• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

BIG DATA

Hoe managen andere onderwijsinstellingen de grote hoeveelheid data die ze hebben te verwerken? Hoe zorg je ervoor dat de grote hoeveelheid data waar de school mee te maken heeft efficiënt en veilig kan worden gemanaged? Hierover vind je meer informatie in verschillende kennisdocumenten en rapporten op het gebied van big data.

Power BI: een krachtige tool voor iedereen

In mijn rol als relatiemanager bij SLBdiensten en Slim.nl bezoek ik regelmatig scholen en voer ik gesprekken over de ICT-ontwikkelingen en uitdagingen binnen het onderwijs. Tijdens deze gesprekken gaat er heel veel informatie over en weer: de technische infrastructuur, het applicatielandschap, de complexiteit van het privacy-vraagstuk, maar ook suggesties voor verbetering van onze diensten en tips voor aanvullingen van ons product-portfolio. Deze informatie neem ik mee en zet ik uit in onze organisatie. Hiervoor ben ik continu op zoek naar een aantrekkelijke manieren om informatie te presenteren, om mijn ervaringen te kunnen delen met collega’s. Zo kwam ik in aanraking met Power BI.
Lees verder

 

Doelgericht werken op basis van Onderwijs Analytics

Met technologie die veel onderwijsinstellingen al in huis hebben, is het mogelijk een platform voor Onderwijs Analytics op te zetten. De oplossing is zodoende betaalbaar en vertrouwd en ondersteunt het doelgericht en evidence-based werken in lijn met de missie, visie en doelen van de school. Het Onderwijs Analytics platform biedt zowel kwantitatieve analyses als kwalitatieve beoordeling binnen een omgeving die bekend is en gericht op samenwerking.
Lees verder

Downloaden
 

Stroomlijnen van administratieve processen in het hoger onderwijs

Gestroomlijnde administratieve processen binnen het hoger onderwijs zijn enorm van belang gezien de druk op de financiering, toename van het aantal ingeschreven studenten en een teruglopend bedrag aan schenkingen. En ook omdat de overheid eisen stelt aan boekhouding en rapportage. Dit document laat zien hoe het hoger onderwijs administratieve processen kan stroomlijnen met Microsoft Dynamics, een krachtige tool voor het beheer van verschillende organisatorische functies en data.
Lees verder

Downloaden
 

Een platform voor onderwijs analytics

Het Microsoft Platform voor Education Analytics (MPEA) is een geïntegreerde technologie architectuur. Deze architectuur is bedoeld om iedereen binnen het basis- en voortgezet onderwijs te verbinden met de informatie die zij nodig hebben. Deze whitepaper beschrijft het Microsoft Platform voor Education Analytics en legt uit hoe technologie die al in bezit is over de breedte van basisscholen en het voortgezet onderwijs kan worden ingezet.
Lees verder

Downloaden
 

Ondersteun uw leeromgeving met uw onderwijsdata

Hoe goed doen uw studenten het? Hoe goed presteren uw leerkrachten? Bereikt u uw doelstellingen? Met krachtige, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor workflow management en analytics kunt u inzicht krijgen in de prestaties van uw studenten en leerkrachten waarmee u uw leeromgeving kan ondersteunen.
Lees verder

Downloaden
 

Compliant en veilig de cloud in

Hoe kunnen organisaties de voordelen van cloud technologie benutten en tegelijkertijd de gevoelige gegevens beveiligen en compliant houden? Een veelgestelde vraag. Dit artikel gaat hierop in.
Lees verder

Downloaden
 

SIGMA initiatief voor het identificeren van vroegtijdige schoolverlaters

Vroegtijdige schoolverlaters zijn een probleem voor het voortgezet onderwijs. Vroegtijdige signalering van deze jongeren is een must, maar de juiste instrumenten hiervoor ontbreken dikwijls. De whitepaper introduceert een technologische methode, genaamd SIGMA, om die signalering succesvol vorm te geven. Lees meer over continue data-analyse, toezicht, gegevensverzameling en het trainen van personeel voor de toepassing van SIGMA.
Lees verder

Downloaden
 

Technologisch risicomanagement in het onderwijs

Risicomanagement kent naast een menselijke en procesmatige kant uiteraard ook een technologische benadering. De whitepaper Managing Technological Risk behandelt de drie componenten van effectief beleid: information lifecycle, technologische domeinen en risico/hiaten analyse. Lees over passende maatregelen om bedreigingen op die gebieden het hoofd te bieden.
Lees verder

Downloaden
 

A Guide to Data Governance - Part 4: A Capability Maturity Model

Hoe volwassen is uw datamangement beleid? Met het Capability Maturity Model (CMM) uit deze whitepaper kunt u uw beleid toetsen. Mensen, processen en technologie zijn de toetsingsgebieden. Lees meer over dit model als instrument voor de ontwikkeling van beleidsdoelstellingen ten aanzien van datamanagement.
Lees verder

Downloaden
 

Platform voor toetsing effectiviteit van onderwijsinstellingen

In dit economische tijdperk moeten hogescholen en universiteiten de kosten beheersen en verder terugbrengen. Meer doen met minder is het devies. Meetbaarheid van succes en effectiviteit van bijvoorbeeld lesprogramma's zijn van belang voor die kostenreductie. Hoe ga je als hogeschool hierin te werk? De whitepaper biedt een IT platform om die meetbaarheid te bereiken.
Lees verder

Downloaden
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven