• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Klantverhalen

Hoe zetten andere onderwijsinstellingen technologie in om hun onderwijs te verbeteren? Wat levert het hen op en waar liepen ze tegenaan? Op deze pagina vind je verhalen van scholen die al een slag hebben gemaakt. Lees hier verhalen van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO of bekijk de filmpjes van een aantal voorlopers en gebruik de ervaringen die zij hebben opgedaan in jouw eigen praktijk. Daarnaast vind je internationale klant verhalen over Microsoft producten hier.

 
 • ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG ICT Projectaanpak en Implementaties Kijk mee met het VCOG uit Groningen. De VCOG is het schoolbestuur van de tien christelijke basisscholen in de stad Groningen en Hoogkerk. SPEYK heeft haar bijdrage geleverd in het advies en de implementatie van Office 365.

  ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG

  Kijk mee met het VCOG uit Groningen. De VCOG is het schoolbestuur van de tien christelijke basisscholen in de stad Groningen en Hoogkerk. SPEYK heeft haar bijdrage geleverd in het advies en de implementatie van Office 365.
  Meer informatie

  ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG
   
 • Suzy gaat vanuit China in Hilversum naar school dankzij de Surface Pro 2 en Skype Windows Suzy leeft met haar ouders in een afgelegen provincie in China. Toch gaat ze in Hilversum naar school, dankzij Skype op een Surface Pro 2. Er zijn zelfs echte vriendschappen ontstaan, al hebben haar klasgenoten haar nog nooit in het echt gezien. Dankzij de Surface Pro 2 kan ze zelfs in de pauze mee naar het schoolplein om te spelen met haar vrienden. In 2015 is Suzy van Mei tot Augustus weer in Nederland om voor de eerste keer kennis te maken met haar Skype/Surface klasgenoten.
  Suzy gaat vanuit China in Hilversum naar school dankzij de Surface Pro 2 en Skype

  Suzy gaat vanuit China in Hilversum naar school dankzij de Surface Pro 2 en Skype

  Suzy leeft met haar ouders in een afgelegen provincie in China. Toch gaat ze in Hilversum naar school, dankzij Skype op een Surface Pro 2. Er zijn zelfs echte vriendschappen ontstaan, al hebben haar klasgenoten haar nog nooit in het echt gezien. Dankzij de Surface Pro 2 kan ze zelfs in de pauze mee naar het schoolplein om te spelen met haar vrienden. In 2015 is Suzy van Mei tot Augustus weer in Nederland om voor de eerste keer kennis te maken met haar Skype/Surface klasgenoten.
  Meer informatie

   
 • Innovative school basisschool Klinkers ICT Projectaanpak en Implementaties Angela Horsten - directeur van de basisschool Klinkers - en haar team vertellen in deze video over innovatie en vernieuwingen met betrekking tot onderwijs en technologie binnen hun school.

  Innovative school basisschool Klinkers

  Angela Horsten - directeur van de basisschool Klinkers - en haar team vertellen in deze video over innovatie en vernieuwingen met betrekking tot onderwijs en technologie binnen hun school.
  Meer informatie

  Innovative school basisschool Klinkers
   
 • Movare stapt over naar de Cloud Cloud Onderwijsstichting MOVARE heeft een duidelijke ICT-strategie, die is te vangen in de begrippen ‘standaardisatie’, ‘flexibiliteit’ en ‘stabiliteit’. Dit zijn ook precies de beloften van cloud computing en Software-as-a-Service. Geen wonder dat MOVARE cloud-ontwikkelingen op de voet volgt en zich heeft aangemeld voor een pilot-project met Live@edu. “Ieder kind krijgt bij ons gelijke kansen, ook in ICT. Daarom hebben we bewust meegedaan met de Live@edu pilot voor e-mail in de cloud. Dankzij e-mail, chat en Skydrive wordt de communicatie tussen school en leerlingen, maar ook tussen school en ouders versterkt.
  Movare stapt over naar de Cloud

  Movare stapt over naar de Cloud

  Onderwijsstichting MOVARE heeft een duidelijke ICT-strategie, die is te vangen in de begrippen ‘standaardisatie’, ‘flexibiliteit’ en ‘stabiliteit’. Dit zijn ook precies de beloften van cloud computing en Software-as-a-Service. Geen wonder dat MOVARE cloud-ontwikkelingen op de voet volgt en zich heeft aangemeld voor een pilot-project met Live@edu. “Ieder kind krijgt bij ons gelijke kansen, ook in ICT. Daarom hebben we bewust meegedaan met de Live@edu pilot voor e-mail in de cloud. Dankzij e-mail, chat en Skydrive wordt de communicatie tussen school en leerlingen, maar ook tussen school en ouders versterkt.
  Meer informatie

   
 • QliQ raakt de grenzen van virtualisatie Cloud Scholen willen zoveel mogelijk besparen op hun ICT. Als het sneller en makkelijker kan om nieuwe software te installeren, zal elke instelling daar profijt van hebben. QliQ heeft een pilot uitgevoerd, met een verdeelde uitkomst.In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP)

  QliQ raakt de grenzen van virtualisatie

  Scholen willen zoveel mogelijk besparen op hun ICT. Als het sneller en makkelijker kan om nieuwe software te installeren, zal elke instelling daar profijt van hebben. QliQ heeft een pilot uitgevoerd, met een verdeelde uitkomst.In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP)
  Meer informatie

  QliQ raakt de grenzen van virtualisatie
   
 • Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen bij BOOR Cloud Goed onderwijs is wezenlijk voor Rotterdam, wil de stad kunnen blijven concurreren in een geglobaliseerde wereld. Gemakkelijk kennis delen en goed samenwerken binnen en tussen scholen gaan helpen de onderwijsprestaties op een hoger plan te brengen. Stichting BOOR zet daar innovatieve ICT voor in en haalt die uit de cloud. De eerste proeven met BPOS zijn gestart.
  Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen bij BOOR

  Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen bij BOOR

  Goed onderwijs is wezenlijk voor Rotterdam, wil de stad kunnen blijven concurreren in een geglobaliseerde wereld. Gemakkelijk kennis delen en goed samenwerken binnen en tussen scholen gaan helpen de onderwijsprestaties op een hoger plan te brengen. Stichting BOOR zet daar innovatieve ICT voor in en haalt die uit de cloud. De eerste proeven met BPOS zijn gestart.
  Meer informatie

   
 • Interne communicatie in innovatieve vormen Sociale Netwerken Stichting Primo (12 scholen; 3500 leerlingen; bijna 300 fte) was er vroeg bij met het gebruik van SharePoint Online en Exchange Online voor de interne communicatie met de directies van de aangesloten scholen. Na een eerste verkenning in 2009 heeft zij het afgelopen jaar verdere invulling gegeven op basis van SharePoint als managed service. Belangrijkste doelen zijn om het kennisdelen binnen het management en de aangesloten scholen verder te bevorderen en over een efficiënt document beheer systeem te beschikken. Als alles achter de rug is, verwacht Primo de nodige voordelen te realiseren op het gebied van efficiency, kwaliteit en kosten.

  Interne communicatie in innovatieve vormen

  Stichting Primo (12 scholen; 3500 leerlingen; bijna 300 fte) was er vroeg bij met het gebruik van SharePoint Online en Exchange Online voor de interne communicatie met de directies van de aangesloten scholen. Na een eerste verkenning in 2009 heeft zij het afgelopen jaar verdere invulling gegeven op basis van SharePoint als managed service. Belangrijkste doelen zijn om het kennisdelen binnen het management en de aangesloten scholen verder te bevorderen en over een efficiënt document beheer systeem te beschikken. Als alles achter de rug is, verwacht Primo de nodige voordelen te realiseren op het gebied van efficiency, kwaliteit en kosten.
  Meer informatie

  Interne communicatie in innovatieve vormen
   
 • Ervaringen leraren met Windows in de Klas Windows Verschillende leraren maakten al kennis met de workshop Windows in de Klas. Lees hier de verhalen van Clarence van den Boom-Vijverberg over haar eerste kennismaking met de Windows in de Klas workshop en John van Bakel en zijn verwachtingen over het werken met een Windows 8-tablet in de klas.
  Ervaringen leraren met Windows in de Klas

  Ervaringen leraren met Windows in de Klas

  Verschillende leraren maakten al kennis met de workshop Windows in de Klas. Lees hier de verhalen van Clarence van den Boom-Vijverberg over haar eerste kennismaking met de Windows in de Klas workshop en John van Bakel en zijn verwachtingen over het werken met een Windows 8-tablet in de klas.
  Meer informatie

   
 • Onderzoekspilot met Windows 8-tablets Windows Basisscholen willen graag starten met tablets, maar weten vaak niet welke te kiezen en waarom. Drie pilotscholen onderzochten de effecten van het gebruik van de Windows 8 Pro-tablets op leerkrachten en leerlingen. Op de Oostwijzer in Zoetermeer, PCBS De Paasberg in Oosterbeek en BS Rivierenwijk in Deventer werkten de hele groep met de tablet aan een bepaald didactisch doel, als het automatiseren van de tafels, het vergroten van de woordenschat, zelfstandig werken of spelling. Schoolleiders, leerkrachten en leerlingen vertellen over hun ervaringen.

  Onderzoekspilot met Windows 8-tablets

  Basisscholen willen graag starten met tablets, maar weten vaak niet welke te kiezen en waarom. Drie pilotscholen onderzochten de effecten van het gebruik van de Windows 8 Pro-tablets op leerkrachten en leerlingen. Op de Oostwijzer in Zoetermeer, PCBS De Paasberg in Oosterbeek en BS Rivierenwijk in Deventer werkten de hele groep met de tablet aan een bepaald didactisch doel, als het automatiseren van de tafels, het vergroten van de woordenschat, zelfstandig werken of spelling. Schoolleiders, leerkrachten en leerlingen vertellen over hun ervaringen.
  Meer informatie

  Onderzoekspilot met Windows 8-tablets
   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven