• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Welkom bij Technologie & Onderwijs

Technologie in het onderwijs zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden. En voor vragen. Technologie en Onderwijs brengt onderwijsprofessionals en ICT-partners samen om kennis en ervaringen te kunnen delen. Op onze site vind je ervaringen van andere leraren en schoolbesturen, en informatie over de vele mogelijkheden die er zijn om het onderwijs van de 21e eeuw vorm te geven met behulp van technologie.

Digitaal werken met Office 365 in de cloud Kijk hier alle webinars van T&O terug Learning analytics in het hoger onderwijs: kansen & uitdagingen

Nieuwste kennisitems

Ransomware: herken de gevaren

Een mondiale virusaanval was wederom het gesprek van de dag. Ditmaal onder de noemer WannaCry. We gaan hier vaker mee te maken krijgen. Wees je ervan bewust dat je hier als bedrijf of school op moet anticiperen, zodat je je kunt wapenen. Vrijwel iedereen geeft wel eens gehoord van de term ransomware. Maar wat is het nu eigenlijk? Lees hierover verder in de blog.
Lees verder

 

De voordelen van Windows 10 S voor het onderwijs

In het onderwijs heb je continu te maken met nieuwe technologische ontwikkelingen. Nieuwe software, hardware en oplossingen die het leren veiliger, leuker, beter en efficiënter moeten maken. Zo is bijvoorbeeld nu ook Windows 10S uitgekomen, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat zijn hier de voordelen van voor jouw onderwijsinstelling? De Wal ICT legt het je graag uit!
Lees verder

 

10 weken de Surface Book uitproberen en reviewen

Ronald Staal is Teamleader bij Dom Helder Camaraschool, IT specialist op het VCOG en Eigenaar en Trainer bij Ronald Staal - Training & Advies. Hij werkt al enige tijd met de Surface Pro 4 en dat bevalt hem prima. Als IT-specialist heeft SPEYK gevraagd of hij 10 weken de Surface Book wil testen en zijn bevindingen wil vastleggen. Ronald deelt zijn ervaringen uit de praktijk waardoor jij makkelijk kan beslissen of dit apparaat de moeite waard is om aan te schaffen. In deze eerste video deelt Ronald Staal zijn bevindingen over de Surface Pro 4 en introduceert hij zijn review over de Surface Book.
Lees verder

 

Nieuwe privacy regels mei 2018, waar staat uw instelling momenteel?

In mei 2018 wijzigen een aantal privacywetgevingen. Bent jij al goed op de hoogte? Jeroen Bosman, Productmanager Training en Advies bij SLBdiensten schreef daarover.
Lees verder

 

Uniforme communicatie is een must voor elke onderwijsinstelling

In een concurrerende onderwijsmarkt is het voor onderwijsinstellingen belangrijker dan ooit om zich te onderscheiden. Maar hoe zorg je voor een eenduidige en professionele uitstraling van je communicatie uitingen? Deze whitepaper neemt je mee in de wereld van digitaal werken met Office 365 voor een uniforme communicatie.
Lees verder

Downloaden
 

Nieuwe technologie in het onderwijs: De HoloLens

Paulien Lakeman, relatiemanager bij SLBdiensten, vertelt u in haar blog over de HoloLens. Wat is het eigenlijk en wat kan je ermee in het onderwijs? In het najaar van 2016 hebben we tijdens de Microsoft Inspiratiedagen een heleboel mensen mogen enthousiasmeren en inspireren over de mogelijkheden van Microsoft-technologieën. Als relatiemanager had ik het genoegen om al deze bijeenkomsten bij te wonen en met bestuurders, ICT-ers en docenten in gesprek te gaan over deze technologieën en de opportunity’s die ontstaan voor ICT in het onderwijs en lesgeven in de klas.
Lees verder

 

Drie dagen bruisende docenten van over de hele wereld op de E2 Conferentie

Jeroen Borgstede, directeur SLBdiensten en Slim.nl was eind maart op de Education Exchange conferentie georganiseerd door Microsoft in Toronto. Hij was daar niet alleen. Het draaide op deze conferentie om 250 docenten van over de hele wereld.
Lees verder

 

Ask Roger! is Skype Operations Framework gecertificeerd

Microsoft heeft communicatiespecialist Ask Roger! als eerste bedrijf in Nederland het certificaat Skype Operations Framework toegekend. Hiermee onderstreept Microsoft de expertise en kennis van Ask Roger! op het gebied van Skype for Business implementaties.
Lees verder

 

3 maatregelen om een datalek te voorkomen

De boete die de Autoriteit Persoonsgegevens een organisatie op kan leggen voor datalekken of onrechtmatig verwerken van persoonsgegevens is 10 procent van de jaaromzet tot een maximum van €820.000. Organisaties kunnen deze boete minimaliseren of zelfs voorkomen wanneer aangetoond kan worden dat er passende maatregelen zijn getroffen om een datalek te voorkomen. Hoe je dit kunt doen? In een serie van twee blogs geven we je zes tips!
Lees verder

 

Microsoft Teams beschikbaar voor het onderwijs

In maart 2017 werd Microsoft Teams beschikbaar gesteld voor zakelijke gebruikers. Maar vanaf 23 maart 2017 is het voor onderwijsinstellingen ook mogelijk om gebruik te maken van Microsoft Teams. Docenten, leerlingen en medewerkers kunnen gebruik maken van de nieuwe toepassing in Office 365.
Lees verder

 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven