• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

TECHNOLOGIE

De technologie ontwikkelt zich continu; er is steeds meer mogelijk voor innovatief onderwijs. Waar de oudere systemen een prima basis vormden voor de eerste innovatieve stappen, biedt Windows 10 prachtige nieuwe mogelijkheden. Met Office 365 in Educatie werk je flexibeler dan ooit, maar wel op vertrouwde programma’s. En met Kinect laat je leerlingen en studenten zelfs bewegend leren. Al deze mogelijkheden vragen natuurlijk wel om een slimme organisatie en een gedegen projectaanpak.

Windows 10 in het onderwijs

Windows 10 biedt onderwijsprofessionals, leerlingen en studenten veel gemakkelijker toegang tot mooie technologische leermiddelen. De Windows-apps en -tools maken het onderwijs niet alleen leuker en uitdagender; ze maken ook nieuwe werkvormen en didactiek mogelijk. Hiervoor kun je Windows 10-laptops óf –tablets gebruiken; net wat het beste past bij de school en de leerlingen. Hoe je slim werkt met al deze hulpmiddelen leer je in de workshop Windows in de Klas. Lees meer over Windows 10 in het onderwijs of bekijk deze video over de waarde van Windows 10 voor basisschool Klinkers.

Windows 10 in het onderwijs
Office 365 in Educatie: vertrouwd en flexibel

Office 365 in Educatie: vertrouwd en flexibel

Met Office 365 werk je flexibeler dan ooit, maar wel vanuit vertrouwde programma’s. Doordat Office 365 werkt met de kracht van de cloud kunnen onderwijsprofessionals, leerlingen en studenten op school of vanuit huis altijd en met ieder apparaat beschikken over hun materiaal. Op afstand of bij elkaar. Online en offline. Lees meer over de mogelijkheden van Office 365 in Educatie of bekijk deze video over de waarde van Office 365 voor basisschool Klinkers.

Kinect in het onderwijs

Werken met technologie betekent niet meer per definitie stil zitten achter een scherm. Met Kinect gebruik je je hele lichaam om op het scherm dingen te laten gebeuren. Kinect maakt het echt mogelijk om op een andere manier les te geven en meerdere zintuigen aan te spreken. Lees meer over de mogelijkheden van Kinect in het onderwijs.

Kinect in het onderwijs
ICT Management

ICT Management

Communiceren en samenwerken via sociale netwerken, werken in de cloud, werken op afstand en slim omgaan met de enorme hoeveelheid data waar de onderwijsinstelling mee te maken krijgt; hoe manage je dat goed? Hoe zorg je ervoor dat ICT-projecten het juiste resultaat bereiken? Vind hier interessante kennisdocumenten over al deze onderwerpen.

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven