• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

EDUCATIEVE WINDOWS-APPS & -TOOLS

Er is tegenwoordig veel mogelijk in de klas met Windows-apps en tools. Ze maken het onderwijs voor jou en je leerlingen of studenten niet alleen leuker en uitdagender, maar ze bieden je ook nieuwe werkvormen en didactische mogelijkheden. Denk aan apps om op een andere manier samen te werken. Tools waarmee je leerlingen heel gemakkelijk steengoede presentaties maken. Of apps die het reken- of taalonderwijs ondersteunen. Je vindt ze in de Windows store en op onze sites.

Educatieve Windows-apps Nederland

In de Nederlandse Windows store van Microsoft vind je talloze Nederlandstalige apps, waaronder vele educatieve apps. Van apps voor de jongste leerlingen tot apps voor studenten, maar ook apps voor jezelf als leraar. Bijvoorbeeld voor goed klassenmanagement. Neem een kijkje in de Windows store voor een compleet overzicht.

Educatieve Windows-apps Nederland
Educatieve Windows-apps internationaal

Educatieve Windows-apps internationaal

Naast de Nederlandse Windows-apps zijn er ook internationale educatieve apps die interessant voor je kunnen zijn. In de internationale Windows store vind je de meest populaire internationale educatieve apps. En neem ook eens een kijkje op de site van Microsoft Educator Network voor een aantal interessante internationale Windows-apps en vind hier leeractiviteiten van leraren over de hele wereld.

Educatieve Windows-tools

Naast apps zijn er ook ICT-tools om je lessen te verrijken, tools die het jou makkelijker maken om technologie de klas in te brengen of die jouw onderwijsproces ondersteunen. Van Bing, de zoekmachine voor educatief materiaal, tot een programma voor Engelse lessen, of een tool dat helpt met lesplannen maken in Word. Voor een overzicht van onze gratis educatieve tools kun je terecht op het Microsoft Educator Network. Of zoek geschikte tools via de Onderwijs en Innovatie Tool ‘Doe IT!’.

Educatieve apps en tools

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven