• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Windows in de Klas

Microsoft organiseert in samenwerking met partners de workshop Windows in de Klas om leraren te inspireren om technologie didactisch te gebruiken in de les. Deze workshop is bedoeld voor maximaal twintig deelnemers. Lees hieronder meer over de aanleiding, de doelstellingen en de opzet van deze workshop, of laat direct je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De aanleiding voor de Windows in de Klas workshop

Door technologische ontwikkelingen verandert onze maatschappij in economisch en sociaal opzicht. Dit heeft een grote invloed op de werkomgeving van de leraar en de leerling. Deze workshop helpt leraren om de praktische toevoegingen van technologie en tools in de les beter te leren begrijpen.

Er worden tegenwoordig andere eisen gesteld aan het onderwijs en er komen andere vragen op:

  • Leraren en leerlingen hebben steeds meer te maken met de 21st Century Skills. Hoe laat je deze terugkomen in het onderwijs?
  • De klassen worden groter, maar de roep om maatwerk ook. Hoe krijg je dat voor elkaar?
  • Tijd- en plaats onafhankelijk leren wordt steeds beter mogelijk. Hoe organiseer je dat?

Om te voldoen aan eisen van deze tijd zijn er meer en meer middelen beschikbaar én noodzakelijk voor leraren om hun didactische doelen te kunnen bereiken. Intensief, inventief en efficiënt inzetten van ICT-toepassingen in de klas is hier een onderdeel van. Maar technologie is uiteraard geen doel op zichzelf. Het is slechts een middel om het onderwijs aan te laten sluiten bij de vaardigheden die gevraagd worden van burgers van de 21e eeuw. Naast de inzet van nieuwe technologie, of concepten als gepersonaliseerd leren door een één-op-één-leerprogramma, is er al heel veel aanwezig op de gemiddelde school, bijvoorbeeld Windows of Office-pakketten. Slimme inzet van deze software in de praktijk kan een belangrijke meerwaarde bieden; eenvoudige en mooie toepassingen die binnen handbereik en direct toepasbaar in de les zijn.

De workshop Windows in de Klas is ontwikkeld om je kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs. Bovendien ontdek je de vele Microsoft-producten en -technologieën, waarmee leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen.

De aanleiding voor de Windows in de Klas workshop
Doelstellingen Windows in de Klas workshop

Doelstellingen Windows in de Klas workshop

De workshop heeft de volgende doelstellingen:

  • Je leert werken met de Windows 10-omgeving en ontdekt de mogelijkheden die Windows-tablets bieden.
  • Je ervaart de didactische meerwaarde van de meest gebruikte programma’s in het onderwijs, zoals Office 365.
  • Je krijgt inzicht in innovatieve lesmethoden en de ICT-innovaties.

Opzet Windows in de Klas workshop

De workshop Windows in de Klas bestaat uit twee onderdelen. In 1,5 tot 2 uur tijd word je geïnspireerd, krijg je relevante informatie en demo’s en kan je kort oefenen met de programma’s. De opzet wordt naar behoefte aangepast. De aanwezigheid van Windows-tablets wordt door onze partners verzorgd en zij komen ook langs tijdens de workshop.

Deel 1: Presentatie
Het eerste deel van de sessie gaat over de veranderingen in de samenleving waardoor nu andere eisen gesteld worden aan de leerlingen dan voorheen. Zo wordt er stilgestaan bij de innovatieve lesmethoden en de vaardigheden die verwacht worden in deze samenleving (21st Century Skills) en welke impact dit heeft op het lesgeven. Daarnaast zoomen we in op de visie op gepersonaliseerd leren, één-op-één-computing en de verschillende technologische innovaties in het onderwijs.

Deel 2: Demo & Doen
In het tweede deel bespreken en demonstreren we hoe de ‘nieuwe’ vaardigheden ontwikkeld kunnen worden in de onderwijspraktijk met behulp van Microsoft-technologie zoals OneNote en Excel. Tijdens de demonstratie van de verschillende tools en de gekozen Microsoft-toepassingen word je aangemoedigd dit tegelijkertijd zelf uit te proberen op de nieuwste Windows 8.1-devices. Uitgangspunt is dat het simpel, toepasbaar en relevant is voor de onderwijspraktijk.

Ben je geïnteresseerd in een workshop Windows in de Klas? Laat dan hier je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Opzet Windows in de Klas workshop
Hoe ervaren leraren en partners Windows in de Klas?

Hoe ervaren leraren en partners Windows in de Klas?

Verschillende leraren maakten al kennis met de workshop Windows in de Klas. Lees hier hun verhalen. Microsoft werkt voor de workshop Windows in de Klas samen met verschillende partners. Lees hier wat hun ervaringen zijn.

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven

Windows in de Klas workshops worden mede mogelijk gemaakt door:

Actacom Edutrainers Innofun Skool Station Switch Volution