• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Klantverhalen

Hoe zetten andere onderwijsinstellingen technologie in om hun onderwijs te verbeteren? Wat levert het hen op en waar liepen ze tegenaan? Op deze pagina vind je verhalen van scholen die al een slag hebben gemaakt. Lees hier verhalen van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO of bekijk de filmpjes van een aantal voorlopers en gebruik de ervaringen die zij hebben opgedaan in jouw eigen praktijk. Daarnaast vind je internationale klant verhalen over Microsoft producten hier.

 
 • Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365 Office 365 De wereld waarin we leven verandert continu. Leerlingen, docenten en medewerkers willen altijd en overal veilig toegang hebben tot informatie, documenten, applicaties en andere personen om mee te kunnen samenwerken. Het liefst op ieder device en binnen enkele kliks. Dit geldt ook voor het onderwijs dat wordt gegeven, waarbij de rol van het internet als content aanbieder groter en groter wordt. Het onderwijs dat wordt gegeven moet uitdagend zijn en goed passen bij de belevingswereld van de nieuwe leerling. De zogenaamde -Z- en Alpha generatie. Om deze stap definitief te maken, heeft het Pallas Athene College besloten DigiPlein365 als de online leer- en werkplek in te zetten.

  Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365

  De wereld waarin we leven verandert continu. Leerlingen, docenten en medewerkers willen altijd en overal veilig toegang hebben tot informatie, documenten, applicaties en andere personen om mee te kunnen samenwerken. Het liefst op ieder device en binnen enkele kliks. Dit geldt ook voor het onderwijs dat wordt gegeven, waarbij de rol van het internet als content aanbieder groter en groter wordt. Het onderwijs dat wordt gegeven moet uitdagend zijn en goed passen bij de belevingswereld van de nieuwe leerling. De zogenaamde -Z- en Alpha generatie. Om deze stap definitief te maken, heeft het Pallas Athene College besloten DigiPlein365 als de online leer- en werkplek in te zetten.
  Meer informatie

  Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365
   
 • Nova College: afmelden met telefoon of tablet ICT Projectaanpak en Implementaties Informatiemanager Rob Smit: “We wilden studenten de mogelijkheid bieden om zichzelf met een mobiele telefoon of tablet te kunnen afmelden. Daarmee zouden we de receptie van onze school tijdens piekmomenten flink kunnen ontlasten. Voor studenten zou het ook een stuk makkelijker worden: niet meer in de wacht gezet worden, maar direct je afwezigheidsmelding doorgeven. We gingen op zoek naar een geschikte partij die een webpagina of App zou kunnen ontwikkelen. Eenmaal bij Ask Roger! aan tafel konden we al onze vragen kwijt en bespraken we rechtstreeks met de programmeurs hoe zij dit product konden maken.”
  Nova College: afmelden met telefoon of tablet

  Nova College: afmelden met telefoon of tablet

  Informatiemanager Rob Smit: “We wilden studenten de mogelijkheid bieden om zichzelf met een mobiele telefoon of tablet te kunnen afmelden. Daarmee zouden we de receptie van onze school tijdens piekmomenten flink kunnen ontlasten. Voor studenten zou het ook een stuk makkelijker worden: niet meer in de wacht gezet worden, maar direct je afwezigheidsmelding doorgeven. We gingen op zoek naar een geschikte partij die een webpagina of App zou kunnen ontwikkelen. Eenmaal bij Ask Roger! aan tafel konden we al onze vragen kwijt en bespraken we rechtstreeks met de programmeurs hoe zij dit product konden maken.”
  Meer informatie

   
 • Het Amadeus Lyceum: communicatiemiddelen optimaal benutten ICT Projectaanpak en Implementaties Felix Maseland, hoofd bedrijfsvoering: “We hadden een probleem met de telefooncentrale dat door Ask Roger! in no time opgelost kon worden. Doorpratend werd duidelijk dat het niet zozeer over telefonie maar eigenlijk meer over communicatie ging. Kennisoverdracht en onderling contact tussen docenten en leerlingen, docenten en ouders en docenten onderling kun je slimmer tot stand brengen met de huidige, bewezen technologie. Onderwijs kan zo innovatiever en moderner ingericht worden. Daarom moeten we onze communicatiemiddelen optimaal benutten.”

  Het Amadeus Lyceum: communicatiemiddelen optimaal benutten

  Felix Maseland, hoofd bedrijfsvoering: “We hadden een probleem met de telefooncentrale dat door Ask Roger! in no time opgelost kon worden. Doorpratend werd duidelijk dat het niet zozeer over telefonie maar eigenlijk meer over communicatie ging. Kennisoverdracht en onderling contact tussen docenten en leerlingen, docenten en ouders en docenten onderling kun je slimmer tot stand brengen met de huidige, bewezen technologie. Onderwijs kan zo innovatiever en moderner ingericht worden. Daarom moeten we onze communicatiemiddelen optimaal benutten.”
  Meer informatie

  Het Amadeus Lyceum: communicatiemiddelen optimaal benutten
   
 • Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune ICT Projectaanpak en Implementaties Digitalisering is in het onderwijs erg belangrijk. Calvijn Juliana in Rotterdam innoveert continu om de leerlingen de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Deze praktijkcase gaat dieper in op de uitdaging, oplossing, voordelen en kostenbesparing bij de implementatie van Microsoft Intune. Bekijk de video en lees de praktijkcase hier.
  Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune

  Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune

  Digitalisering is in het onderwijs erg belangrijk. Calvijn Juliana in Rotterdam innoveert continu om de leerlingen de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Deze praktijkcase gaat dieper in op de uitdaging, oplossing, voordelen en kostenbesparing bij de implementatie van Microsoft Intune. Bekijk de video en lees de praktijkcase hier.
  Meer informatie

   
 • Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365 Office 365 KPN en de Hogeschool van Amsterdam kregen in de categorie Onderzoeken een Educatie Partner Award. Ze hebben deze award gekregen voor het digitale samenwerkingsplatform dat deze twee partijen ontwikkelden met behulp van Office 365. Studenten en docenten van verschillende onderwijsinstellingen maakte gebruik van dit platform om samen met het bedrijfsleven te werken aan onderzoeksprojecten. Bekijk de video en leer meer over dit project.

  Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365

  KPN en de Hogeschool van Amsterdam kregen in de categorie Onderzoeken een Educatie Partner Award. Ze hebben deze award gekregen voor het digitale samenwerkingsplatform dat deze twee partijen ontwikkelden met behulp van Office 365. Studenten en docenten van verschillende onderwijsinstellingen maakte gebruik van dit platform om samen met het bedrijfsleven te werken aan onderzoeksprojecten. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Meer informatie

  Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365
   
 • Verbetering van het stagemanagement bij Windesheim ICT Projectaanpak en Implementaties In de categorie Organiseren hebben Winvision en Windesheim een award gekregen voor het verbeteren van het stagemanagement van de hogeschool. Dynamics CRM is ingezet om beter inzicht te krijgen in de stages die studenten, van verschillende opleidingen, binnen de onderwijsinstelling lopen. Medewerkers van Windesheim zijn nu minder tijd kwijt aan administratieve handelingen waardoor studenten een betere begeleiding krijgen. Daarnaast kunnen we het serviceniveau verhogen. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Verbetering van het stagemanagement bij Windesheim

  Verbetering van het stagemanagement bij Windesheim

  In de categorie Organiseren hebben Winvision en Windesheim een award gekregen voor het verbeteren van het stagemanagement van de hogeschool. Dynamics CRM is ingezet om beter inzicht te krijgen in de stages die studenten, van verschillende opleidingen, binnen de onderwijsinstelling lopen. Medewerkers van Windesheim zijn nu minder tijd kwijt aan administratieve handelingen waardoor studenten een betere begeleiding krijgen. Daarnaast kunnen we het serviceniveau verhogen. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Meer informatie

   
 • Het Nova College: Afwezigheidsmelding draagt bij aan efficiëntie Mobiliteit ICT oplossingen moeten de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Bij Het Nova College vonden ziek- en afwezigheidsmeldingen telefonisch plaats waardoor de schoolreceptie tijdens piekmomenten vaak overbelast raakte. De school wilde de student de mogelijkheid bieden om zichzelf vanaf een mobiele telefoon absent te melden.

  Het Nova College: Afwezigheidsmelding draagt bij aan efficiëntie

  ICT oplossingen moeten de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Bij Het Nova College vonden ziek- en afwezigheidsmeldingen telefonisch plaats waardoor de schoolreceptie tijdens piekmomenten vaak overbelast raakte. De school wilde de student de mogelijkheid bieden om zichzelf vanaf een mobiele telefoon absent te melden.
  Meer informatie

  Het Nova College: Afwezigheidsmelding draagt bij aan efficiëntie
   
 • ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution Office 365 Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.
  ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

  ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

  Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.
  Meer informatie

   
 • Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business Office 365 Het onderwijs is aan het veranderen. Nieuwe leermethodes vragen om nieuwe technologieën. Bovendien worden ouders en leerlingen steeds kritischer. Slimme communicatiesystemen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zo koos het Oosterlicht College bijvoorbeeld voor Skype for Business.

  Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business

  Het onderwijs is aan het veranderen. Nieuwe leermethodes vragen om nieuwe technologieën. Bovendien worden ouders en leerlingen steeds kritischer. Slimme communicatiesystemen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zo koos het Oosterlicht College bijvoorbeeld voor Skype for Business.
  Meer informatie

  Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business
   
 • Onderwijs in de digitale wereld bij Limes praktijkonderwijs Windows Microsoft ondersteunt met het Innovative Schools Project scholen (PO én VO) die zich richten op nieuwe vormen van leren in samenhang met nieuwe (ICT-) leermiddelen. Elk jaar worden wereldwijd scholen geselecteerd om Innovative School te worden. In Nederland hebben op dit moment een aantal scholen deze status. Bekijk hier wat Limes Praktijkonderwijs uit Katwijk doet als Innovative School of download de onepage referentie.
  Onderwijs in de digitale wereld bij Limes praktijkonderwijs

  Onderwijs in de digitale wereld bij Limes praktijkonderwijs

  Microsoft ondersteunt met het Innovative Schools Project scholen (PO én VO) die zich richten op nieuwe vormen van leren in samenhang met nieuwe (ICT-) leermiddelen. Elk jaar worden wereldwijd scholen geselecteerd om Innovative School te worden. In Nederland hebben op dit moment een aantal scholen deze status. Bekijk hier wat Limes Praktijkonderwijs uit Katwijk doet als Innovative School of download de onepage referentie.
  Meer informatie

   
 • Het Zernike College op ontdekkingsreis naar de Cloud Cloud Het Zernike College is koploper op ICT-gebied. De school, de docenten en de leerlingen kunnen niet meer zonder digitale techniek, Ver doorgevoerde ICT maakt de school beter, maar ook kwetsbaar. Om die afhankelijkheid van ICT te verkleinen, betrekt het Zernike College zoveel mogelijk ICT-voorzieningen vanuit de cloud. Ook voor e-mail en opslag.

  Het Zernike College op ontdekkingsreis naar de Cloud

  Het Zernike College is koploper op ICT-gebied. De school, de docenten en de leerlingen kunnen niet meer zonder digitale techniek, Ver doorgevoerde ICT maakt de school beter, maar ook kwetsbaar. Om die afhankelijkheid van ICT te verkleinen, betrekt het Zernike College zoveel mogelijk ICT-voorzieningen vanuit de cloud. Ook voor e-mail en opslag.
  Meer informatie

  Het Zernike College op ontdekkingsreis naar de Cloud
   
 • E-mail van Microsoft's Live@edu als basis voor interne communicatie Sociale Netwerken Het Corderius College (Corderius) is overgestapt op e-mail van Microsoft’s Live@edu voor de communicatie tussen docenten, leerlingen en medewerkers. Later komt daar Skydrive bij. Een hele operatie. Wat ging goed en wat kon beter?
  E-mail van Microsoft's Live@edu als basis voor interne communicatie

  E-mail van Microsoft's Live@edu als basis voor interne communicatie

  Het Corderius College (Corderius) is overgestapt op e-mail van Microsoft’s Live@edu voor de communicatie tussen docenten, leerlingen en medewerkers. Later komt daar Skydrive bij. Een hele operatie. Wat ging goed en wat kon beter?
  Meer informatie

   
 • SGRvN stapt over op Sharepoint Online Sociale Netwerken De scholengroep Rijk van Nijmegen is een groep bestaande uit vier scholen voor het voortgezet onderwijs. Zij hebben hun kennis en kunde gebundeld op het gebied van leerlingenzorg en onderwijs. De SGRvN zet zich in voor toekomstgericht onderwijs en gezamenlijk hebben de vier scholen gekozen voor Office 365 en Sharepoint Online. In het dossier van SGRvN vindt u documenten die kunnen dienen als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Office 365

  SGRvN stapt over op Sharepoint Online

  De scholengroep Rijk van Nijmegen is een groep bestaande uit vier scholen voor het voortgezet onderwijs. Zij hebben hun kennis en kunde gebundeld op het gebied van leerlingenzorg en onderwijs. De SGRvN zet zich in voor toekomstgericht onderwijs en gezamenlijk hebben de vier scholen gekozen voor Office 365 en Sharepoint Online. In het dossier van SGRvN vindt u documenten die kunnen dienen als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Office 365
  Meer informatie

  SGRvN stapt over op Sharepoint Online
   
 • Twents Carmel College kiest voor Office 365 Office 365 Het Carmel College in Twente gaat naar de cloud! Theo IJland vertelt over de voordelen die Office365 for Education hen brengt en zal gaan brengen.
  Twents Carmel College kiest voor Office 365

  Twents Carmel College kiest voor Office 365

  Het Carmel College in Twente gaat naar de cloud! Theo IJland vertelt over de voordelen die Office365 for Education hen brengt en zal gaan brengen.
  Meer informatie

   
 • Waarom kiezen voor Office 365 for Education? Office 365 In deze compilatievideo spreken twee onderwijsinstellingen, het Twents Carmel College en het ROC Amsterdam, over hun keuze voor Office 365. Ze delen hun overwegingen, ervaringen en de door hen beoogde voordelen.

  Waarom kiezen voor Office 365 for Education?

  In deze compilatievideo spreken twee onderwijsinstellingen, het Twents Carmel College en het ROC Amsterdam, over hun keuze voor Office 365. Ze delen hun overwegingen, ervaringen en de door hen beoogde voordelen.
  Meer informatie

  Waarom kiezen voor Office 365 for Education?
   
 • Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan Office 365 Deltion College is een grote en vooruitstrevende ROC instelling in Zwolle met dag- en avondonderwijs. De school geeft les in de modernste technieken en wil zelf ook graag voorop lopen met technologie. Daarom heeft het ROC altijd de laatste Microsoft technologie in huis.
  Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan

  Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan

  Deltion College is een grote en vooruitstrevende ROC instelling in Zwolle met dag- en avondonderwijs. De school geeft les in de modernste technieken en wil zelf ook graag voorop lopen met technologie. Daarom heeft het ROC altijd de laatste Microsoft technologie in huis.
  Meer informatie

   
 • GLR is in control met Microsoft SCCM 2012 Office 365 Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om media, design, communicatie en technologie. Zo’n 4000 mensen volgen hun opleiding bij het GLR: Vmbo, Mbo en cursussen. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct vertalen kunnen worden in het onderwijs.

  GLR is in control met Microsoft SCCM 2012

  Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om media, design, communicatie en technologie. Zo’n 4000 mensen volgen hun opleiding bij het GLR: Vmbo, Mbo en cursussen. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct vertalen kunnen worden in het onderwijs.
  Meer informatie

  GLR is in control met Microsoft SCCM 2012
   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven