• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

VISIE & ONTWIKKELING

De maatschappij verandert sterk waardoor onderwijsinstellingen zich continu verder ontwikkelen en nadenken over hoe ze het onderwijs kunnen verbeteren. Het vormgeven van onderwijs in de 21e eeuw begint bij een visie. Het Microsoft Educator Network biedt informatie, materialen en een netwerk om besturen en schoolleiders te ondersteunen bij het formuleren en invullen van die visie.

Innovatie Framework: handvatten voor onderwijsvernieuwing

Werken aan onderwijsvernieuwing is een flinke uitdaging. Van visievorming komen tot innovaties die werken voor leerlingen en studenten is een traject waarin je veel vragen tegenkomt. Vragen die andere scholen ook zijn tegengekomen. De Innovative Schools Toolkit biedt besturen en schoolleiders hulpmiddelen om te werken aan onderwijsvernieuwing. Je vindt hier een framework met verschillende handvatten als startpunt van de reis naar verbeteringen voor jouw onderwijssysteem en -omgeving.

Innovatie Framework: handvatten voor onderwijsvernieuwing
Het Nieuwe Werken: inspiratiebron voor onderwijsvernieuwing

Het Nieuwe Werken: inspiratiebron voor onderwijsvernieuwing

Steeds meer onderwijsinstellingen denken na over hoe ze hun onderwijsomgeving moeten inrichten zodat gepersonaliseerd onderwijs mogelijk wordt en leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Veel bestuurders en schoolleiders kijken als voorbeeld naar Het Nieuwe Werken en onderzoeken de mogelijkheden die het Nieuwe Werken het onderwijs kan bieden. Dit heeft immers veel parallellen met onderwijs; net als in het onderwijs ligt bij het Nieuwe Werken de focus op de mens, de werkomgeving en de technologie. Lees er hier meer over.

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven