• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Klantverhalen

Hoe zetten andere onderwijsinstellingen technologie in om hun onderwijs te verbeteren? Wat levert het hen op en waar liepen ze tegenaan? Op deze pagina vind je verhalen van scholen die al een slag hebben gemaakt. Lees hier verhalen van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO of bekijk de filmpjes van een aantal voorlopers en gebruik de ervaringen die zij hebben opgedaan in jouw eigen praktijk. Daarnaast vind je internationale klant verhalen over Microsoft producten hier.

 
 • Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365 Office 365 De wereld waarin we leven verandert continu. Leerlingen, docenten en medewerkers willen altijd en overal veilig toegang hebben tot informatie, documenten, applicaties en andere personen om mee te kunnen samenwerken. Het liefst op ieder device en binnen enkele kliks. Dit geldt ook voor het onderwijs dat wordt gegeven, waarbij de rol van het internet als content aanbieder groter en groter wordt. Het onderwijs dat wordt gegeven moet uitdagend zijn en goed passen bij de belevingswereld van de nieuwe leerling. De zogenaamde -Z- en Alpha generatie. Om deze stap definitief te maken, heeft het Pallas Athene College besloten DigiPlein365 als de online leer- en werkplek in te zetten.

  Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365

  De wereld waarin we leven verandert continu. Leerlingen, docenten en medewerkers willen altijd en overal veilig toegang hebben tot informatie, documenten, applicaties en andere personen om mee te kunnen samenwerken. Het liefst op ieder device en binnen enkele kliks. Dit geldt ook voor het onderwijs dat wordt gegeven, waarbij de rol van het internet als content aanbieder groter en groter wordt. Het onderwijs dat wordt gegeven moet uitdagend zijn en goed passen bij de belevingswereld van de nieuwe leerling. De zogenaamde -Z- en Alpha generatie. Om deze stap definitief te maken, heeft het Pallas Athene College besloten DigiPlein365 als de online leer- en werkplek in te zetten.
  Meer informatie

  Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365
   
 • ROC Rivor - Werkplek & Server beheer ICT Projectaanpak en Implementaties “ICT is van cruciaal belang voor ons onderwijs. Daarmee faciliteren we modern en studentgericht onderwijs. Continuïteit en betrouwbaarheid zijn daar sleutelwoorden bij. SPEYK voorziet hierin door een partnership van vertrouwen en ambitie voor het beste onderwijs.” Emile ter Horst, Hoofd Stafdienst Onderwijs & Innovatie (ICT/IM).
  ROC Rivor - Werkplek & Server beheer

  ROC Rivor - Werkplek & Server beheer

  “ICT is van cruciaal belang voor ons onderwijs. Daarmee faciliteren we modern en studentgericht onderwijs. Continuïteit en betrouwbaarheid zijn daar sleutelwoorden bij. SPEYK voorziet hierin door een partnership van vertrouwen en ambitie voor het beste onderwijs.” Emile ter Horst, Hoofd Stafdienst Onderwijs & Innovatie (ICT/IM).
  Meer informatie

   
 • Nova College: afmelden met telefoon of tablet ICT Projectaanpak en Implementaties Informatiemanager Rob Smit: “We wilden studenten de mogelijkheid bieden om zichzelf met een mobiele telefoon of tablet te kunnen afmelden. Daarmee zouden we de receptie van onze school tijdens piekmomenten flink kunnen ontlasten. Voor studenten zou het ook een stuk makkelijker worden: niet meer in de wacht gezet worden, maar direct je afwezigheidsmelding doorgeven. We gingen op zoek naar een geschikte partij die een webpagina of App zou kunnen ontwikkelen. Eenmaal bij Ask Roger! aan tafel konden we al onze vragen kwijt en bespraken we rechtstreeks met de programmeurs hoe zij dit product konden maken.”

  Nova College: afmelden met telefoon of tablet

  Informatiemanager Rob Smit: “We wilden studenten de mogelijkheid bieden om zichzelf met een mobiele telefoon of tablet te kunnen afmelden. Daarmee zouden we de receptie van onze school tijdens piekmomenten flink kunnen ontlasten. Voor studenten zou het ook een stuk makkelijker worden: niet meer in de wacht gezet worden, maar direct je afwezigheidsmelding doorgeven. We gingen op zoek naar een geschikte partij die een webpagina of App zou kunnen ontwikkelen. Eenmaal bij Ask Roger! aan tafel konden we al onze vragen kwijt en bespraken we rechtstreeks met de programmeurs hoe zij dit product konden maken.”
  Meer informatie

  Nova College: afmelden met telefoon of tablet
   
 • Het Amadeus Lyceum: communicatiemiddelen optimaal benutten ICT Projectaanpak en Implementaties Felix Maseland, hoofd bedrijfsvoering: “We hadden een probleem met de telefooncentrale dat door Ask Roger! in no time opgelost kon worden. Doorpratend werd duidelijk dat het niet zozeer over telefonie maar eigenlijk meer over communicatie ging. Kennisoverdracht en onderling contact tussen docenten en leerlingen, docenten en ouders en docenten onderling kun je slimmer tot stand brengen met de huidige, bewezen technologie. Onderwijs kan zo innovatiever en moderner ingericht worden. Daarom moeten we onze communicatiemiddelen optimaal benutten.”
  Het Amadeus Lyceum: communicatiemiddelen optimaal benutten

  Het Amadeus Lyceum: communicatiemiddelen optimaal benutten

  Felix Maseland, hoofd bedrijfsvoering: “We hadden een probleem met de telefooncentrale dat door Ask Roger! in no time opgelost kon worden. Doorpratend werd duidelijk dat het niet zozeer over telefonie maar eigenlijk meer over communicatie ging. Kennisoverdracht en onderling contact tussen docenten en leerlingen, docenten en ouders en docenten onderling kun je slimmer tot stand brengen met de huidige, bewezen technologie. Onderwijs kan zo innovatiever en moderner ingericht worden. Daarom moeten we onze communicatiemiddelen optimaal benutten.”
  Meer informatie

   
 • Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune ICT Projectaanpak en Implementaties Digitalisering is in het onderwijs erg belangrijk. Calvijn Juliana in Rotterdam innoveert continu om de leerlingen de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Deze praktijkcase gaat dieper in op de uitdaging, oplossing, voordelen en kostenbesparing bij de implementatie van Microsoft Intune. Bekijk de video en lees de praktijkcase hier.

  Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune

  Digitalisering is in het onderwijs erg belangrijk. Calvijn Juliana in Rotterdam innoveert continu om de leerlingen de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Deze praktijkcase gaat dieper in op de uitdaging, oplossing, voordelen en kostenbesparing bij de implementatie van Microsoft Intune. Bekijk de video en lees de praktijkcase hier.
  Meer informatie

  Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune
   
 • ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG ICT Projectaanpak en Implementaties Kijk mee met het VCOG uit Groningen. De VCOG is het schoolbestuur van de tien christelijke basisscholen in de stad Groningen en Hoogkerk. SPEYK heeft haar bijdrage geleverd in het advies en de implementatie van Office 365.
  ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG

  ICT en onderwijs: Project tablets en Office bij VCOG

  Kijk mee met het VCOG uit Groningen. De VCOG is het schoolbestuur van de tien christelijke basisscholen in de stad Groningen en Hoogkerk. SPEYK heeft haar bijdrage geleverd in het advies en de implementatie van Office 365.
  Meer informatie

   
 • Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365 Office 365 KPN en de Hogeschool van Amsterdam kregen in de categorie Onderzoeken een Educatie Partner Award. Ze hebben deze award gekregen voor het digitale samenwerkingsplatform dat deze twee partijen ontwikkelden met behulp van Office 365. Studenten en docenten van verschillende onderwijsinstellingen maakte gebruik van dit platform om samen met het bedrijfsleven te werken aan onderzoeksprojecten. Bekijk de video en leer meer over dit project.

  Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365

  KPN en de Hogeschool van Amsterdam kregen in de categorie Onderzoeken een Educatie Partner Award. Ze hebben deze award gekregen voor het digitale samenwerkingsplatform dat deze twee partijen ontwikkelden met behulp van Office 365. Studenten en docenten van verschillende onderwijsinstellingen maakte gebruik van dit platform om samen met het bedrijfsleven te werken aan onderzoeksprojecten. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Meer informatie

  Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365
   
 • Verbetering van het stagemanagement bij Windesheim ICT Projectaanpak en Implementaties In de categorie Organiseren hebben Winvision en Windesheim een award gekregen voor het verbeteren van het stagemanagement van de hogeschool. Dynamics CRM is ingezet om beter inzicht te krijgen in de stages die studenten, van verschillende opleidingen, binnen de onderwijsinstelling lopen. Medewerkers van Windesheim zijn nu minder tijd kwijt aan administratieve handelingen waardoor studenten een betere begeleiding krijgen. Daarnaast kunnen we het serviceniveau verhogen. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Verbetering van het stagemanagement bij Windesheim

  Verbetering van het stagemanagement bij Windesheim

  In de categorie Organiseren hebben Winvision en Windesheim een award gekregen voor het verbeteren van het stagemanagement van de hogeschool. Dynamics CRM is ingezet om beter inzicht te krijgen in de stages die studenten, van verschillende opleidingen, binnen de onderwijsinstelling lopen. Medewerkers van Windesheim zijn nu minder tijd kwijt aan administratieve handelingen waardoor studenten een betere begeleiding krijgen. Daarnaast kunnen we het serviceniveau verhogen. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Meer informatie

   
 • Het Nova College: Afwezigheidsmelding draagt bij aan efficiëntie Mobiliteit ICT oplossingen moeten de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Bij Het Nova College vonden ziek- en afwezigheidsmeldingen telefonisch plaats waardoor de schoolreceptie tijdens piekmomenten vaak overbelast raakte. De school wilde de student de mogelijkheid bieden om zichzelf vanaf een mobiele telefoon absent te melden.

  Het Nova College: Afwezigheidsmelding draagt bij aan efficiëntie

  ICT oplossingen moeten de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Bij Het Nova College vonden ziek- en afwezigheidsmeldingen telefonisch plaats waardoor de schoolreceptie tijdens piekmomenten vaak overbelast raakte. De school wilde de student de mogelijkheid bieden om zichzelf vanaf een mobiele telefoon absent te melden.
  Meer informatie

  Het Nova College: Afwezigheidsmelding draagt bij aan efficiëntie
   
 • ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution Office 365 Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.
  ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

  ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

  Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.
  Meer informatie

   
 • Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business Office 365 Het onderwijs is aan het veranderen. Nieuwe leermethodes vragen om nieuwe technologieën. Bovendien worden ouders en leerlingen steeds kritischer. Slimme communicatiesystemen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zo koos het Oosterlicht College bijvoorbeeld voor Skype for Business.

  Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business

  Het onderwijs is aan het veranderen. Nieuwe leermethodes vragen om nieuwe technologieën. Bovendien worden ouders en leerlingen steeds kritischer. Slimme communicatiesystemen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zo koos het Oosterlicht College bijvoorbeeld voor Skype for Business.
  Meer informatie

  Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business
   
 • Suzy gaat vanuit China in Hilversum naar school dankzij de Surface Pro 2 en Skype Windows Suzy leeft met haar ouders in een afgelegen provincie in China. Toch gaat ze in Hilversum naar school, dankzij Skype op een Surface Pro 2. Er zijn zelfs echte vriendschappen ontstaan, al hebben haar klasgenoten haar nog nooit in het echt gezien. Dankzij de Surface Pro 2 kan ze zelfs in de pauze mee naar het schoolplein om te spelen met haar vrienden. In 2015 is Suzy van Mei tot Augustus weer in Nederland om voor de eerste keer kennis te maken met haar Skype/Surface klasgenoten.
  Suzy gaat vanuit China in Hilversum naar school dankzij de Surface Pro 2 en Skype

  Suzy gaat vanuit China in Hilversum naar school dankzij de Surface Pro 2 en Skype

  Suzy leeft met haar ouders in een afgelegen provincie in China. Toch gaat ze in Hilversum naar school, dankzij Skype op een Surface Pro 2. Er zijn zelfs echte vriendschappen ontstaan, al hebben haar klasgenoten haar nog nooit in het echt gezien. Dankzij de Surface Pro 2 kan ze zelfs in de pauze mee naar het schoolplein om te spelen met haar vrienden. In 2015 is Suzy van Mei tot Augustus weer in Nederland om voor de eerste keer kennis te maken met haar Skype/Surface klasgenoten.
  Meer informatie

   
 • Innovative school basisschool Klinkers ICT Projectaanpak en Implementaties Angela Horsten - directeur van de basisschool Klinkers - en haar team vertellen in deze video over innovatie en vernieuwingen met betrekking tot onderwijs en technologie binnen hun school.

  Innovative school basisschool Klinkers

  Angela Horsten - directeur van de basisschool Klinkers - en haar team vertellen in deze video over innovatie en vernieuwingen met betrekking tot onderwijs en technologie binnen hun school.
  Meer informatie

  Innovative school basisschool Klinkers
   
 • Onderwijs in de digitale wereld bij Limes praktijkonderwijs Windows Microsoft ondersteunt met het Innovative Schools Project scholen (PO én VO) die zich richten op nieuwe vormen van leren in samenhang met nieuwe (ICT-) leermiddelen. Elk jaar worden wereldwijd scholen geselecteerd om Innovative School te worden. In Nederland hebben op dit moment een aantal scholen deze status. Bekijk hier wat Limes Praktijkonderwijs uit Katwijk doet als Innovative School of download de onepage referentie.
  Onderwijs in de digitale wereld bij Limes praktijkonderwijs

  Onderwijs in de digitale wereld bij Limes praktijkonderwijs

  Microsoft ondersteunt met het Innovative Schools Project scholen (PO én VO) die zich richten op nieuwe vormen van leren in samenhang met nieuwe (ICT-) leermiddelen. Elk jaar worden wereldwijd scholen geselecteerd om Innovative School te worden. In Nederland hebben op dit moment een aantal scholen deze status. Bekijk hier wat Limes Praktijkonderwijs uit Katwijk doet als Innovative School of download de onepage referentie.
  Meer informatie

   
 • HAN kiest voor interactieve leeromgeving in de Microsoft Cloud Cloud De Faculteit Economie en Management (FEM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zet een interactieve, cloud-gebaseerde leeromgeving in op basis van Windows Azure en Silverlight. De leeromgeving bestaat uit twee platforms: Talent en Talent Web-lectures. De omgeving is ontwikkeld door Microsoft-specialist Wortell.

  HAN kiest voor interactieve leeromgeving in de Microsoft Cloud

  De Faculteit Economie en Management (FEM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zet een interactieve, cloud-gebaseerde leeromgeving in op basis van Windows Azure en Silverlight. De leeromgeving bestaat uit twee platforms: Talent en Talent Web-lectures. De omgeving is ontwikkeld door Microsoft-specialist Wortell.
  Meer informatie

  HAN kiest voor interactieve leeromgeving in de Microsoft Cloud
   
 • GLR kiest voor communicatie met Microsoft Lync Office 365 Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) heeft in 3 maanden tijd zijn analoge communicatiesysteem vervangen door een modern IP-gebaseerd platform op basis van Microsoft Unified Communications en Lync 2010. Daarmee is het GLR in onderwijsland koploper waar het gaat om de integratie van zijn ICT met de verschillende smartphones van Nokia, LG, Samsung, Apple etc.
  GLR kiest voor communicatie met Microsoft Lync

  GLR kiest voor communicatie met Microsoft Lync

  Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) heeft in 3 maanden tijd zijn analoge communicatiesysteem vervangen door een modern IP-gebaseerd platform op basis van Microsoft Unified Communications en Lync 2010. Daarmee is het GLR in onderwijsland koploper waar het gaat om de integratie van zijn ICT met de verschillende smartphones van Nokia, LG, Samsung, Apple etc.
  Meer informatie

   
 • Het Zernike College op ontdekkingsreis naar de Cloud Cloud Het Zernike College is koploper op ICT-gebied. De school, de docenten en de leerlingen kunnen niet meer zonder digitale techniek, Ver doorgevoerde ICT maakt de school beter, maar ook kwetsbaar. Om die afhankelijkheid van ICT te verkleinen, betrekt het Zernike College zoveel mogelijk ICT-voorzieningen vanuit de cloud. Ook voor e-mail en opslag.

  Het Zernike College op ontdekkingsreis naar de Cloud

  Het Zernike College is koploper op ICT-gebied. De school, de docenten en de leerlingen kunnen niet meer zonder digitale techniek, Ver doorgevoerde ICT maakt de school beter, maar ook kwetsbaar. Om die afhankelijkheid van ICT te verkleinen, betrekt het Zernike College zoveel mogelijk ICT-voorzieningen vanuit de cloud. Ook voor e-mail en opslag.
  Meer informatie

  Het Zernike College op ontdekkingsreis naar de Cloud
   
 • E-mail van Microsoft's Live@edu als basis voor interne communicatie Sociale Netwerken Het Corderius College (Corderius) is overgestapt op e-mail van Microsoft’s Live@edu voor de communicatie tussen docenten, leerlingen en medewerkers. Later komt daar Skydrive bij. Een hele operatie. Wat ging goed en wat kon beter?
  E-mail van Microsoft's Live@edu als basis voor interne communicatie

  E-mail van Microsoft's Live@edu als basis voor interne communicatie

  Het Corderius College (Corderius) is overgestapt op e-mail van Microsoft’s Live@edu voor de communicatie tussen docenten, leerlingen en medewerkers. Later komt daar Skydrive bij. Een hele operatie. Wat ging goed en wat kon beter?
  Meer informatie

   
 • Movare stapt over naar de Cloud Cloud Onderwijsstichting MOVARE heeft een duidelijke ICT-strategie, die is te vangen in de begrippen ‘standaardisatie’, ‘flexibiliteit’ en ‘stabiliteit’. Dit zijn ook precies de beloften van cloud computing en Software-as-a-Service. Geen wonder dat MOVARE cloud-ontwikkelingen op de voet volgt en zich heeft aangemeld voor een pilot-project met Live@edu. “Ieder kind krijgt bij ons gelijke kansen, ook in ICT. Daarom hebben we bewust meegedaan met de Live@edu pilot voor e-mail in de cloud. Dankzij e-mail, chat en Skydrive wordt de communicatie tussen school en leerlingen, maar ook tussen school en ouders versterkt.

  Movare stapt over naar de Cloud

  Onderwijsstichting MOVARE heeft een duidelijke ICT-strategie, die is te vangen in de begrippen ‘standaardisatie’, ‘flexibiliteit’ en ‘stabiliteit’. Dit zijn ook precies de beloften van cloud computing en Software-as-a-Service. Geen wonder dat MOVARE cloud-ontwikkelingen op de voet volgt en zich heeft aangemeld voor een pilot-project met Live@edu. “Ieder kind krijgt bij ons gelijke kansen, ook in ICT. Daarom hebben we bewust meegedaan met de Live@edu pilot voor e-mail in de cloud. Dankzij e-mail, chat en Skydrive wordt de communicatie tussen school en leerlingen, maar ook tussen school en ouders versterkt.
  Meer informatie

  Movare stapt over naar de Cloud
   
 • QliQ raakt de grenzen van virtualisatie Cloud Scholen willen zoveel mogelijk besparen op hun ICT. Als het sneller en makkelijker kan om nieuwe software te installeren, zal elke instelling daar profijt van hebben. QliQ heeft een pilot uitgevoerd, met een verdeelde uitkomst.In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP)
  QliQ raakt de grenzen van virtualisatie

  QliQ raakt de grenzen van virtualisatie

  Scholen willen zoveel mogelijk besparen op hun ICT. Als het sneller en makkelijker kan om nieuwe software te installeren, zal elke instelling daar profijt van hebben. QliQ heeft een pilot uitgevoerd, met een verdeelde uitkomst.In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP)
  Meer informatie

   
 • Multimediaal onderwijs bij ROC West Brabant Cloud Bij het ROC West-Brabant hebben ze een duidelijk beeld van waar het naar toe gaat in het onderwijs: tijd en plaats mogen geen rol meer spelen. Een student op stage in het buitenland moet net zo gemakkelijk overleg kunnen hebben met de docent als wanneer ze tegenover elkaar zitten in de klas. ICT maakt het mogelijk. Live@edu en Skydrive zijn nog maar het begin.

  Multimediaal onderwijs bij ROC West Brabant

  Bij het ROC West-Brabant hebben ze een duidelijk beeld van waar het naar toe gaat in het onderwijs: tijd en plaats mogen geen rol meer spelen. Een student op stage in het buitenland moet net zo gemakkelijk overleg kunnen hebben met de docent als wanneer ze tegenover elkaar zitten in de klas. ICT maakt het mogelijk. Live@edu en Skydrive zijn nog maar het begin.
  Meer informatie

  Multimediaal onderwijs bij ROC West Brabant
   
 • Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen bij BOOR Cloud Goed onderwijs is wezenlijk voor Rotterdam, wil de stad kunnen blijven concurreren in een geglobaliseerde wereld. Gemakkelijk kennis delen en goed samenwerken binnen en tussen scholen gaan helpen de onderwijsprestaties op een hoger plan te brengen. Stichting BOOR zet daar innovatieve ICT voor in en haalt die uit de cloud. De eerste proeven met BPOS zijn gestart.
  Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen bij BOOR

  Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen bij BOOR

  Goed onderwijs is wezenlijk voor Rotterdam, wil de stad kunnen blijven concurreren in een geglobaliseerde wereld. Gemakkelijk kennis delen en goed samenwerken binnen en tussen scholen gaan helpen de onderwijsprestaties op een hoger plan te brengen. Stichting BOOR zet daar innovatieve ICT voor in en haalt die uit de cloud. De eerste proeven met BPOS zijn gestart.
  Meer informatie

   
 • Investeren in ICT in het onderwijs: business cases ICT Projectaanpak en Implementaties Het is belangrijk goed te kunnen bepalen hoeveel een investering in nieuwe ICT gaat kosten en gaat opleveren. Begrippen als ‘TCO’ (Total Cost of Ownership) en ‘Business case’ spelen daarin een grote rol. De Business Cases en Rekenmodellen van de projecten van Technologie&Onderwijs zijn vrij beschikbaar.

  Investeren in ICT in het onderwijs: business cases

  Het is belangrijk goed te kunnen bepalen hoeveel een investering in nieuwe ICT gaat kosten en gaat opleveren. Begrippen als ‘TCO’ (Total Cost of Ownership) en ‘Business case’ spelen daarin een grote rol. De Business Cases en Rekenmodellen van de projecten van Technologie&Onderwijs zijn vrij beschikbaar.
  Meer informatie

  Investeren in ICT in het onderwijs: business cases
   
 • Interne communicatie in innovatieve vormen Sociale Netwerken Stichting Primo (12 scholen; 3500 leerlingen; bijna 300 fte) was er vroeg bij met het gebruik van SharePoint Online en Exchange Online voor de interne communicatie met de directies van de aangesloten scholen. Na een eerste verkenning in 2009 heeft zij het afgelopen jaar verdere invulling gegeven op basis van SharePoint als managed service. Belangrijkste doelen zijn om het kennisdelen binnen het management en de aangesloten scholen verder te bevorderen en over een efficiënt document beheer systeem te beschikken. Als alles achter de rug is, verwacht Primo de nodige voordelen te realiseren op het gebied van efficiency, kwaliteit en kosten.
  Interne communicatie in innovatieve vormen

  Interne communicatie in innovatieve vormen

  Stichting Primo (12 scholen; 3500 leerlingen; bijna 300 fte) was er vroeg bij met het gebruik van SharePoint Online en Exchange Online voor de interne communicatie met de directies van de aangesloten scholen. Na een eerste verkenning in 2009 heeft zij het afgelopen jaar verdere invulling gegeven op basis van SharePoint als managed service. Belangrijkste doelen zijn om het kennisdelen binnen het management en de aangesloten scholen verder te bevorderen en over een efficiënt document beheer systeem te beschikken. Als alles achter de rug is, verwacht Primo de nodige voordelen te realiseren op het gebied van efficiency, kwaliteit en kosten.
  Meer informatie

   
 • SGRvN stapt over op Sharepoint Online Sociale Netwerken De scholengroep Rijk van Nijmegen is een groep bestaande uit vier scholen voor het voortgezet onderwijs. Zij hebben hun kennis en kunde gebundeld op het gebied van leerlingenzorg en onderwijs. De SGRvN zet zich in voor toekomstgericht onderwijs en gezamenlijk hebben de vier scholen gekozen voor Office 365 en Sharepoint Online. In het dossier van SGRvN vindt u documenten die kunnen dienen als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Office 365

  SGRvN stapt over op Sharepoint Online

  De scholengroep Rijk van Nijmegen is een groep bestaande uit vier scholen voor het voortgezet onderwijs. Zij hebben hun kennis en kunde gebundeld op het gebied van leerlingenzorg en onderwijs. De SGRvN zet zich in voor toekomstgericht onderwijs en gezamenlijk hebben de vier scholen gekozen voor Office 365 en Sharepoint Online. In het dossier van SGRvN vindt u documenten die kunnen dienen als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Office 365
  Meer informatie

  SGRvN stapt over op Sharepoint Online
   
 • Ervaringen leraren met Windows in de Klas Windows Verschillende leraren maakten al kennis met de workshop Windows in de Klas. Lees hier de verhalen van Clarence van den Boom-Vijverberg over haar eerste kennismaking met de Windows in de Klas workshop en John van Bakel en zijn verwachtingen over het werken met een Windows 8-tablet in de klas.
  Ervaringen leraren met Windows in de Klas

  Ervaringen leraren met Windows in de Klas

  Verschillende leraren maakten al kennis met de workshop Windows in de Klas. Lees hier de verhalen van Clarence van den Boom-Vijverberg over haar eerste kennismaking met de Windows in de Klas workshop en John van Bakel en zijn verwachtingen over het werken met een Windows 8-tablet in de klas.
  Meer informatie

   
 • ROC Amsterdam kiest voor Exchange Online Office 365 Rob Keemink, directeur ICT van het ROC Amsterdam, licht in de video de keuze voor Exchange Online, een onderdeel van Office365 for Education, toe. Hij looft onder meer het eenvoudige beheer en het gebruiksgemak voor de leerlingen en docenten.

  ROC Amsterdam kiest voor Exchange Online

  Rob Keemink, directeur ICT van het ROC Amsterdam, licht in de video de keuze voor Exchange Online, een onderdeel van Office365 for Education, toe. Hij looft onder meer het eenvoudige beheer en het gebruiksgemak voor de leerlingen en docenten.
  Meer informatie

  ROC Amsterdam kiest voor Exchange Online
   
 • Twents Carmel College kiest voor Office 365 Office 365 Het Carmel College in Twente gaat naar de cloud! Theo IJland vertelt over de voordelen die Office365 for Education hen brengt en zal gaan brengen.
  Twents Carmel College kiest voor Office 365

  Twents Carmel College kiest voor Office 365

  Het Carmel College in Twente gaat naar de cloud! Theo IJland vertelt over de voordelen die Office365 for Education hen brengt en zal gaan brengen.
  Meer informatie

   
 • Waarom kiezen voor Office 365 for Education? Office 365 In deze compilatievideo spreken twee onderwijsinstellingen, het Twents Carmel College en het ROC Amsterdam, over hun keuze voor Office 365. Ze delen hun overwegingen, ervaringen en de door hen beoogde voordelen.

  Waarom kiezen voor Office 365 for Education?

  In deze compilatievideo spreken twee onderwijsinstellingen, het Twents Carmel College en het ROC Amsterdam, over hun keuze voor Office 365. Ze delen hun overwegingen, ervaringen en de door hen beoogde voordelen.
  Meer informatie

  Waarom kiezen voor Office 365 for Education?
   
 • Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan Office 365 Deltion College is een grote en vooruitstrevende ROC instelling in Zwolle met dag- en avondonderwijs. De school geeft les in de modernste technieken en wil zelf ook graag voorop lopen met technologie. Daarom heeft het ROC altijd de laatste Microsoft technologie in huis.
  Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan

  Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan

  Deltion College is een grote en vooruitstrevende ROC instelling in Zwolle met dag- en avondonderwijs. De school geeft les in de modernste technieken en wil zelf ook graag voorop lopen met technologie. Daarom heeft het ROC altijd de laatste Microsoft technologie in huis.
  Meer informatie

   
 • GLR is in control met Microsoft SCCM 2012 Office 365 Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om media, design, communicatie en technologie. Zo’n 4000 mensen volgen hun opleiding bij het GLR: Vmbo, Mbo en cursussen. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct vertalen kunnen worden in het onderwijs.

  GLR is in control met Microsoft SCCM 2012

  Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om media, design, communicatie en technologie. Zo’n 4000 mensen volgen hun opleiding bij het GLR: Vmbo, Mbo en cursussen. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct vertalen kunnen worden in het onderwijs.
  Meer informatie

  GLR is in control met Microsoft SCCM 2012
   
 • Onderzoekspilot met Windows 8-tablets Windows Basisscholen willen graag starten met tablets, maar weten vaak niet welke te kiezen en waarom. Drie pilotscholen onderzochten de effecten van het gebruik van de Windows 8 Pro-tablets op leerkrachten en leerlingen. Op de Oostwijzer in Zoetermeer, PCBS De Paasberg in Oosterbeek en BS Rivierenwijk in Deventer werkten de hele groep met de tablet aan een bepaald didactisch doel, als het automatiseren van de tafels, het vergroten van de woordenschat, zelfstandig werken of spelling. Schoolleiders, leerkrachten en leerlingen vertellen over hun ervaringen.
  Onderzoekspilot met Windows 8-tablets

  Onderzoekspilot met Windows 8-tablets

  Basisscholen willen graag starten met tablets, maar weten vaak niet welke te kiezen en waarom. Drie pilotscholen onderzochten de effecten van het gebruik van de Windows 8 Pro-tablets op leerkrachten en leerlingen. Op de Oostwijzer in Zoetermeer, PCBS De Paasberg in Oosterbeek en BS Rivierenwijk in Deventer werkten de hele groep met de tablet aan een bepaald didactisch doel, als het automatiseren van de tafels, het vergroten van de woordenschat, zelfstandig werken of spelling. Schoolleiders, leerkrachten en leerlingen vertellen over hun ervaringen.
  Meer informatie

   

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven