• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Welkom bij Technologie & Onderwijs

Technologie in het onderwijs zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden. En voor vragen. Technologie en Onderwijs brengt onderwijsprofessionals en ICT-partners samen om kennis en ervaringen te kunnen delen. Op onze site vind je ervaringen van andere leraren en schoolbesturen, en informatie over de vele mogelijkheden die er zijn om het onderwijs van de 21e eeuw vorm te geven met behulp van technologie.

 Certification Experience Day Kijk hier alle webinars van T&O terug Effectief documentmanagement in het onderwijs

Nieuwste kennisitems

Aan de slag met open en online onderwijs

De 11 projecten die uit de eerste ronde van de stimuleringsregeling kwamen zijn erg uiteenlopend. Toch waren de projectleiders van deze projecten het er over eens dat de geleerde lessen veelal overeen kwamen. Op verzoek van SURF hebben de projectleiders de koppen bij elkaar gestoken voor 9 aanbevelingen. Wil jij binnenkort aan de slag met open en online onderwijs? Dan komen deze 9 aanbevelingen vast goed van pas!
Lees verder

Downloaden
 

Oog voor adoptie. Zo belangrijk.

Door de verandering in behoeftes van mensen en nieuwe mogelijkheden door technologie is niet alleen de inzet van ‘nieuwe’ of slimmere ICT belangrijk. Een nieuwe werkwijze die mogelijk wordt gemaakt door de implementatie van technologie slaagt alleen door óók oog te hebben voor adoptie en ontwikkeling.
Lees verder

 

Automatisering in het onderwijs: hoe pak je het aan?

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van grote hoeveelheden digitale documenten. Door het digitale werken worden grote stappen gezet in de efficiëntie van de bedrijfsvoering. Nieuwe uitdagingen moeten echter ook aangepakt worden. Lees snel verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden van automatisering in het onderwijs.
Lees verder

Downloaden
 

10 weken de Surface Book uitproberen en reviewen

Ronald Staal is Teamleader bij Dom Helder Camaraschool, IT specialist op het VCOG en Eigenaar en Trainer bij Ronald Staal - Training & Advies. Hij werkt al enige tijd met de Surface Pro 4 en dat bevalt hem prima. Als IT-specialist heeft SPEYK gevraagd of hij 10 weken de Surface Book wil testen en zijn bevindingen wil vastleggen. Ronald deelt zijn ervaringen uit de praktijk waardoor jij makkelijk kan beslissen of dit apparaat de moeite waard is om aan te schaffen. In deze eerste video komen enkele nadelen van de Surface Pro 4 aan bod. Verder de allereerste indruk van de Surface Book.
Lees verder

 

Nieuwe portal en talen in Microsoft Forms

Op 24 mei zijn er nieuwe updates geïntroduceerd in Microsoft Forms. SPEYK informeert je hierover zodat jij optimaal gebruik kunt maken van de features in Office 365 for Education.
Lees verder

 

De HoloLens: van idee naar 3D

Twee maanden terug blogde Paulien Lakeman enthousiast over nieuwe technologie in het onderwijs: De HoloLens. Hierin vertelde ze dat ze vanuit SLBdiensten zoveel mogelijk aan de slag willen met scholen om toepassingen te ontwikkelen voor de HoloLens die betekenis hebben in het onderwijs. Één van de scholen die erg enthousiast werd van dit idee en een paar goede initiatieven bij SLBdiensten neerlegde is het Montessori College in Nijmegen. In samenwerking met hun ICT-afdeling en drie docenten organiseerden ze een brainstormsessie, waarbij ze aan de hand van demo’s en het ervaren van de HoloLens zelf, uiteindelijk met geweldige inspiratie terugkeerden naar hun kantoor in Amsterdam.
Lees verder

 

Ervaringen met Minecraft in de klas

Eind maart van dit jaar volgde Sue Wheelhouse van The International School of The Hague onze training ‘Minecraft in de klas’. Sue was enthousiast over de mogelijkheden van Minecraft voor haar lessen en is na de training direct aan de slag gegaan. Ze stelde een pilot-lesprogramma op voor 4 keer 90 minuten les. Wellicht denk je dat Minecraft vooral interessant is om in te zetten bij aardrijkskunde, geschiedenis of informatica, maar Sue probeerde iets heel anders: ‘Minecraft bij Engelse taal en literatuur’. Ik was natuurlijk erg benieuwd hoe dit zou uitpakken, dus ik vroeg Sue mij hiervan op de hoogte te houden, en dat deed ze! In dit blog lees je alles over haar ervaringen.
Lees verder

 

Doordacht werken in Microsoft Teams!

Microsoft Teams is een productiviteitstool van Microsoft om eenvoudig samen te werken. Voordat je met een nieuwe tool gaat werken, raden we je aan eerst na te denken. Ofwel doordacht starten met een nieuwe werkmethode. Met wie start je een team (intern/extern/functies etc.)? En wat doe je als je eenmaal in een team zit? In deze blog een aantal voorbeelden om in Teams te werken als communicatiemiddel en als samenwerkingsplatform.
Lees verder

 

Documentmanagement: waarom het zo belangrijk is

Papier is nog altijd de administratieve spil van onderwijsinstellingen. Documenten zijn belangrijk en ze moeten gemakkelijk terug te vinden zijn. Daarnaast wil je ze delen met collega’s en op de juiste manier archiveren. Dit alles bij elkaar noemen we documentmanagement. Deze whitepaper neemt onderwijsinstellingen mee in het proces waarom documentmanagement zo belangrijk is.
Lees verder

Downloaden
 

Daarom werken met OneNote

In de basis is het niet meer dan een programma om notities mee te maken. Maar het is zo uitgebreid dat het je ECHT helpt om je werk en notities makkelijker te maken. Noteer niet op papierenblokken of een worddocument. Je doet dit in veel gevallen veel makkelijker via OneNote. Zeker omdat je er vanaf elk device bij kunt!
Lees verder

 

Training & Events agenda

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven