• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Overzicht: Business Intelligence

Power BI: een krachtige tool voor iedereen

In mijn rol als relatiemanager bij SLBdiensten en Slim.nl bezoek ik regelmatig scholen en voer ik gesprekken over de ICT-ontwikkelingen en uitdagingen binnen het onderwijs. Tijdens deze gesprekken gaat er heel veel informatie over en weer: de technische infrastructuur, het applicatielandschap, de complexiteit van het privacy-vraagstuk, maar ook suggesties voor verbetering van onze diensten en tips voor aanvullingen van ons product-portfolio. Deze informatie neem ik mee en zet ik uit in onze organisatie. Hiervoor ben ik continu op zoek naar een aantrekkelijke manieren om informatie te presenteren, om mijn ervaringen te kunnen delen met collega’s. Zo kwam ik in aanraking met Power BI.
Lees verder

Downloaden
 

Doelgericht werken op basis van Onderwijs Analytics

Met technologie die veel onderwijsinstellingen al in huis hebben, is het mogelijk een platform voor Onderwijs Analytics op te zetten. De oplossing is zodoende betaalbaar en vertrouwd en ondersteunt het doelgericht en evidence-based werken in lijn met de missie, visie en doelen van de school. Het Onderwijs Analytics platform biedt zowel kwantitatieve analyses als kwalitatieve beoordeling binnen een omgeving die bekend is en gericht op samenwerking.
Lees verder

Downloaden
 

Stroomlijnen van administratieve processen in het hoger onderwijs

Gestroomlijnde administratieve processen binnen het hoger onderwijs zijn enorm van belang gezien de druk op de financiering, toename van het aantal ingeschreven studenten en een teruglopend bedrag aan schenkingen. En ook omdat de overheid eisen stelt aan boekhouding en rapportage. Dit document laat zien hoe het hoger onderwijs administratieve processen kan stroomlijnen met Microsoft Dynamics, een krachtige tool voor het beheer van verschillende organisatorische functies en data.
Lees verder

Downloaden
 

Een platform voor onderwijs analytics

Het Microsoft Platform voor Education Analytics (MPEA) is een geïntegreerde technologie architectuur. Deze architectuur is bedoeld om iedereen binnen het basis- en voortgezet onderwijs te verbinden met de informatie die zij nodig hebben. Deze whitepaper beschrijft het Microsoft Platform voor Education Analytics en legt uit hoe technologie die al in bezit is over de breedte van basisscholen en het voortgezet onderwijs kan worden ingezet.
Lees verder

Downloaden
 

Ondersteun uw leeromgeving met uw onderwijsdata

Hoe goed doen uw studenten het? Hoe goed presteren uw leerkrachten? Bereikt u uw doelstellingen? Met krachtige, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor workflow management en analytics kunt u inzicht krijgen in de prestaties van uw studenten en leerkrachten waarmee u uw leeromgeving kan ondersteunen.
Lees verder

Downloaden
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven