• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief
Microsoft

Microsoft

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.

Om talent in Nederland te blijven ontwikkelen, is het noodzakelijk dat kinderen 21st Century Skills beheersen. Het maken van gezamenlijke producten, zelf bepalen hoe je je werk uitvoert, informatie op waarde kunnen schatten, zelf verantwoordelijkheid nemen voor eigen voortgang, zijn voorbeelden van deze vaardigheden.

Verbondenheid stimuleert zelfredzaamheid
Technologie heeft ervoor gezorgd dat in amper vijftien jaar tijd een wereld is ontstaan waarin we op elk moment, waar we ook zijn, met alles en iedereen verbonden kunnen zijn. Mensen die verbonden zijn met de digitale wereld zijn in staat om zelfstandig overal te komen, overal te zoeken, te vinden en te leren van anderen. Meer en meer bedrijven vragen diezelfde zelfstandigheid ook van nieuwe werknemers. Zelfredzaamheid in verbondenheid: het is een van de belangrijkste eisen van de nieuwe tijd. Het onderwijs, als leverancier van nieuwe generaties werknemers, vervult daarom een sleutelrol in het stimuleren hiervan.

Gepersonaliseerd leren als drijver
Gepersonaliseerd leren heeft en is de toekomst. Kinderen moeten door onderwijs worden voorbereid op de eisen van de wereld van morgen. Dit streven wordt makkelijker bereikt door rekening te houden met het feit dat de beste manier van leren voor ieder kind anders is. Technologie kan hierbij helpen. Microsoft gaat graag met scholen in dialoog over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.

Bezoek hier de website van Microsoft in het Onderwijs Internationaal.

Bezoek ook eens de website van Microsoft.

Expert: Martin Vliem

Functie:ICT Infrastructure & Security Architect Bedrijf:Microsoft
Profiel:

Martin Vliem (CISSP, CISA) begon zijn carrière als universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Twente. Vervolgens is hij internationaal als architect en specialist betrokken geweest bij grootschalige projecten gericht Data Center en Security infrastructuren. In zijn rol voor Microsoft helpt Martin klanten uit de grootzakelijke markt bij het vertalen van een divers spectrum van infrastructurele uitdagingen naar verschillende Data Center en Cloud oplossingen.


Martin Vliem
 

Expert: Pieter Wigleven

Functie:Windows Technical SpecialistBedrijf:Microsoft
Profiel:

Windows Technical Solutions Professional (TechSales) at Microsoft. Part of a team of specialized technical resources that supports Microsoft Field sales teams in large sales and most complex deployments of Windows 10.


Pieter Wigleven
 

Expert: Dirk van Oudvorst

Functie:Teacher Engagement Manager bij MicrosoftBedrijf:Onafhankelijk ICT-advies
Profiel:

Dirk van Oudvorst is Teacher Engagement Manager bij Microsoft: "At Microsoft, we’ve always believed in the power of education to change the world and our mission is to empower students and teachers to achieve more. "


Dirk van Oudvorst
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven