze whitepaper neemt je mee in de wereld van digitaal werken met Office 365 voor een uniforme communicatie.
Lees verder

Downloaden
 

3 maatregelen om een datalek te voorkomen

De boete die de Autoriteit Persoonsgegevens een organisatie op kan leggen voor datalekken of onrechtmatig verwerken van persoonsgegevens is 10 procent van de jaaromzet tot een maximum van €820.000. Organisaties kunnen deze boete minimaliseren of zelfs voorkomen wanneer aangetoond kan worden dat er passende maatregelen zijn getroffen om een datalek te voorkomen. Hoe je dit kunt doen? In een serie van twee blogs geven we je zes tips!
Lees verder

 

Microsoft Teams beschikbaar voor het onderwijs

In maart 2017 werd Microsoft Teams beschikbaar gesteld voor zakelijke gebruikers. Maar vanaf 23 maart 2017 is het voor onderwijsinstellingen ook mogelijk om gebruik te maken van Microsoft Teams. Docenten, leerlingen en medewerkers kunnen gebruik maken van de nieuwe toepassing in Office 365.
Lees verder

 

Altijd en overal een uniforme huisstijl

Communicatie is hét uithangbord van elke organisatie. Daarom is het cruciaal dat alle documenten in dezelfde huisstijl en inhoudelijk foutloos worden verstuurd. Met iWRITER 365 is de huisstijl van jouw organisatie in alle Office-bestanden uniform, on premise en vanuit de cloud. De oplossing kreeg de derde prijs in de categorie ‘Beste gebruikersinterface voor een Office-invoegtoepassing’ en is sinds 30 november beschikbaar in de Office Store.
Lees verder

 

Teams in Office 365

Microsoft heeft begin november op een event in New York Microsoft Teams aangekondigd. Dit is een laagje extra functionaliteit in de stijl van Slack die over de Office 365 Groups is heen gelegd. Microsoft Teams is momenteel beschikbaar als preview in de commerciële abonnementen van Office 365 (Business en E). Voor het onderwijs zal deze functionaliteit vooralsnog niet in preview beschikbaar komen. De reden die Microsoft hiervoor aangeeft is dat ze eerst goed willen kijken hoe Teams integreren met groepen die zijn gevormd met Classroom. Teams komen zeker wel beschikbaar voor het onderwijs maar dit zal pas later in 2017 zijn.
Lees verder

 

Topicus en SPEYK realiseren Single Sign On koppeling

Topicus en SPEYK realiseren Single Sign On koppeling tussen de DigiPlein365 leer- en werkplek en het leerlingvolgsysteem SOMtoday!
Lees verder

 

Data wordt inzichtelijk met Microsoft PowerApps

PowerApps is een dienst van Microsoft waarmee je op een eenvoudige manier apps kunt bouwen zonder code te schrijven. Deze toepassing wordt gehost binnen Microsoft Azure. Simpele processen, zoals bijvoorbeeld ziekmeldingen binnen een bedrijf of kilometerregistratie, kunnen worden omgezet in bijvoorbeeld een formulier in PowerApps. Werknemers of andere gebruikers raadplegen en vullen deze formulieren vervolgens in op hun eigen device (Windows, IOS en Android).
Lees verder

 

Professionele datumprikker voor Outlook: Findtime

De meesten kennen het wel: datumprikker. Makkelijk om met vrienden en familie te gebruiken om een datum af te spreken voor bijvoorbeeld een avondje uit. Iedereen geeft online of in een app aan wanneer ze kunnen en de afspraak kan gemaakt worden.
Lees verder

 

Webcast: Office 365 Journaal

Microsoft is continu bezig met het verbeteren van bestaande functionaliteit en het uitbrengen van nieuwe functionaliteit voor Office 365 in het onderwijs. Sommige nieuwe functionaliteiten worden ruim voordat ze beschikbaar zijn aangekondigd, andere features staan gewoon ineens in het Office 365-menu. Omdat het lastig is om alle ontwikkelingen bij te houden, verzorgen wij periodiek het Office 365 Journaal. Ben jij al op de hoogte?
Lees verder

Bekijk video
 

Meldplicht datalekken – wat houdt het in?

Zoals je wellicht weet is dit jaar de Meldplicht Datalekken ingegaan als onderdeel van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). De belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland zijn vastgelegd in deze WBP. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waakt over de uitvoering van deze wet en houdt dus toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens. Maar wat zijn nu precies persoonsgegevens en wanneer is er sprake van een datalek? We vertellen je er graag meer over!
Lees verder

 

Malware ligt op de loer: hoe voorkom je een uitbraak?

Elke dag zijn er updates van anti-virussoftware, maar dit houdt malware niet tegen om zichzelf ook te ontwikkelen. De gevolgen voor jouw organisatie kunnen groot zijn, indien je hier zelf slachtoffer van wordt. Wees je bewust van de gevaren en speel hier op in. In dit blog geeft SPEYK jou de nieuwste informatie en tips om je tegen de streken van malware te behoeden.
Lees verder

 

Power BI: een krachtige tool voor iedereen

In mijn rol als relatiemanager bij SLBdiensten en Slim.nl bezoek ik regelmatig scholen en voer ik gesprekken over de ICT-ontwikkelingen en uitdagingen binnen het onderwijs. Tijdens deze gesprekken gaat er heel veel informatie over en weer: de technische infrastructuur, het applicatielandschap, de complexiteit van het privacy-vraagstuk, maar ook suggesties voor verbetering van onze diensten en tips voor aanvullingen van ons product-portfolio. Deze informatie neem ik mee en zet ik uit in onze organisatie. Hiervoor ben ik continu op zoek naar een aantrekkelijke manieren om informatie te presenteren, om mijn ervaringen te kunnen delen met collega’s. Zo kwam ik in aanraking met Power BI.
Lees verder

 

Microsoft Classroom: even proberen!

Microsoft is in april al begonnen met communiceren over Microsoft Classroom; dé tool voor het onderwijs. Wij hebben hier in onze nieuwsbrief van donderdag 25 augustus reeds melding van gemaakt. Er is al veel informatie over, maar wat is er nou beter dan het zelf is proberen? Ik was nieuwsgierig naar de mogelijkheden en ben aan de slag gegaan: is het makkelijk in te zetten en belangrijker, voegt het ook wat toe?
Lees verder

 

Uploaden en delen van video’s in je organisatie

Video is tegenwoordig ook zakelijk gezien één van de meest krachtige tools om te verbinden en te communiceren (trainen, promoten, samenwerken, kennisdelen en meer). Op 18 juli 2016 is er een gratis preview van Microsoft Stream gelanceerd. Het doel van Microsoft is door middel van deze video-dienst voor organisaties de communicatie en samenwerking onder medewerkers te optimaliseren en eenvoudiger te maken.
Lees verder

 

De ‘musthave’ in je klaslokaal: OneNote Class Notebook.

Voordat we je meer vertellen over OneNote Class Notebook, onthouden we je zeker niet de dienst voor meer overzicht in je schooldag. Of je nu docent bent, leerling of medewerker bent; voor een ieder biedt DigiPlein365 de perfecte start van de dag. Compleet met alle middelen die je inzet (applicaties, Mail, apps, webpagina’s en meer). Slim en snel navigeren door SSO (Single Sign On); één keer inloggen en toegang tot alles. Vanuit DigiPlein365 navigeer je snel naar de diverse tools van Office 365, maar ook naar jouw favoriete webpagina’s en applicaties. Zo ook naar OneNote Class Notebook.
Lees verder

 

ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG

Kijk mee met het VCOG uit Groningen. De VCOG is het schoolbestuur van de tien christelijke basisscholen in de stad Groningen en Hoogkerk. SPEYK heeft haar bijdrage geleverd in het advies en de implementatie van Office 365.
Lees verder

 

De functie van Moodle in het onderwijs

Open source systemen als Moodle worden gerealiseerd door een open source community. Dit betekent dat de meest dringende wensen vanuit de community als eerste worden gerealiseerd. Moodle is gebaseerd op onderwijs kennis en ervaringen uit de hele wereld. Wat zijn de voordelen van een integratie van Office 365 en Moodle? Wat is de functie van Moodle in het onderwijs? Lees in deze whitepaper een aantal voordelen en welke onderdelen van Office 365 geïntegreerd kunnen worden met Moodle plug-ins.
Lees verder

Downloaden
 

Nieuwe functies in Office 365

Microsoft is continu bezig met het verbeteren van bestaande functionaliteit en het uitbrengen van nieuwe functionaliteit in Office 365. In deze blog enkele zaken die recentelijk zijn aangekondigd en deels nog in 'first release' zijn. (First release houdt in dat u de functionaliteit al kunt uitproberen in uw omgeving maar het is nog niet officieel uitgerold.
Lees verder

 

Open en online onderwijs heeft de toekomst

Steeds meer onderwijsinstellingen krijgen te maken met open en online onderwijs. Dit is niet nieuw, open universiteiten maken er al jaren gebruik van, maar onderwijs instellingen gaan het nu op grote schaal inzetten. Waar krijgen ze dan mee te maken? Waarom is het zo belangrijk voor scholen? Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Op al deze vragen krijg je in vijf hoofdstukken antwoord.
Lees verder

Downloaden
 

Het dreigingslandschap voor het onderwijs in beeld

Onderwijsinstellingen vandaag de dag zijn steeds meer gedigitaliseerd. Maar deze vergaande digitalisatie levert niet alleen maar voordelen op. Doordat onderwijsinstellingen steeds meer systemen en diensten niet meer in-house hebben, hebben kwaadwillenden steeds meer aanvalsmogelijkheden. Het cyberbedreigingsbeeld kan bijdragen aan de weerbaarheid van onderwijsinstellingen doordat het de belangrijkste dreigingen voor de onderwijssector in kaart brengt en de beschikbare maatregelen die genomen kunnen worden om deze dreigingen tegen te gaan behandelt.
Lees verder

Downloaden
 

Veilig mobiel werken en leren. Enterprise Mobility Suite.

Enterprise Mobility Suite is een groep producten die email en andere bedrijfsgegevens op mobiele apparaten beveiligt. De Microsoft Enterprise Mobility-oplossingen zijn nauw geïntegreerd met Microsoft Office. Deze oplossing levert beheerde mobiele productiviteit met Microsoft Office op verschillende apparaten.
Lees verder

 

Doe mee met de wereldwijde Skype-a-thon

Jij en jouw studenten zijn welkom om mee te doen met een historisch wereldwijd evenement. Dit evenement start op 3 december en gaat door tot 4 december. Microsoft's wereldwijde Skype-a-thon gaat proberen om een miljoen mijl te reizen in 48 uur! Het is een ambitieus doel en alleen een doel dat Skype in de klas (met jouw hulp)kan bereiken. Lees verder en registreer jouw klas!
Lees verder

 

’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.
Lees verder

 

Office 365 en Office 2016: handige functies

Met de komst van Office 2016 en Office 365 is er een aantal handige functies toegevoegd. Voor mij persoonlijk maken deze funties het werken een stuk aangenamer. Graag deel ik zes niet te missen tips, die ook jouw productiviteit kunnen verhogen. Deze tips leg ik uit aan de hand van een paar korte video’s die ik heb gemaakt.
Lees verder

 

Leren in de klas op ieder device en elk platform

James Gill, een docent in het onderwijs, is samen met zijn leerlingen een reis gaan maken in Office 365 met als visie om zijn leerlingen meer online te laten werken. Lees in dit artikel meer over de reis die James heeft gemaakt en wat hij allemaal tegen is gekomen op het gebied van Office 365, OneNote in de klas, Office Lens en het online samenwerken van de leerlingen.
Lees verder

Downloaden
 

Het vormgeven van onderwijsveranderingen met monitoring en evaluatie

Omdat het onderwijsproces onderhevig is aan veranderingen, is het belangrijk om deze veranderingen in goede banen te leiden en iedereen een goed overzicht te geven van wat er speelt. De juiste monitoring en evaluatie (M & E) kan helpen onderwijsveranderingen vorm te geven. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.
Lees verder

Downloaden
 

De rol van Office 365 ProPlus bij Guido de Brès

Digitalisering heeft ook in het onderwijs zijn intrede gedaan. Er is een duidelijke shift te zien naar steeds interactievere werkvormen waarbij zowel de docenten als de leerlingen gebruikmaken van digitale hulpmiddelen. En dat gaat stukken verder dan het alleen maar aanbieden van digitale versies van leermateriaal. Leerlingen leren op een laagdrempelige manier omgaan met een veelvoud aan ICT-mogelijkheden. Office 365 ProPlus biedt daarbij een belangrijke bijdrage. In deze referentiecase leest u welke rol Office 365 ProPlus heeft bij Guido de Brès.
Lees verder

Downloaden
 

21 Studenten strijden voor titel Nederlands Kampioen Microsoft Office Specialist

Slim.nl organiseert op 5 juni in samenwerking met Microsoft het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office. De winnaar vertegenwoordigt ons land tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship op 10 augustus in de Verenigde Staten, waar studenten uit 130 landen aan deelnemen.
Lees verder

 

Veilig internet

Kinderen worden tegenwoordig steeds jonger actief op sociale media. Dat bleek vorig jaar toen ik in het kader van Safer Internet Day een 6 tal scholen in Nederland mocht bezoeken. Op de vraag wie van de leerlingen van groep 6 van een basisschool in Rotterdam op Facebook actief is, stak zo’n 80% zijn of haar hand omhoog. “Ik moest wel jokken over mijn leeftijd, want eigenlijk moet ik dertien zijn om me in te mogen schrijven. Nu ben ik dus zestien op Facebook”; antwoordde één van de meisjes in de klas. Lees meer over dit onderwerp.
Lees verder

 

Help mij eenvoudig en slim werken

Even voorstellen. Graag stel ik je voor aan Sam. Hij is een goede vriend van me en hij is een jonge docent in het basisonderwijs. Twee jaar geleden afgestudeerd en geeft nu les aan groep 7. Hij is redelijk into het nieuwe werken en leren. Natuurlijk ziet Sam ook dat sommige collega’s enthousiast zijn over zijn nieuwe ideeën om het onderwijs aantrekkelijker te maken voor leerlingen. Aan de andere kant ziet hij ook collega’s die het spannend vinden en soms een beetje eng. Hun ‘veilige’ en ‘bekende’ manier van lesgeven los te laten voor iets nieuws. Zij staan dan ook minder te springen om de voortvarende ideeën van Sam. Een uitdaging. Ik kom hier zo op terug. Maar eerst..
Lees verder

 

Aan de slag met Office 365

Office 365 wint in hoog tempo terrein in het onderwijs. Er is vanuit onderwijsinstellingen veel vraag naar trainingen voor het ontwikkelen van deze kennis en vaardigheden in Office 365. In dit artikel leest u meer over de waarde van deze trainingen en masterclasses voor onderwijsinstellingen en ICT-coördinatoren.
Lees verder

Downloaden
 

Moderniseer uw database platform met hybride IT

Als het gaat om database management systemen is het niet altijd wenselijk om te kiezen voor een cloud oplossing. Bijvoorbeeld omdat de toepassing complex is of de database gevoelige of geheime informatie bevat. Andere toepassingen vragen juist om schaalbaarheid. In dat geval kan een hybride IT strategie uitkomst bieden. Zo is het toch mogelijk te profiteren van schaal- en kostenvoordelen van de cloud.
Lees verder

Downloaden
 

Stabiele ICT-omgeving zonder een heel IT-team

Door veel snel opkomende technieken was het voor de ICT-medewerkers van het CSG Calvijn ingewikkeld om aan de vraag te blijven voldoen die vanuit het onderwijs wordt gesteld op het gebied van elektronische leeromgevingen en complexe netwerken. Hierom hebben ze besloten een deel van hun IT uit te besteden aan IT-Workz.
Lees verder

 

Verbeter onderwijs aan de hand van keuze

Elke onderwijsinstellingen heeft unieke doelen, standaarden, regels, budgetten, veiligheidsoverwegingen en legacy-technologieën. Er bestaat geen enkele aanpak die alle technologische uitdagingen tegelijk kan aan gaan en er bestaat geen one-size-fits-all oplossing. De beweging naar cloud computing – technologieen die het voor organisaties mogelijk maken om internet-based informatie, applicaties en diensten te benaderen – brengt meer keuze, flexibiliteit en mogelijkheden voor onderwijs IT-afdelingen.
Lees verder

Downloaden
 

Verbeterde productiviteit en integratie met Office 2013

Microsoft heeft een subtiele maar erg belangrijke verandering doorgevoerd met de 2013 release van Office 2013. Voor de eerste keer zijn er meerdere producten gecoördineerd uitgebracht. De vraag voor CIO’s is of zij wel of niet dieper in moeten gaan op hun verbintenis met Office als productiviteitsoplossing, documentmanagementoplossing, e-mailomgeving en real-time smaenwerkingsoplossing. In dit rapport voor de CIO worden de nieuwe verbeteringen, features en uitdagingen van Office 2013 besproken en worden in het bijzonder SharePoint en Lync besproken.
Lees verder

Downloaden
 

Het maximale halen uit bestaande IT-middelen

In de IT-omgeving van de 21ste eeuw wilt IT minder graag netwerkrestricties of apparaatstandaardisatie opleggen. Hierdoor krijgen zij met minder mensen en een steeds kleiner budget te maken met nieuwe uitdagingen in security, data-integriteit, prestatie en ondersteuning te maken. In deze whitepaper leest u hoe uw organisatie het maximale kan halen uit bestaande IT-middelen en worden in het specifiek drie gebieden besproken, namelijk datacenter management voor de private cloud, dekstop-/apparaat-/applicatiemanagement voor overal-altijd leren en security/identiteitsmanagement.
Lees verder

Downloaden
 

Meer halen uit uw IT Infrastructuur met de private cloud

Onderwijsinstellingen moeten met minder budget en een kleinere IT afdeling meer halen uit hun IT investeringen. Een private cloud oplossing kan helpen kosten de reduceren, de flexibiliteit te vergroten en het beheer te vereenvoudigen. Door gebruik te maken van de private cloud over de gehele breedte van servers, desktops en applicaties kunnen onderwijsinstellingen vele voordelen behalen.
Lees verder

Downloaden
 

Het maximale halen uit de IT Infrastructuur

In dit veranderlijke computerlandschap moet uw IT organisatie ontdekken wat de beste manier is om dit landschap te kunnen blijven ondersteunen. Recentelijke innovaties in cloud computing, virtualisatie en security zouden hierbij kunnen helpen en vaak is deze technologie al in huis. Deze moet echter alleen nog worden geactiveerd. In deze whitepaper leest u hoe u met een nieuwe IT strategie het maximale kan halen uit uw bestaande IT infrastructuur.
Lees verder

Downloaden
 

Compliant en veilig de cloud in

Hoe kunnen organisaties de voordelen van cloud technologie benutten en tegelijkertijd de gevoelige gegevens beveiligen en compliant houden? Een veelgestelde vraag. Dit artikel gaat hierop in.
Lees verder

Downloaden
 

SharePoint 2013 template voor basisscholen

Voor onderwijsinstellingen komen krachtige tools voor internet, collaboration en e-mail binnen handbereik met behulp van Microsoft Office 365. Wilt u aan de slag met Office 365 for education? Raadpleeg dan de startergids. De gids helpt u in een paar stappen op weg.
Lees verder

Downloaden
 

Security in Office 365

Cloud computing is hot in het onderwijs. Echter brengt deze intensieve vraag naar data risico’s met zich mee. Een goed doordacht beveiligingsplan is dan ook noodzakelijk om schoolsystemen en gegevens te beschermen in de cloud.
Lees verder

Downloaden
 

Administratie software voor het onderwijs

Overheden controleren onderwijsinstellingen steeds strenger op Accountability. Om de continuïteit te waarborgen zijn de transparantie in competenties van docenten, HRM, studentinformatie en financiering pijlers geworden. Een set van geïntegreerde software tools geeft administrateurshandvaten om die data inzichtelijk te maken tegen gereduceerde kosten.
Lees verder

Downloaden
 

5 redenen om te kiezen voor Office 365 for Education

Het is een publiek geheim dat de komst van computers, het internet , social media en mobiele apparaten de manier van werken en leren sterk heeft beïnvloed. Leren is hierdoor niet langer meer gebonden aan het schoolgebouw en de lesuren die daarin plaatsvinden. De technologische opmars stelt uw onderwijsinstelling echter wel voor grote uitdagingen. Hier komt Microsoft Office 365 for Education in beeld. In deze gids ontdekt u de 5 redenen om te kiezen voor Office 365 for Education.
Lees verder

Downloaden
 

Privacy in de Cloud

Hoe veilig zijn cloud-diensten voor it-ers, leerlingen en docenten? Hoe worden de bestanden, die in de cloud staan, beschermd? De beveiliging en gegevensbescherming in de cloud is niet alleen op zakelijk vlak, maar ook zeker op overheidsvlak een populaire discussie. Microsoft legt in deze whitepaper uit wat zij doet op het gebied van privacybescherming in haar cloud-diensten.
Lees verder

Downloaden
 

Persoonlijke veiligheid in de Cloud

Cloud-diensten als e-mail, sociale netwerken en online dataschijven maken uitwisseling van informatie eenvoudig. Met een paar klikken kunnen leerlingen al veel bereiken. Helaas schuilt in die eenvoud ook een gevaar: hoe voorkom je dat gegevens zomaar op straat komen te liggen? De paper is een pleidooi voor persoonlijke veiligheid op het internet. De schrijvers besteden hierin veel aandacht aan bewustwording op scholen.
Lees verder

Downloaden
 

Private Cloud van Microsoft

U oriënteert zich wellicht op een geschikte private cloud oplossing voor uw school. In dit Nederlandstalige document vindt u een toelichting op de private cloud propositie van Microsoft. Gevuld met illustraties en praktijkvoorbeelden, geeft de paper een vergelijkende analyse met andere aanbieders
Lees verder

Downloaden
 

De noodzaak van Data Management beleid in het onderwijs

Wat is Data Governance en waarom is het nodig? De whitepaper The Case for Data Governance vormt een pleidooi voor het accuraat bewaren en beveiligen van persoons- en organisatiegegevens, over alle disciplines. Lees over een plan van aanpak voor een Data Governance model.
Lees verder

Downloaden
 

Cloud Computing in het onderwijs

Cloud computing is voor scholen een kosteneffectief model om ICT diensten aan personeel en leerlingen aan te bieden. De whitepaper geeft onderwijsspecifieke tips voor strategie, planning, gegevensbeveiliging en implementatie van elke denkbare cloud-vorm. Voor wie op zoek is naar een introductie over cloud computing voor het onderwijs, is deze whitepaper onmisbaar leesmateriaal.
Lees verder

Downloaden
 

Het klaslokaal profiteert van de cloud

Lagere IT budgetten dwingen onderwijsinstellingen om inventief te zijn. Het is de reden dat private cloud oplossingen steeds meer in trek zijn bij scholen en universiteiten.
Lees verder

Downloaden
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven